Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 55/

• 28 777
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро мили Момичета,:joy:

Снощи обещах да пиша и сега го правя. Още един път благодарности за превода на Алекс и
                        Ели, както и за уютната къщичка на Галка, бъдете благословени Момичета, защото ни доставяте
                        много радост и щастие.
                                  Снощи след последния кадър на епизода Серкан го разкостихте, все едно е направил най-
                        големия грях на света. А всъщност какво точно е направил? Не е поставил границите навреме,
                        аз ще попитам дали ние винаги оценяваме ситуацията и ги поставяме навреме и правилно?
                       Просто съм убедена, че всеки от нас е бъркал, съгласна съм, че Серкан позволи на тази нагла
                       муха лайнярка да го злепостави, но всъщност, да не би Еда да го е заварила да върти кекс с
                       рошлата. Мисля си, че по тази тема не бива да се драматизира толкова. Всъщност ако сме честни
                       Серкан е един много свестен мъж, умен, интелигентен, честен, почтен и много, много влюбен.
                       Някой беше писал, че в поведението му се наблюдават постъпки като на баща му, къде се видяха
                       такива постъпки, според мен това не е така.
                                   Еда, това, че го свари вечерта с тази скубла според мен ще се отрази добре на връзката им,
                       Той не го направи това с цел тя да ревнува, това е дело на Айше или, който е писал сценария.
                        Искам да споделя, че това е турско дизи и винаги СЦ завъртат така фабулата, че някой да
                        да разбере нещата неправилно, за да стане по-интересно на турската аудитория, така е комшуто
                         уважава интригите. Това, че на нас не ни харесва кой ни пита?
                                    Еда направи много грешки по отношение на Серкан, какъв беше този измислен договор?
                          През цялото време той вървеше след нея като кученце и се чудеше как да й угоди, аз разби-
                         ра се не искам да кажа, че Серкан е безгрешен, накара я много да страда когато ставаше
                         дума за открадналия дизайн, на мен ми идваше да го дера сантиметър по сантиметър.Другата
                         грешка на Серкан е тази, че не й каза за грешката на баща си, а се раздели с нея и пак я накара
                         да страда много.
                                      Според мен Еда прекали с капризите си и сега мухата лайнярка ще я отрезви. Ако говорим
                          за последния кадър според мен Еда не трябва да се фръцне и излезе от апартамента на Серкан
                          трябва да остане и с чест и достойнство да сложи на място досадницата, защото това й
                          прилича. Според мен там, където има голяма любов трябва да останеш и да се бориш за
                          любовта си, Серкан вече го направи сега е нейн ред. В живота никой не ти поднася нищо на
                          тепсийка, а трябва като искаш нещо да се бориш за него.
                                        За мен по-голямата драма от скублата ще бъде бабата, дано и тя си е взела уроците
                           от живота и е разбрала, че месейки се в живота на децата ти в един момент си просто
                           отсвирен и губиш, дано не направи същото и с внучката си. Ако Еда е поставена  пред избора
                           между парите и любовта какво ще избере според вас? Според мен Любовта, а не парите.
                                         Мога да пиша много по темата, но няма нужда да ставам досадна, може пък на някой
                            да не му харесат моите расъждения, затова приключвам, желая ви един хубав и спокоен
                            почивен ден Момичета, понеже в момента съм много заета направо не ви настигам в темата,
                            но пишете, за да може човек да ви чете, за мен винаги е било удоволствие да чуя и друго
                            мнение и винаги в това мнение намирам нещо и за мен, това ми харесва.Flowers Hibiscus

# 226
# 227
  • София
Аз пък нито ще се кося за рейта, нито ще мисля за финал. На Серкан ще се поядосвам още малко. И чакам да видя какво ще измислят сценаристите за продължение на тази “интересна” тройка, която се заформи в края на този епизод. Как Серкан ще излезе от ситуация. Wink

Идвам да споделя няколко мнения с вас, които прочетох, след като излезе рейтингът ни от снощи:

“Наистина мисля, че епизодът беше страхотен. Трябва да престанете да съдите по фраговете, а да гледаде епизодите!”

