Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • в 1001-та нощ
Хайде, честит ни Юпитер в Риби Simple Smile Най-накрая след дълго изгнание и потисничество в сатурновите знаците Козирог и Водолей - за нас Юпитеровите "деца" изгрява Слънце Simple Smile При мен управлява Слънцето, 3 дома, два от които ъглови (АС и МС).

Радостта ще е за кратко - гледам, че на 20 юни започва ретроградието и завръщането в Риби ще е чак през декември. Би следвало сега с ингреса в Риби да се зададе тема, тенденция и с ретроградието да направим преговор на наученото при транзита в сатурновите знаци. Настройвам се градивно.

При ретроградието ще се върне от 3 гр в Риби до 23 гр. във Водолей, при което при мен ще направи секстил със Слънцето ми и МС в Стрелец на 30 и 23 гр. На 23гр. ще е стационарно-директен. Точно на МС сега имам и Уран по дирекции - вероятно ще има трусове и промени - внезапни и непредвидими.

Новолунието, което мина ми беше точно върху южния възел с орбис няколко минути. Звучи ми, като - каквото си си надробил - това ще сърбаш Simple Smile По-късно ще седна да си прегледам картите, вкл. затъмненията.

# 571
Домовете в рождената карта са индикация за това какъв е "теренът" на фона, на който се развива дадена тема. Като специфика. Включеният знак един вид е заклещен като специфика, защото не "изгрява" на върха на дом от рождената карта. Хубаво е да нямаш включени знаци - т.е. няма да срещаш затруднения в лицето на хора и обстоятелства по изразяването на някаква специфика. Която символизира включения знак и планетата управител. Включен знак - усещане за блокажи, възпрепястване, "нечуваемост", "невидимост" - липса на подходящи условия, "терен" за реализация.
Нагледно си представете включения знак като част от интериора, като включено помещение в жилище, до което се достига посредством отварянето на вратата и преминаването през друго (върхът на дома, в който се намира включения знак).

Силна карта е условно и твърде общо понятие. Сила се придобива основно по два начина - според качествени характеристики свързани със символиката на планетата. Това предполага че си силен в нещо като качествен потенциал, способности. Сила според местоположение - намираш се в по-изгодна, добра позиция. Сила в зависимост от канала за връзка, взаимодействието с обкръжаващия свят - аспектите.
Качеството само по себе си, поставено в неизгодни условия - местоположение или при липса на благоприятни аспекти, т.е. добро отношение от средата, далеч няма да има ефектът Уау, а тъкмо напротив. Друг вариант, може да си в добра позиция - местоположение по дом, с благоприятни аспекти и да уцелиш шестица от тотото, само защото имаш подходящите връзки и си в по-изгодна позиция. А успоредно с това като качества да не блестиш с нещо особено.
Може ли някой да ми каже какво значи заключен 5 и 11 дом?
Понятие интерсептиран дом няма. Има интерсептиран знак и интерсептирана планета т.е планета в такъв знак. Това е знак, който не е връх, не е начало на нито един дом, явява си вмъкнат, "заключен" между други два знака. Конкретния дом си е наред, проблемна би била изявата на планетата попаднала в интесептирания знак. Но това зависи и от други фактори.

Както казах, не са проблемът инерсептираните знаци, а интерсептираните планети. Знак стрелец не е проблем по темата, която те интересува, а интерсептирания управител на пети дом - Марс в близнаци, освен  Луната.
Във времената на ин-витро е пресилено да се правят прогнози с категоричност за липса на деца. Затова се говори за затруднения, по които трябва да се работи.
Интерсептиран знак и заклещен знак, едно и също ли е? И какво означава "интерсептиран" на български?

Ако е така, дали правилно съм разбрала, че при планети попаднали в такъв знак, притиснат от други два, човек може да очаква постоянно проблеми, спънки и липса на благоприятни условия в съответния дом? А какво става ако и управителя на този знак е там? Какво става ако в такъв знак са попаднали важни планети? Какво означава ако домът е празен? Нещо оптимистично може ли да се каже въобще?

