Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 389
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Всъщност хората, които се интересуват от астрологични консултации, според мен избират не астролози, а идеи, които им импонират, в които вярват. Така че тези, които вярват в предишни животи и поради тази причина смятат, че някой може да им каже какви са им били отношенията с лицето "Х" в такъв, ще се интересуват от астролози, които им говорят за предишни животи. За тях астрологията е някаква мистика, а астролозите са хората, на които им го говорят звездите - гадатели, ясновидци, със свръхсензорни способности. Този рахат локум е далечен за хора-практици, които не вярват в хипотези и приказки от Хиляда и една нощ. Онези пък, които вярват, че са творци на съдбата си и от тях зависи как ще се стече живота им, търсят астропсихолози и преработки. За такива хора, много по приемливо звучи, че са в състояние да променят значително хода на съдбата си, така както им харесва. От традиционни астролози биха се интересували хора с по философски и концептуален начин на мислене. Хора на науката.

Без позоваването на концепция, наука, математика и астрономия, астрологията е гола вода.
Много съм съгласна с Вас, само за послседното не съм, тъй като последното нещо което са астролозите са Астрономи,или математици или физици. Обикновенно хал хабер си нямат от това. опит и за мен единственият начин да се докаже като наука е на база на статистика, но това пак е много трудно предвид колко много фактори има.

Валидирането на астрологията като наука минава през това. За да се докаже нещо като работещ механизъм, това е единствения начин. Научният подход. Иначе ще продължава да се гледа на нея лековато, като на сбирщайн от баби врачки, на които звездите им шепнат на третото око. Smiley

# 676

Преди 10 години от любопитство си поръчах годишен анализ от една астроложка от БАА. Вероятно тъкмо беше започнала обучение в Московската академия, но вече се представяше за профи консултант и си беше направила атрактивен сайт. Таксата не бе висока. И получих материал за тоалетната.

[/quote]

Моята астроложка е завършила пълният курс от 8 семестъра и ми е казвала че след това са и трябвали Година поне да и слегнат нещата, после няколко да натрупа опит преди да се нарече Астролог. Казвала ми е че е имала много неусшени опити в началото, но тя е разглеждала само познати. Започнала е да взима пари и да се занимава с това професионално чак след като е усетила че вече не би подвела някого.
А,аз ще запиша просто защоот ми е безкрайно интересно, иначе не виждам как бих си оставила работата за да практикувам астрология,но пък знае ли човек.

# 677
  • в 1001-та нощ
Коя е твоята астроложка?

# 678
Коя е твоята астроложка?
Валентина Радиева Маренова.
Била съм и при Мира Кунева и при Иво Йорданов мисля се казваше. Ами Иво определено не  е мой тип астролог въпреки че според мен в него си има и нещо повече, а Мира е ок,харесвам я. Но аз при моята астроложка си ходя вече 1г и половина през месец,2,три и е много различно защото тя ме познава мног добре вече,което е доста важно. С нея извървах дълъг път за тази Година, но страшно много ми помогна. И нещоот което много ми харесва при нея е че, независимо обстоятелствата и какво и казваш че искаш или се е случило, като види нещо в което е сигурна с държи на своето и досега грешка няма.

# 679

Към Титания

Титания, ти нали си профи? Не можеш ли сама да си разгледаш хороскопа и да си направиш прогноза? Защо се довери на традиционен астролог? Или дамата не е традиционен? Те масово сега правят смесване на малко традиционни елементи с модерна астропсихология. Във фейса чета уникални буламачи, от известни имена, топ астролози.

Преди 10 години от любопитство си поръчах годишен анализ от една астроложка от БАА. Вероятно тъкмо беше започнала обучение в Московската академия, но вече се представяше за профи консултант и си беше направила атрактивен сайт. Таксата не бе висока. И получих материал за тоалетната.