“Феновете на този сериал сами ще доведат до края му.”

“Рейтингът ни все още е стабилен, не се безпокойте. Нормално е да падне, защото целият втори фраг беше посветен на Балджа, която дори не беше в центъра на епизода. Но вярвам, че другата събота отново ще сме нагоре.”

“Мисля, че следващата седмица рейтингът ще падне още. Зрителите мразим Балджа и цялата тази история с нея. Героинята взима прекалено много власт и й дават повече сцени, отколкото е нужно.”

“За 5 месеца на екран, това дизи има добър рейтинг. Стига сте се оплаквали. Продължавайте да гледате!”

“Това е единственият сериал, където феновете са толкова критички и постоянно се оплакват, вместо да подкрепят любимите си актьори и хубавия проект. Засрамете се, хора! Не пишете вие сценария.”

“Рейтингът е лош заради появата на Балджа и финала на епизода.”

“Епизодът беше отличен. Продукцията все още дава на феновете твърде много информация преди самия епизод, което въобще не е оценено подобаващо. Истинска срамота е за хората, които полагат толкова усилия в този проект, да ги съдите преди дори да сте гледали епизода.”

“Ако можеше просто да сметнат колко хора от чужбина гледат този сериал, рейтингът нямаше да е такъв.”

“Абсолютно очаквано. Те буквално се молеха за този спад след ужасния край и още по-лошия втори фрагман.”

“Само че снощният епизод беше много хубав и наистина очаквам следващия с нетърпение.”

“Значи Еда може да дразни Серкан с известен ландшафтен архитект, с фотограф, с учител по плуване, с мениджър, със съседа, с когото си поиска, но Серкан не може?”

“Балджа е хубава и умна. Тя нямаше да е проблем за нас, ако Серкан не й беше обърнал внимание. Той си е виновен.”

“Една жена има право на своите женски номера. Да се глези. Да предизвиква ревност у теб. Но един мъж, който обича, няма право на това. Затова се казват женски номера.”

“Ега ти двойният стандарт. На Еда всичко прощаваме и за всичко я оправдавдаваме. Винаги Серкан е виновният.”

“Феновете на този сериал са много непостоянни. Само мрънкат вместо да гледат.”

“23 епизод изглежда обещаващо. Освен това бабането гелдииии.”

“Не мога да разбера някои фенове, не всички, но една част стават много досадни, когато се фокусират върху отделни керъктъри и сцени, вместо да гледат цялатата история (голямата картинка се има предвид). На мен ми харесва накъде отива историята. Има развитие. Наслаждавайте се на любова на Едсер, хора, тя става все по-силна с всеки епизод.”

И информация, официално от продуцентите (споделена е в IG от Туитър) - молят да не се разпространява фалшива информация. Сценарият е на Айше и на никой друг. Тя има екип от сценаристи, които й помагат. That’s is.

# 228
Този епизод беше напълно излишен.
Образите на двамата, които градиха до момента, ги направиха на мармалад.
Да те преведе някой през най-големите ти страхове, да те държи на повърхността с целувка и на теб да ти дойде на ум, да му удариш шамар, вместо всичко останало, което можеше да се случи?
Да съзряваш 20 епизода и да награждаш себе си емоционално и в 21-вия, да се дърпаш като госпожица в детска градина, позовавайки се на договор?
Аз не знам кой би издържал на това. И определено не добър начин да се върне гледаемостта. Хората не са идиоти, те чакат надграждане, пълнокръвни образи. Получават боза. И 200 дразнителя отвън да вкарат, ако не вкарат в релси образите на Серкан и Еда, сериалът заминава.

# 229
  • София
И нещо последно за рейта, за да ви успокоя - пишат, че, докато AB е стабилен / добър, а в нашия случай е такъв (над 4,50 сме), сме сейв. Не сме застрашени от спиране тоест.

