Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 655
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • При децата ми
Greeneее, много, полезна дискусия! Много!
Аз лично съм много благодарна, когато се разискват тук такива важни теми!
Ще си позволя и аз да те питам нещо, което ми е много важно.

Тук в тази карта пак ли Луната е проблема за създаването на връзки и за деца?

Greene, кои знаци са плодовити?Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 12:12 от Hrispa76

# 541
Много интересен случай. На пръв поглед няма проблем тук. Като ми остане време трябва по-подробно да погледна.
Във ведическата карта обаче се виждат възможни проблеми (изгоряла венера, управител на 7ми Сатурн в 12ти съвпад с Марс, управител на пети съвпад с Кету).

Плодовити знаци са рак, скорпион и риби. Безплодни близнаци, лъв, дева.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 13:03 от Greene

# 542
  • При децата ми
Много интересен случай. На пръв поглед няма проблем тук. Като ми остане време трябва по-подробно да погледна.
Във ведическата карта обаче се виждат възможни проблеми (изгоряла венера, управител на 7ми Сатурн в 12ти съвпад с Марс, управител на пети съвпад с Кету).

Плодовити знаци са рак, скорпион и риби. Безплодни близнаци, лъв, дева.

Много ще съм ти благодарна!
Човека ми е много близък! Другия месец става на 45 г., а е сама...

# 543
Досега не съм ползвала тези астро сайтове за карти и нямам особени знания по темата, но последните страници ми станаха интересни с толкова много подробности, които успявате да "видите". Тези карти променят ли се или по-скоро са си постоянни от раждането - извинявам се за аматьорския въпрос Grinning
Какво бих могла да науча от моята - на фона на предходните видяни, тази ми се струва направо семпла Simple Smile
Скрит текст:

# 544
  • в 1001-та нощ
Наталната карта е "снимка" на небето в момента на раждане, според това къде е роден човекът. Тя не се променя - както с годните не се променя "датата ни на раждане"

Наталната карта е основната карта и дава информация за ресурсите, с които разполагаме, възможностите, които ще имаме през живота и т.н.

# 545
Какво бих могла да науча от моята - на фона на предходните видяни, тази ми се струва направо семпла Simple Smile
"Семплите" Simple Smile  карти са ми най-интересните. Вашата е приблизително като на Бил Гейтс, роден на 29.10.1955.
При Вас е добре,че нямате включени знаци и енергията по темите на домовете тече безпрепятствено. Наталната Ви карта показва силно напрежение,подчертана индивидуалност,екстремна личност, искате да сте водач,проявявате и несъобразителност спрямо околните. Силен знак Скорпион, слаб Дева. АС Рак и силна  пълна Луна в Телец  /родена сте по Пълнолуние и Луната е голяма колкото Слънцето/ показват, че емоциите Ви са водещи. Плутон и Венера са във взаимна рецепция на висше ниво и съм сигурна,че не за първи път проявяване интерес към астрологията , но в следващите две години подозирам,че може би ще искате да я изучавате Grinning. Предстоят  интересни промени в живота  Ви, дори може и да са започнали от м .08.2020 г.

# 546
Ехааа, Титания, срази ме с този Бил Гейтс Grinning Да, имам моменти, в които съм обръщала поглед към астрология, но нищо сериозно, даже с повече скепсис. Но всичко се върти, така че нищо не се знае - току съм се заровила в дебелите книги, макар че ми се струва много сложно и математично, а аз там съм повече от зле Sad  Какво означава интересни промени - надявам се да не е в смисъла на китайското проклятие - пожелавам ти да живееш в интересни времена Grinning

# 547
Grinning Grinning Grinning АААА,не !!! Имам предвид,че транзитния Уран сега и в следващите две години ще изисква от Вас лична промяна в интелектуална посока, а може би и във външния вид. Възможно е да промените местоживеене или промяна в партньорските отношения. Няма да е лесно през тази година , но 2022 ще е вашата.

