Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък не съм виждала да се тълкуват чужди хороскопи, но не влизам и често. Може би за съпруг, дете, майка, баща е по-приемливо. Но такива неща като на комшийката чичо й или на етървата колежката вече звучи неприятно.
Само като си представя моята свекърва да ми изготвя психопрофил и ме побиват тръпки.

# 391
Не съм очаквала никакъв психопрофил, интересно ми беше как биха анализирали момичето като личност - все пак сина ми я обича; много ясно, че се интересувам какъв човек е.

# 392
Един неточно и повърхностно направен психопрофил може да провокира негативна нагласа към човека, чиято карта се анализира. За някои натални конфигурации и аз имам дългогодишни наблюдения, потвърдени на практика и в отношенията с поне няколко човека, но съм на принципа да дам шанс и да наблюдавам как ще се изявява, ако срещна поредния такъв случай. Понякога се намират и положителни изключения. А и освен това на пръв поглед трудни карти могат да носят много градивен потенциал за развитие в определена житейска сфера.

# 393
Благодаря за отговорите, Сотис.
Какво значи трудна карта ?

# 394
Благодаря за отговорите, Сотис.
Какво значи трудна карта ?

За повечето астропсихолози това са напрегнати аспекти и конфигурации.

Има също така и карти с малко напрегнати аспекти, но се водят слаби и там дори някой хармоничен аспект с планета злосторник, но ако същата е извън секта, с неблагоприятен статус, може да носи вреди. Особено ако е към друга планета, която е разположена в слаб дом. С това се занимава традиционната (антична) астрология – тя оценява потенциала на наталната карта, дали клони към силна или слаба. Кандидат снахата, за която питате, е със силна карта, но напрегната. От нея може да се очаква реализация в социума, но разбира се всичко си има "цена". Тя е човек, на когото му стиска да я заплати.

# 395
Иска ми се да поговорим за това има ли хора, които са учили астрология, вероятно онлайн, в чужбина. Например, в Англия. Ако сте учили и в България и в чужбина, как може да сравните обучението на двете места?

Например, Лада Дунчева е учила в London School of Astrology. Вие учили ли сте там или чували ли сте дали е добро обучението?

# 396
Освен, че непочтено се пише с едно Н, това окачествяване изобщо не кореспондира с целта на въпросите ми. Смятам, че достатъчно ясно се изразих, изобщо не е престъпление въпросът ми, а да не говорим, че е анонимно, покрива се с картите на още много хора по света, и не на последно място - много е невъзпитано да се раздават необосновани епитети спрямо включил се за съвет. Ако не можеш да кажеш нищо по темата - не казвай. Но да се обижда е крайно неподходящо, както и ще да са разположени звездите.
Наистина не разбирате какво ви се казва вече от няколко човека! Ако за вас е нормално питането ви, за повечето хора, имащи някакво понятие от астрология, е абсурдно! И какъв е тоя менторски тон за някаква правописна грешка? Представих си ви в ролята на свекърва! Чудесно ще се впишете с тая дребнавост!

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 21:38 от Greene

# 397
Иска ми се да поговорим за това има ли хора, които са учили астрология, вероятно онлайн, в чужбина. Например, в Англия. Ако сте учили и в България и в чужбина, как може да сравните обучението на двете места?

Например, Лада Дунчева е учила в London School of Astrology. Вие учили ли сте там или чували ли сте дали е добро обучението?

Сертификатът е само за престиж. Истината е, че у нас астрологията не е призната като официална наука, съответно и един сертификат, независимо къде и от кого е издаден, няма да е валиден, освен да задоволи снобски претенции.

# 398

Сертификатът е само за престиж. Истината е, че у нас астрологията не е призната като официална наука, съответно и един сертификат, независимо къде и от кого е издаден, няма да е валиден, освен да задоволи снобски претенции.

Нямам предвид сертификата, а знанията, които се преподават по курсовете по астрология в чужбина, сравнени с тези в България.

# 399
Нямам предвид сертификата, а знанията, които се преподават по курсовете по астрология в чужбина, сравнени с тези в България.

Не е нещо много по-различно от това, което се преподава и тук.
Единствено би имало смисъл, ако учиш ведическа или антична традиционна (западна) астрология.
Ако учиш психологическа астрология, у нас всички астролози я копират от западните, няма авторски разработки, преписват и преповтарят.

# 400
Тази сутрин Луната и Нептун са в точен съвпад в знака Риби. Ще ми е интересно да науча какво сте сънували.

В съвпад са и със Слънцето, но сега не е точен.

# 401
Понякога сънуваме и части от минали наши прераждания. Този съвпад отваря точно такива.
Аз често сънувам, че имам деца - близнаци, досега поне два пъти,за които си спомням. В наталната  карта имам съвпад на две планети в Козирог, включен знак в 5-ти дом. В този живот имам син зодия Близнаци Grinning .

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 08:02 от Титания

# 402
Нищо. Тази година Рибите не ги усетих. Моят мъж си загуби ключовете за служебната кола, а в моята работа използваме рисуването като арт терапия за децата, та и ние отпускаме покрай тях, но този път не ми донесе удоволствие. Толкова за Рибите.
Пълнолунието в Дева повече го усетих. Всичко излъсках у нас.
Меркурий при мен е на МЦ в момента и него усещам най-много. Само ми се лафи 😁
Пак станах активна по всички групи.

# 403
Истината е, че у нас астрологията не е призната като официална наука,
Винаги съм се питала : "Защо има училища за древни езици и култури,а няма за древни науки ?" Преди години прочетох в учебник по астрономия,че астрологията е лъженаука и дрън...дрън...дрън.Запазих го. Виждала съм и публикация във вестник от поп със същото съдържание.

# 404
Истината е, че у нас астрологията не е призната като официална наука,
Винаги съм се питала : "Защо има училища за древни езици и култури,а няма за древни науки ?" Преди години прочетох в учебник по астрономия,че астрологията е лъженаука и дрън...дрън...дрън.Запазих го. Виждала съм и публикация във вестник от поп със същото съдържание.

Миналото лято за Деня на Варна ходих в планетариума във Варна, имаше безплатни прожекции и жената, която обясняваше за съзвездията поне два пъти коментира астрологията и единия път мисля, че говори за прецесията и в тази връзка коментира "глупостите на астролозите".

Общи условия

Активация на акаунт