# 230
  • Кърджали
Като гледам коментарите на турски, в YouTube и Инстанграм са Балджа къде се бута, да си търси друг СБ; и ще има ревност - забавно, Еда ще ревнува
Няколко мернах като това, което аз писах сутринта - кога Серкан беше зад барплота, кога ръцете му се отзоваха на ръцете на Балджа...
Такива мнения преобладават. Малко са тези, които казват че са пресолили манджата, но дори и те не искат сериала да свършва, защото все пак си им харесва.

БРО, снощи имаше моменти, които не ми пасваха на историята досега и се опитвах да им намеря обяснение (а досега не съм търсила големи обяснения, щото характерите на героите пасваха на действията им, дори и просволутитв избухвания на Серкан за дизайна и преди това след годежа. За първи път някои неща не ми пасва ха (изведнъж апартамента на Серкан се оказа разграден двор, най-вече), но сега си ги обяснявам наистина със смяната на сценаристите. Лошо няма, да си събират ума и да пишат като хората, без да изменят обаче характерите им. Не може досега в дома му да са влизали само Еда и Енгин и изведнъж все едно е пуснал обява - заповядайте приемам гости по всяко време на денонощието. Хеле пък Ердем, дето в офиса дори го е страх да го погледне.
Да видим накъде ще продължат, но според мен (колкото и да знам че ще ми липсват) по добре да приключи навреме и без да се разваля емоцията.
Иначе за мен реакциите и дърпане то на Еда в асансьора (особено след като Целувката си беше споделена), и ресторанта бяха импулсивни и незрели, но тя си е импулсивна. Първо действа, после евентуално мисли.
Но няма да остави празен терена. Този Робот си е само еин. Той пиян не си обърка настройките, на трезва глава ли..

# 231
В трея Серкан май съзнателно дразни  Еда с Балджа ?!?!

# 232
Ами нормално е рейтинга да е такъв... Не може 5 мин да ни дадат щастие между двамата и после пак в началото да се върнем... Няма да изкараме дълго...

# 233
Този епизод беше напълно излишен.
Образите на двамата, които градиха до момента, ги направиха на мармалад.
Да те преведе някой през най-големите ти страхове, да те държи на повърхността с целувка и на теб да ти дойде на ум, да му удариш шамар, вместо всичко останало, което можеше да се случи?
Да съзряваш 20 епизода и да награждаш себе си емоционално и в 21-вия, да се дърпаш като госпожица в детска градина, позовавайки се на договор?
Аз не знам кой би издържал на това. И определено не добър начин да се върне гледаемостта. Хората не са идиоти, те чакат надграждане, пълнокръвни образи. Получават боза. И 200 дразнителя отвън да вкарат, ако не вкарат в релси образите на Серкан и Еда, сериалът заминава.

Дебнат  се като котка и мишка......

# 234
Ето какво е гледал снощи турския зрител:

Не сме в приоритетите му. Други неща са му по-интересни ...
Конкуренцията:

А това ми хареса: "Искаме си фабричните настройки на Серкан"

# 235
Привет!
Разсъждавам си напоследък за позицията на директорите по PR, демек по връзки с обществеността, при нашите съседи...комай основната им функция не е връзките с обществеността, а със собственика, със семейството му, с дните и нощите му, с кучето му...
Покрай работата ми познавам PR специалисти на доста високо ниво, дейността им е коренно различна от специалистките на съседите...

# 236
Благодаря за Новата тема. Докато Ви погледна и 800 коментара от старата+! новата тема❤️ Еда и Серкан са невероятни. А сега ще гледам епизода, че снощи не успях.