# 548
Титания,ти си малко като Емо Чолаков с прогнозите му за времето:)

# 549
Титания,ти си малко като Емо Чолаков с прогнозите му за времето:)
Това е то "творчество"  /имам предвид твоите постове за творчеството в астрологията - харесват ми/ Smiling Imp
Grinning

# 550
"Семплите" Simple Smile  карти са ми най-интересните. Вашата е приблизително като на Бил Гейтс, роден на 29.10.1955.
При Вас е добре, че нямате включени знаци и енергията по темите на домовете тече безпрепятствено. Наталната Ви карта показва силно напрежение,подчертана индивидуалност,екстремна личност, искате да сте водач,проявявате и несъобразителност спрямо околните. Силен знак Скорпион, слаб Дева. АС Рак и силна  пълна Луна в Телец  /родена сте по Пълнолуние и Луната е голяма колкото Слънцето/ показват, че емоциите Ви са водещи. Плутон и Венера са във взаимна рецепция на висше ниво и съм сигурна,че не за първи път проявяване интерес към астрологията , но в следващите две години подозирам,че може би ще искате да я изучавате Grinning. Предстоят  интересни промени в живота  Ви, дори може и да са започнали от м .08.2020 г.

Титания, какво значи, "че нямате включени знаци"?
И още нещо: Какво значи силна карта? По какво се определя силната карта?

# 551
А, сега де Simple Smile
Силна карта предполага по-изявени планети, т.е. по силните места (домове).
Оттам нататък се определя с какви качества ще се изявяват планетите – според есенциалните им достойнства, които далеч не се изчерпват само с позиция по знак. И още нещо – всяка натална карта може да бъде силна за едно и слаба за друго. Астрологът трябва да може да види това.

# 552
Титания, какво значи, "че нямате включени знаци"?
И още нещо: Какво значи силна карта? По какво се определя силната карта?

На първия въпрос : това означава, че няма цял знак в един дом.
На втори и трети : това е за обучение по астрология . Сотис го е казала.

# 553
Домовете в рождената карта са индикация за това какъв е "теренът" на фона, на който се развива дадена тема. Като специфика. Включеният знак един вид е заклещен като специфика, защото не "изгрява" на върха на дом от рождената карта. Хубаво е да нямаш включени знаци - т.е. няма да срещаш затруднения в лицето на хора и обстоятелства по изразяването на някаква специфика. Която символизира включения знак и планетата управител. Включен знак - усещане за блокажи, възпрепястване, "нечуваемост", "невидимост" - липса на подходящи условия, "терен" за реализация.
Нагледно си представете включения знак като част от интериора, като включено помещение в жилище, до което се достига посредством отварянето на вратата и преминаването през друго (върхът на дома, в който се намира включения знак).

Силна карта е условно и твърде общо понятие. Сила се придобива основно по два начина - според качествени характеристики свързани със символиката на планетата. Това предполага че си силен в нещо като качествен потенциал, способности. Сила според местоположение - намираш се в по-изгодна, добра позиция. Сила в зависимост от канала за връзка, взаимодействието с обкръжаващия свят - аспектите.
Качеството само по себе си, поставено в неизгодни условия - местоположение или при липса на благоприятни аспекти, т.е. добро отношение от средата, далеч няма да има ефектът Уау, а тъкмо напротив. Друг вариант, може да си в добра позиция - местоположение по дом, с благоприятни аспекти и да уцелиш шестица от тотото, само защото имаш подходящите връзки и си в по-изгодна позиция. А успоредно с това като качества да не блестиш с нещо особено.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 11:14 от starinthenightsky

# 554
Мога да дам пример. И двете ми светила са есенциално силни, но в падащи знаци спрямо Асцендента. Това не дава кой знае каква изява, обстоятелствата и средата налагат своите ограничения. Докато есенциално слаби планети, но в силни домове ще имат благодатна почва и достатъчно пространство за изява, и надали ще останат незабелязани. Разбира се те ще се изявяват съобразно качествата на знаците, в които са поставени (и диспозиторите), от това се определят ефектите, но теренът за изява е според дома и сектора от хороскопа.

Общи условия

Активация на акаунт