Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 453
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • в 1001-та нощ
Изкушенията са навсякъде, а монасите не са свръх човеци, а просто хора. Отказът от нещо е успешен, когато е осъзнат. Със забрана (и "насилствено ограничаване") не става, защото още повече искаш забраненото.

По тази причина "нищо не си забранявам" и понеже зная, че винаги мога да консумирам забранения плод и ми е буквално в ръцете - не се изкушавам да прегрешавам. Например цигарите - никога не съм била заклет пушач с по 2 кутии на ден. Но когато разбрах, че съм бременна - осъзнато не исках повече да пуша. След това не съм си казала - край забранявам си - никога повече. Напротив - бях и съм със съзнанието, че винаги мога да си запаля цигара - ако реша. Винаги имма кутия с цигари на бюрото и в чантата, но просто не го правя. Понякога припалвам - по-скоро в емоционален момент. Но е епизодично.

По същия начин е със сладкото, шоколада. Не съм пристрастена, но не си го и забранявам. И това, като нагласа при мен работи. Но ако си кажа - край забранено, от утре никакви цигари, шоколад или каквото и да е - само за това ще мисля - колко искам, как го искам и т.н. защото е забранено. Ще имам психологическата нагласа да се стремя към "забраненото".

# 586
И аз мисля като Алена. Била съм пушач дълги години, пробвала съм “насила” да спра цигарите и това може да побърка човек. Мозъкът се фиксира още повече в тази мисъл, че ми се пуши. Докато един ден не осъзнах, че реално е най-безсмислената дейност и всичко приключи от раз. Човек си го знае, но е въпрос точно на осмисляне, на осъзнаване.
Съвременната астрология би посочила лош аспект на Нептун с личните планети при наркотичните и алкохолни зависимости, планети в Риби и т.н.

# 587
"Докато не превърнете неосъзнатото в осъзнато, то ще продължи да диктува живота ви и вие ще го наричате съдба.” -Юнг
Човек трябва да поеме лична отговорност за нещата,които му се случват и да признае своето участие в тях.Личната трансформация е дълъг и сложен процес.Няма никаква обреченост в един хороскоп,а липса на осъзнатост при повечето хора.

# 588
Благодаря за спеделения личен опит. За Нептун, знам, класика е да се гледа, в западната астрология. При ведите се гледат различни йоги, както и от особено значение са накшатрите, в които попадат планетите, (особено Луната), защото енергиите в тези накшатри са строго обусловени.
Като бях малка, не разбирах...и се сърдех на моя много близка, рисувах плакати с " пушенето забранено"... Като поотраснах, разбрах, че самата тя много се измъчва и наблюдавах как през годините намалява , "спира" и отново почва цигарите. Един омагьосан кръг.Сменяше марки, филтри, какво ли не. Помагах с всичките си сили и изобретателност, винаги дълбоко убедена, че този път ще е успешният.
Но не би.
Сега, като гледам картата й....ами Меркурий, който й е малефик, е във втори дом в Мула. Управителят на лагната й е ранен от Раху.
Какво да мисля??? Веднъж , когато за пореден път говорихме за цигарите...аз й казах " на теб в картата ти е посочено "...това сякаш я успокои, да приеме, че няма да се пребори с цигарите. И може би по този начин, сгреших.

# 589
Инстинктите, емоциите са по-силни от рациото. Могат да бъдат контролирани, но не и напълно. Човек се пристрастява към нещо, което му е източник на удоволствие, щастие, радост, интерес. Завладява го или дава възможност да владее. Колкото повече допамин, толкова по-пристрастяващо. Любовта също е пристрастяване. Зависимост.
Аз съм пушила цигари, но не харесвам цигарения дим. Пушенето е било по-скоро механичен навик, отколкото никотинов глад. В такъв смисъл не са изкушение. Не ми е било проблем да откажа цигарите. Не съм била пристрастена към тях.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:44 от starinthenightsky

# 590
Alena, точно написано. Аз съм пушач. При мен обаче и неискането да ги спра, но зная, че един ден ще дойде и този момент. Просто го знам. Пуша от 23 годишна и цял живот слушам от баба ми и дядо ми непушачи как трябва да ги спра. Ами няма да стане. Ще ги спра ако и когато ми завлезе в главата. Също и си давам сметка когато прекаля с тях някоя вечер с приятелки на вино. Осъзнавам го и дори се  ядосвам на себе си. Тук обаче имам напредък, вкъщи никъде не се пуши само на балконите и така съм намерила своя начин да не прекалявам.

# 591
Бях чела,че ако диспозиторът на интерсептирания знак се намира в ъглов дом, а също ако е  аспектиран, се неутрализират препятствията на интерсептирането.