Първо – никаква ректификация, никакви въпроси за проверка на часа.
Второ – не разгледа наталната карта.
Трето – в годишната прогноза дори не беше разгледала прогресиите, нито къде минава прогресивната Луна. Нямаше и солар. Имаше само преписани от някаква книга трактовки на годишните транзити – Сатурн секстил Нептун, Плутон квадрат Уран, Уран опозиция Юпитер и тн. Бях потресена!!! Тази жена вече изнасяше доклади на конференциите в БАА. Това беше стопроцентова шарлатания. Просто исках да видя аз накъде съм с астрологията, още нямах платена практика, и как работят другите. Е, видях!

Ами, и аз от любопитство - да чуя какво ще кажат другите !  Е,чух ! Grinning.
Май се сещам за коя дама от БАА става въпрос. Тя и сега е там.

# 680
  • в 1001-та нощ
При мен май е ясно какво ще е събитието във връзка със слънчевото затъмнение на 10 юни - нов семеен автомобил, който ще ползвам аз. Под нов не се има предвид - нов от магазина Simple Smile

Затъмнението е в съвпад с Меркурий, а при мен на IC в съвпад с Марс. Меркурий е У3 и при мен и при мъжа ми Simple Smile Имам и пр. Венера в съвпад с нат. Меркурий.

Скрит текст:

Какво ли не ми мина през ума, ама не и това Simple Smile

# 681
Ами, и аз от любопитство - да чуя какво ще кажат другите !  Е,чух ! Grinning.
Май се сещам за коя дама от БАА става въпрос. Тя и сега е там.

И моето беше чиста проба любопитство. Тогава още не бях уверена, че мога да практикувам.
Те не са една от БАА. Тази, която визираш, вероятно е на по-високи позиции. Аз я знам от форумите. Изчете книжката на Ръшман, направи си блог и се обяви за профи астролог. И знаете ли колки са смешни?
Масово лъжат за годинките стаж в астрологията. Аз ги помня как през 2005-2007 г. едва са сричали по форумите и са задавали лаишки въпроси, а гледаш в биографиите им – 25-30 години стаж като астролог. Гледам и не вярвам на ушите си! Освен ако нямат проблем с простата аритметика.

# 682
Малко не на място, ама понеже сте започнали темата за ученето. Имам книги за астрология, събрала съм и почти цяла библиотека линкове за четене, но не ми е ясно нещо много просто. Знам как да си видя наталната карта, но не и моментна, годишна, къде се пада сега затъмнението при мен. За тези неща има ли някъде нещо като наръчник Simple Smile Съжалявам за глупавото питане.

# 683
  • в 1001-та нощ
Със софтуера или сайта, на който си правиш картата - избираш натална + транзити. И на транзитната - задаваш дата час и място - за момента, за който ще гледаш. Двете карти трябва да се наложат и да виждаш аспектите между натални и транзитни планети.

В astro.com се полазват само аспектите между наталнтие обекти, но могат да се видят и между двете карти, ако се избере синастрия.

# 684
starinthenightsky,ти кога ще разбереш,че едностранчивия подход не води до никъде.Едно си starinthenightsky знае,едно си бае.Впрочем,има едно нещо,което не сте го упоменали...Който и астролог да ви разглежда хороскопите и прави прогнозите..в анализа си той никога няма да надскочи себе си.
Което обяснено по-простичко...значи,че като ти липсват познания в определени сфери и системно образование/или самообразование евентуално/в тях... и анализа ти ще е ограничен..И затова дадох онова произволно сравнение със спец счетоводство и контрол..Идеята беше,че липсата на богата обща култура,хуманитарна насоченост,познания по митология,философия,психология и тн ограничават всеки един подобен анализ.По темата за кармата пък изобщо не смятам да ти коментирам глупостите.Вземи  попрочети малко митология,виж откъде са дошли имената на планетите,които ползваш при астрологичните си анализи,какво символизират и тн.Юнг примерно прави много интересни паралели между психология, митология и астрология...чела ли си въобще нещо от него?!Наясно ли си,че вероятно е първия,които емпирично установява връзката Луна-Слънце в една синастрия..
Иначе е много лесно и удобно да си "традиционен" астролог.Особено,когато си някакъв "тесен специалист" по образование.Искрено се забавлявах и с точка две от това,което е цитирала Алена:
"Да, има начини да се определят присъщите на индивида психологически особености, но в основата на такъв анализ стои оценката на темперамента, а също така на качествата на душата и ума".
Дрън дрън..ето това вече е мистика,да:)

# 685
Ricko7, извинявай, ако си писал, бих искала да те попитам дали си астролог и в какъв план са интересите ти. Пропуснала съм, а ми е интересно да споделиш малко повече за своя мироглед.

