Намерих книгата с имената, но за повечето пише просто какво означава корена на името и се разочаровах малко, ама все пак ще ги напиша. Книгата е на Теодора Бакърджиева, ако някой се интересува.
•Еда- важна, елегантна, кокетна, капризна; жена с изискани обноски.
•Серкан- от знатен, благороден род.
•Айдан и Айфер имат еднакви значения тук- прекрасна като лунна светлина, красива като луната.
•Мелек-чиста като ангел
•Фиген- букет от цветя; раняваща
•Джерен- сърна
•Балджа- сладка като мед
•Селин- буйно течащ поток; радост, веселие, ликуване
•Сейфи- войник
•Ердем- юнак; храброст; хубост
•Лейля- хубавица, с черни като нощта коси
•Енгин- обширен; безкрайно море
•Пъръл- с много светлина, пламък; блестяща
Наистина не пише нищо съществено в тази книга, затова по-късно ще потърся информация на турски, ще я събера и ще я преведа. 
Здравейте, мили момичета!

). Между началото и края на серията са разположени: неприятни случки - подлостта на Селин и при заминаването си; развода на Айдан и окончателния разрив между баща и син; продължаващата игра на Еда с договора, израз на доминиращото й все още недоверие към Серкан; избора на Балджа на инат; ревност и чакане да се почука на вратата. Приятните: победата на Айдан, сближаването на Джерен и Ферит, сцената с глината (която си иска отделно внимание). Ами ... като направи човек рекапитулация, неприятното преобладава. А като се има предвид и че краят беше предизвестен, напълно разбирам защо хората могат да изключат финала на серията. (Имам предвид инфото на ми-си , че почти до края рейтингът беше много над 5%.)
Тук Еда като носеща дъга от цветове и действаща от сърцето си печели от раз. Друго необяснимо ми е финалът на епизода. Разбирам, че Серкан се изчака за почукване на вратата от точния човек, може би накрая му се прииска да си поговори с някого. Но той е наясно, че Еда ревнува от Балджа, въпреки ината й да си признае. Не е и от хората, които лесно се поддават на ласкаене. Защо тогава? Чисто колегиални отношения в дома ти при двусмислени обстоятелства??? Ами ... тук май му трябва още промяна на Серканчо.

)

Не се притеснявайте, моите очила винаги са си на мястото, рядко ги свалям и обикновено сама си признавам, когато го направя.