Планетите, които са на ъгъл, винаги се изявяват, ъгловите домове са най-силни, или действени,
а как ще се изявяват-това зависи от много други неща..

В сезонната карта - на пролетното равноденствие, "заклещена" е оста Телец - Скорпион. Уран се намира във включен знак. Венера в Риби е ъглова в 10 дом. Марс е в Близнаци в 12 дом от сезонната карта.
Какво е усещането на тези от Вас, които имат Слънце в Телец или Скорпион ? От 20 март до днес ? Срещате ли някакви спънки, затруднения, блокажи ? Ако ли не, то рождените Ви Венера и Марс намират ли се в някои от следните знаци - Рак и Козирог, след 9-ия градус и след 15-ия в Дева, Риби ?

# 592
  • в 1001-та нощ
М, да - майка ми преди постоянно ме критикуваше, че ходя на фитнес - не било правилно - достатъчна била една разходка. Но като се отвори дума за това, че тя пуши - реакцията ѝ е: "Остави ме да се самоубивам както намеря за добре" Laughing Естествено - не й оспорвам изборите, но гледни точки да искаш Simple Smile

Относно зависимостите - при малкия ми син има Нептун и Меркурий на АС в Риби. Не съм му гледала в детайли картата, но вероятно ще е подарлив и съм нащрек. Иначе е много комуникативен, артистичен, с тригон на двете планети от АС към Юпитер на К5, диспозитора му (Луната) е на МС ...

# 593
Алена, много хубав отговор на майка ти.😃 но и ти подхождаш с разбиране. Аз имах позволение от майка ми когато бях тийнейджър ако искам да пуша да го направя вкъщи, не да се крия. Еее не е интересно така,😂виж ако имах забрана със сигурност щях да ги задърпам.

Относно залитанията имам го макар и в малка доза, хубавото е, че се осъзнавам в подходящия момент. Някак разума ме удря в точния момент ако мога така да го кажа.
Моя Нептун е в Стрелец в 5Д заедно с Меркурий, там са ми и Слънцето и Уран само, че те са накрая на 4Д. Нептун при нен е в съвпад с Меркурий, секстил с Венера и Плутон.

# 594
  • в 1001-та нощ
Предстои летния коридор на затъмненията - прегледахте ли как се вписват при Вас? Приятелка ме попита за себе с ии погледнах и за мен - леко се изненадах.

Слънчевото затъмнение на 10 юни е в съвпад с Меркурий (долен съвпад), а при мен точно върху нат. Марс и IC. Възможно е да обявят край на хоум офиса.

Очакват се големи организационни промени на работа - с това го свързвам. След това - поредицата лунации са с нищожен орбис все на конкретни точки - Венера, Луна, Сатурн, Слънце, DC - ще следя с интерес кое как ще се прояви, но няма да мине тихомълком Simple Smile Веротно ще има нов договор накрая.

# 595
  • Тра-ла-ла
Лунно затъмнение в 10 дом - съвпад с натални Уран (0°06’) и Юпитер (3°53’)
Слънчево затъмнение в 5 дом - съвпад със СЛВ (3°55’)

# 596
Да, погледнах за слънчевото затъмнение съчетано с новолунието на 10 юни.

Този път мисля, че няма да ми  е страшно - Слънцето и Меркурий ще си другаруват върху моята Луна
СЛВ е тук почти до Слънцето ми.
Венера на АС

Предното слънчево затъмнение от 14 декември - Слънце, Луна, Меркурий, ЮЛВ  заедно с Нептун  там, стреляха срещу моята Луна, върнах се  назад и стисках зъби около 3 месеца

А точно на настоящето новолуние от 12 май, не знам дали Уран в съвпад ЮЛВ може да носи  нещо от миналото или друг е виновен, но  неочаквано и съвем изненадващо се откри наследство под формата на банкова сметка. Така с Телеца.

# 597
Сл.затъмнение попада в моя 11 дом, там нямам планети.
Коридорът на затъмненията 26 май- 10 юни засягат оста 5/11 дом при мен, като в 5 дом се намира Нептун.
Нептун ми е У на и 9 дом.

# 598
  • Далечният изток
При мен сл. затъмнение ще е в 10 дом, където ми е рожденият Меркурий, а Слънцето и Луната ще са в секстил с наталния ми Юпитер.
Лунното в 4 дом, където са ми наталните Луна и  Нептун.

# 599
  • София
При мен пак седми дом. Уж на повърхността всичко е наред, но Уран, който е стъпил върху Луната ми от една година мъти ли, мъти водата... Днес забелязах в картата си един чудно красив правоъгълник, образуван от Лунните възли. Ще съм благодарна, ако направите някакви предположения☺️

Общи условия

Активация на акаунт