Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, доста съм боса в астрологията, но напоследък все повече се интересувам. След 1-2 години ми предстои опозиция луна натална венера /12 дом, близнаци/ по дирекция.
Задължително ли е това да означава емоционални проблеми в интимните отношения?
Как да го тълкувам?
При всички положения не е добър аспект....надявах се нещата вече да потръгнат...

# 556
Всяка дирекция се тълкува според спецификата на наталната карта, която трябва да се познава, според сигнификациите на планетите в тази карта и според влиянието на времевите управители за периода, когато се случва тази дирекция. В зависимост от това тя може да се изяви по-силно или по-слабо, да сработи по различни аналогии. Без контекст не се тълкува нищо – нито дирекции, нито прогресии, нито транзити.

# 557
Здравейте и честит Великден на всички.
Почти съм сигурна, че питането ми не е за тук, но доста разглеждах и ми се стори най-близо до темата, която ме интересува, а и Вашата тема е много и често посещавана.
Преди 14-15 години( да,беше много, много отдвна) прочетох в БГ МАММА интересна информация за отглеждане на детето според зодията му. Не беше тема, а по-скоро статия в началната страница на сайта с много подробни описания на различните зодии и насоки за подход към детето. Доста добри съвети почерпих от там и ми помогнаха да разбера по-добре сина си. След време преместиха информацията в т.нар. Архив. После синът ми порастна и постепено спрях да посещавам сайта. Сега отново ми трява достъп до тази информация. Някакви идеи?
Благодаря Ви предварително!

# 558
# 559
Вероятно са тези описания: https://m.bg-mamma.com/?action=articles;sid=20;start=30  .
Книгата е "Слънчевите знаци" на Линда Гудман.

# 560
Вероятно са тези описания: https://m.bg-mamma.com/?action=articles;sid=20;start=30  .
Книгата е "Слънчевите знаци" на Линда Гудман.

ДА!!! Точно това е! Много Ви благодаря!

# 561
Moже ли дадете малко повече разяснения какви са тези писанета на желания?

# 562
  • в 1001-та нощ
Идеята е описана в книгата на Жан Спилър - "Астрология на новата Луна" и се свързва с импулса да се роди и развие нещо ново, което много силно желаем - в синхрон с енергетиката на "Новата Луна", която в този момент се ражда и расте.

Новолунието всеки месец с малки изключения е в нов знак - примерно - през януари в Козирог, през февруари във Водолей ... и когато е в Овен се счита, че има най-силна пробивна сила, най-силен заряд за започване на нещо ново. Новолунието в Овен се счита за най-силно и подкрепящо за започване на нещо ново.

Но всеки месец при конкретното новолуние могат да се пишат желания по темите на конкретния знак. Примерно - когато новолунието е в Телец - с темите на знака и земната Венера, когато е в Близнаци - с темите на този знак и Меркурий и т.н. Също е хубаво желанията да се съобразят с конкретната домофикация - при мен в Телец ще е във 2 дом, и съобразявам желанията - както със знака, в който се случва, така и с дома, но моя дом, не мунданно. При мен ще е във 2 дом, но при друг в пети, при трети човек в осми ...

За да се ориентира човек - е хубаво да има поне базови познания по астрология. Ако няма - може да се съобразява и само със знака, в който се случва новолунието.

Желанията се пишат на ръка на бял лист хартия. Не бива да са свързани с друг човек, а само с нас самите. например  - "Искам да се чувствам обичана, желана и окрилена от любовта", а не "Искам Иван да ме обича". В книгата добре е описано и обяснено - какво и защо се прави. Идеята е да се схванат принципите.

Има страница "Желания по новолуние" във фейса - там преди всяко новолуние - припомнят - кога е предстоящото новолуние и какви са темите му, какви желания да се пишат. Потърси я.

При мен работи тази техника - но идеята не е хаотично - някой ей така да ни сбъдва желанията, а по-скоро за нещо, което много силно желаем, живеем с него, преживявме го, пожелаваме го правилно и имаме нужда от още малко импулс, за да си го реализираме. Може би е до настройка на психиката - човек да си повярва още малко.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 14:34 от a.l.e.n.a

# 563
Здравейте, предстои ми прогресивното Слънце да навлезе в мрачния 12 дом в знак Везни. Бихте ли споделили от опита си какво мога да очаквам? Благодаря Ви!

# 564
Alena, ако правилно съм разбрала примерно новолуние в Телец, моя Телец е 10Д фокусирам се върху акцента на дома също така, кариера, развитие и т.н , освен желанията отнасящи се към Телеца така ли?
При мен Новолунските желания работят най-вече когато ги надраскам хаотично и забравя за тях. Аз ги пиша в утвърдителна форма, сякаш вече са се случили. За мен лично този начин работи най-добре!

# 565
  • в 1001-та нощ
Правилно си разбрала. Можеш да видиш и мунданно в кой дом е новолунието, и евентуално и това да добавиш.

Всеки си има свой начин и за него лично той е правилният Simple Smile

# 566
За какъв тип желания действа и се прави? Действа ли ако искаш да оздравееш от дадена болест или да забременееш? И може ли да се прави за детето ти ако то е още малко? Тоест ти да му пожелаеш нещо от което и с нужда.

# 567
Астрологията не е магически ритуал, чието следване изпълнява желания. А само въпрос на синхрон по-малък, по-голям или никакъв с някаква тема. Това, което си пожелаваш при новолуние в един знак е в синхрон с нещо конкретно, в зависимост от рождената карта. При новолуние в друг знак е друго. Някакъв синхрон, има тогава когато желанията са съобразени с характерното като зодиакален знак в случая Телец. С местоположение на новолунието по дом. С планетата управител на новолунието - Венера. Как е представена тя в рождената карта и в транзит. Транзитната го "дава" общителна по природа, комуникативно по Близнаци -  комуникацията и ума ни събира, привлича. Комуникацията, свързаността, общуването, договорките, вероятно ще са от значение в контекста на  Телец (инвестиция, изграждане, съдържателност, качество, оптимизация на информация или най-общо казано засаждане на и чрез идея, чрез послание, но това се случва по един нов и различен начин - Уран в Телец). Малко тип драма-куин - транзитната Венера "работи" съвместно с Плутон в Козирог.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 07:39 от starinthenightsky

# 568
Алена, Благодаря ти. Да, всеки си намира неговия начин. Аз написах моя. Simple Smile

# 569
  • в 1001-та нощ
За какъв тип желания действа и се прави? Действа ли ако искаш да оздравееш от дадена болест или да забременееш? И може ли да се прави за детето ти ако то е още малко? Тоест ти да му пожелаеш нещо от което и с нужда.

За оздравяване да - за друг човек не бива - тук ще намериш отговорите

Общи условия

Активация на акаунт