"Луната е един от сигнификаторите на майчинството". А при мъжките карти, коя планета е за бащинство?

Последно, не съвсем по темата... Днес на света има толкова много деца без родители или с родители, които не могат да се грижат за тях. Ако нечия карта посочва бездетие, но имате способност да обичате и да се грижете, осиновете си. В България много хора като си осиновят дете и се срамуват, отделно законът е супер ретрограден в унисон с масовия мантаритет. В щатите като си осиновят дете и се гордеят, и то си е за гордост, че даваш любов и шанс на човек!
Не знам астрологията може ли да посочва за осиновени деца. Едва ли... Това е личен избор, който аз много повече уважавам пред това да си платиш за сурогатна майка или генетичен материал.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 13:01 от Camino

# 572
По ведическата астрология Юпитер е още във Водолей, но утре е един много специален ден, за цялата година, Акшая Тритя се нарича и е свързан с енергиите на Слънцето и Луната.
Ето на български, на посоки намерих линк с обяснения:
https://www.yoga108.info

# 573
Интерсептиран знак е този,в който не попада никоя куспида.
Куспида=връх на дом.Има значение,когато се определя управител на дома,аспекти и тн.Отчита се и планетата управител на въпросния интерсептиран знак,но  нейното влияние не е толкова силно,колкото това на планетата управител на знака на върха/куспидата/.
Трудно някой ще ти отговори на останалите въпроси без цялостен поглед върху картата.Да,възможни са трудности  при включени планети в интерсептиран знак,но трябва да се отчете какви са те и какви аспекти имат.И доста често това,което изглежда като минус..в някакъв момент може да стане плюс...
Предполагам,че някой от практикуващите астролози тук ще ти даде по-подробен отговор ако има време и желание...

# 574
Аз съм с 5 интересептирани планети в 5-ти дом, включително Слънце и Меркурий. Усещането е, че по всички теми свързани с 5-ти дом трябваше сериозно да се поработи през годините и всичко се случва със забавяне, включително с темите по другите домове, чиито управители са интерсептирани. Но той и Сатурн е в кюпа, и всичко това описва и неговото влияние, та не съм много сигурна на кое точно се дължи.
Творчеството, спонтанността и децата винаги са били най-важните неща за мен.

# 575
На базата на много преведени текстове след 1990г. е установено, че древните майстори са използвали Целознакова система, в която един  зодиакален знак е един дом. това не отменя изчисляването на ъгловите куспиди, чието значение е важно, но при тълкуването на картата отпадат "интерсептираните знаци. Или която и домова система да използвате за АСЦ и МС ще бъдат в едни и същи градуси. Или дори АСЦ да се намира в 28 гр. на който и да е зодиакален знак, то целият знака се приема за първи дом, респективно втори дом ще бъде следващият знак...и т.н. Така че няма нищо страшно, ако се получат "интерсептирани домове".  Колкото до стелиум от планети в даден знак, то винаги има сложности в изявата,. И в такива случаи се разглеждат кои са планетите, кой е диспозитора, в какъв дом са -ъглов, следващ или падащ и т.н...

# 576
Бях чела,че ако диспозиторът на интерсептирания знак се намира в ъглов дом, а също ако е  аспектиран, се неутрализират препятствията на интерсептирането.

# 577
Бях чела,че ако диспозиторът на интерсептирания знак се намира в ъглов дом, а също ако е  аспектиран, се неутрализират препятствията на интерсептирането.

Планетите, които са на ъгъл, винаги се изявяват, ъгловите домове са най-силни, или действени,
а как ще се изявяват-това зависи от много други неща..

# 578
"Интерсептирани" (intercepted - заключени, задържани) знаци е понятие от модерната западна астрология и тази тема започва да се изследва едва през 20 век.  Има различни мнения сред астролозите по отношение на изявата им. Повечето смятат, че на планети попаднали в такива знаци не им достига сила, енергия за външно проявление  и действат на едно по-вътрешно ниво. В другите астрологични школи няма такова понятие, но това не е гаранция, че при разглеждане на даден хороскоп с техните специфични методи, същите тези планети няма да се окажат  афликтирани по някакъв друг начин, типичен за съответната школа.