# 686
Рико, мисля, че много подценяваш Стар, поне от гледна точка на нейните познания.
Не съм изобщо запозната с нейната практика, маниер, подход при консултиране, тъй като аз не съм клиент и не търся такива услуги. Но нея я знам от години и виждам какви познания има, става въпрос за доста ерудиран човек.
И определено е запозната както с психологията, така и с митологията. Психологическият подход се вижда отдалеч.

Абе какъв е тоя манталитет в България? Априори си мислят, че насреща стои човек, който е по-малко знаещ, по-малко можещ, по-малко чел от тях. Наблюдавам го и по фейсбук групи, излагацията е повсеместна! С малкото си познания страшно се надценяват, като подценяват хора, които са много по-опитни и начетени от тях. А за практика да не говорим. Комплексарщина.

Моля те, недей така да обиждаш интелектуалния капацитет на Стар. Някои учат по 20-25 години, или по-скоро четат това-онова, уж се представят за астролози, а нито могат да направят читав натален анализ, нито ректификация. Това е показателно какви астролози са. Освен това, за да водиш аргументиран спор и да критикуваш дадена материя, първо трябва да си се запознал с нея – философия, принципи, техники и методология. При липса на такива познания има голям риск човек да стане за резил. Ежедневно наблюдавам такъв резил в астро групите, циркът е голям.

# 687
Катерица,професионален астролог не съм.Иначе се интересувам от астрология от началото на 90 те години.Мироглед,хм..тая дума отдавна не я бях чувал:) Да кажем,че леко клоня към психологическата школа в астрологията и ме дразни,когато се  абсолютизира математиката  и "научния подход".
Сотис,ти хем не си запозната,хем Стар е ерудирана,а пък аз съм "комплексар"Simple SmileТова интуитивно ли го разбра или хвърли едни карти таро в движение?
С кое от нещата,които съм написал не си съгласна?По конкретно.Остави я Стар..Зададох и елементарен въпрос преди време и тя даже не можа да разбере какво я питам за разлика от теб.Толкова по въпроса за интерпретацията.

# 688
Таро не хвърлям, макар че умея.
Запази си подигравателния тон за невежите.
Преди да критикуваш дадена материя, в случая говорим за Традиционна астрология, изучи нейните философски принципи. На теб ти липсват Базови Познания в това направление. Затова няма смисъл да водиш каквито и да било дебати. Като стъпваш само на психоастрология, не разполагаш с нужните аргументи. Не е достатъчно.

# 689
"На теб ти липсват Базови Познания в това направление"
Рече и отсече.Хайде,докажи си сега това твърдение.На мен нищо не ми липсва-образованието ми ми позволява да споря с теб и приятелките ти без никакъв проблем по гореизброените дисциплини.Но темата беше за друго.Ще чакам от теб,Алена и Стар да ми разтълкувате точка две от анализа на "традиционния астролог" и как точно се случва.На базата на какви знания,познания,образование,евентуално "мистични" проблясъци и тн.Какви са тия начини,как се преценява тоя темперамент,тия качества на душата и ума и тн.Дерзайте.
Това имам предвид:

"На второ място – популярният сред повечето съвременни астролози психологически портрет не заема водещо място при консултация с традиционен астролог. Да, има начини да се определят присъщите на индивида психологически особености, но в основата на такъв анализ стои оценката на темперамента, а също така на качествата на душата и ума. За целта се използват доста по-различни методи в сравнение с модерната психологическа астрология"

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 18:05 от Ricko7

Общи условия

Активация на акаунт