# 579
  • в 1001-та нощ
При мен, например, Юпитер е в интерсептиран знак - Овен (1 дом), но влияието му е силно в картата ми - владее два ъгъла и участва в голям огнен тригон и тао квадрат. Така, мястото му в интерсептирания знак идва за баланс. Иначе всичко ще е прекалено - прекалелно. Не винаги е "лошо" това Simple Smile

# 580
предстои ми съвпад на сатурн с ИЦ. Според вас какво да очаквам? Дали е възможно лошо събитие с майка/баща/сестра? Прилагам картата ми, ако някой иска да погледне Flowers Hibiscus

# 581
Желанията се пишат на ръка на бял лист хартия. Не бива да са свързани с друг човек, а само с нас самите.

Ако са свързани с нас самите и осъществяването им не зависи от хора и обстоятелства, то вероятно и ние самите можем  да си ги изпълним. Без да е нужно да го пишем на листче. Въпрос на воля, личен избор. Примерно искам да спра да пуша. Какъв е смисълът да си пожелаваме нещо, което по подразбиране е в нашите възможности, под наш контрол ?
Човек не е изолиран остров и няма как изпълнението на желанията му да не си зависи от синхронът с волята, желанията, намеренията и на други хора, подходящи обстоятелства.
Може би се има предвид в случай, че желанието е свързано с нещо, за което сме зависими от други хора и обстоятелства, да сме с подходящата нагласа като цяло. Без конкретни очаквания, възможности, пътища за реализация на желанието.

# 582
  • в 1001-та нощ
Ако са свързани с нас самите и осъществяването им не зависи от хора и обстоятелства, то вероятно и ние самите можем  да си ги изпълним. Без да е нужно да го пишем на листче. Въпрос на воля, личен избор. Примерно искам да спра да пуша. Какъв е смисълът да си пожелаваме нещо, което по подразбиране е в нашите възможности, под наш контрол ? ...

Смисълът е, че човек се самонастройва, самопрограмира - че ще се случи. Те много хора искат да спрат цигарите, да отслабнат, да започнат да спортуват и от тях си зависи, но защо не се случва ....

А това, което беше причина да пиша - беше различно. Идеята ми беше, че до желания се стига, когато има обстоятелства, които дават възможност да се случи желанието. Не е само искането, ами и моментът да предлага неговата реализация. Аз постоянно искам нещо, ама не пиша в несвяст на всяко новолуние - за 6 години - 2 пъти... Сега ме подтикна "средата" - нещо отвън. А имам нужда да се донавия, да се побутна сама, да си повярвам още малко.

И разбира се  - говоря за себе си, защото върху себе си имам наблюдения. Но съм правила и наричанията на Водици - това гарантирано работи (при мен), но също не беше в случаен момент - и не го правя постоянно.

# 583
  • SF
Точно така, Алена, - трябва да имаш обстоятелствата да се случи.
Искам да спра цигарите, означава, че искам да намеря волята, куража, стимула, да спра цигарите, които по принцип не намирам и не ги спирам, въпреки че го искам.

# 584
Във връзк а с примера за цигарите...да попитам...нека да разширим примерите и с други зависимости- алкохол, секс, наркотици....
Какво казват астролозите ?
Има ли " обреченост" в някои карти?  ( аз винаги съм вярвала, че няма. Или по- скоро, искала съм да вярвам. Дори не мога точно да го формулирам, но е свързано с предопределеността, предузнанието, спасението).
От опит, вече ми е ясно, че някои хора по природа са склонни към нещо....
Някои ( повечето) се измъчват, опитват, но не постигат дълговременен резултат...спират за малко и после отново и отново...това им коства големи терзания.
При някои се случва чудо. И биват излекувани. В православните материали чета за много свидетелства на излекувани хора от различни пристрастявания.
Но пък чета например и за монаси, стигнали до размонашаване и наркотици. Това много ме съкрушава.
Защо така се случва?

Общи условия

Активация на акаунт