# 237
Еда никога не е пускала в дома си някой който познава от 1 ден посред нощ .. Така че г-н Болат ще си носи сега последствията...Въпреки че според мен Еда ще я сложи тази на мястото й другия епизод. Ама да видим..
Колкото до бабата .. Няма шанс Серкан да си помисли, че Еда е знаела, че баба й е тайния съдружник.. Той прекрасно знае отношението на Еда към баба й...Така че ако завият в тази посока съвсем ще се осер*т сценаристите... FU#K

# 238
Добър ден, къзлар!

Тази Балджа се отрази на рейтинга точно така както си и мислех. Някой в предната тема обясняваше, че турците точно такъв образ искат + интриги, и даваше за пример ЗЯ. Не знам как е там, ама при нас явно интригите не са качествени или не са достатъчни, или са твърде много и липсва любов, романтика и разбирателство между ГГ. Аз съм за последното, а и ако съдим по рейтинга на предишния епизод, на турския зрител му липсва същото и въобще не мога да го обвинявам за това.

Тази сцена с глината беше наистина много еротична, очаквах Серкан да просне Еда на земята и въобще да не и даде възможност да се противи, нооо...ми беше малко ни в клин ни в ръкав. Нали уж не са заедно, нали Еда се дърпа, нали има дооговор, пък то едно мачкане на глина, преплитане на пръсти...поне да ги бяха сдобрили след тази сцена, а те само се оправдаваха смутено пред Балджа какво са правили. Чакай малко, коя е тя и защо трябва да и се обясняват?!

Еда и Серкан сте ги коментирали достатъчно и съм съгласна с повечето мнения и в защита на Серкан и в Защита на Еда. Разбирам всеки от тях по отделно, но вече искам и те да се разберат!

Надявам се сценаристите, които и да са те, да се загледат в цифрите и да си вземат бележка.

Относно рейтинга, не знам вие на кое му викате стабилен, но ние не знаем както е в главата на програмния директор на FOX, какво за тях е достатъчен/стабилен рейтинг и какви са договорките им с продуцентите, и си нямаме идея дали сме застрашени или не. Само FOX си знаят и със сигурност ще ни порежат ако продължава така сериала. и по-добре. За това колкото по-восик рейтинг, толкова по добре!
Иначе сериала наистина прави голям фурор в социалните мрежи, но това за FOX няма никакво значение.
В предишния епизод пак имаше продуктово позициониране на някаква маша за коса с Биге. Дано с нея не си заминат и рекламодателите Joy

И да престанат да издават толкова много от епизода! Това също влияе негативно.

Отивам да гледам 21ви епизод с превод, за успокоение.

И да се допълня.  
Еда е добра душа и би приютила всеки, който има нужда, по всяко време. Лелята май току що се беше запознала с Ердем като го покани у тях, Еда не е по-различна. Ами ако той беше висок, чаровен, с буйна коса?

Еда никога не е пускала в дома си някой който познава от 1 ден посред нощ .. Така че г-н Болат ще си носи сега последствията...

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 12:27 от paterina

# 239
  • Кърджали
Сега като изгледах на спокойствие, Айдан на тази сцена ме трогна (може би след Серкан, тя е вторият образ, който ме омагьоса. И Еда е в класацията ми, но май на трето място). Неслихан е страшна в тази роля.

Силната жена Айдан Болат
Скрит текст:
Силната жена Айдан Болат

Балча: Г-жо Айдан, след малко ще започне задаването на въпросите. Готова сте, нали?
Айдан: Ох, от вълнение ще припадна
Балча: Ако искате, може да съм до Вас. Да ви подкрепям ако се затрудните.
Балча: Ах, мила, не се обижда, ама предпочитам Еда да е до мен. Може ли, Еда?
Еда: Ако ще съм от полза с нещо, разбира се.
Айдан: Как няма да си ми от полза.Това да си до мен винаги ми дава сила.
Водещата дебата: Скъпи членове, кандидатите за президент са пред вас в очакване на въпросите. Може да започнем с първия
Жена 1: Искам да попитам ако спечелите избора, кой ще бъде първият ви проект.
Майката на Ферит, забравих името: Първият проект ще бъде свързан с образованието на момичетата. Ще продължа да развиват проектите, които лично ръководих.
Айдан: Лично била. Проекта е мой.
Водещата: Г-жо Айдан, Вие искате ли да кажете нещо.
Айдан: Разбира се. Искам да подпомогна развиващите се жени. Ще бъда до работещите и създаващите жени
Жена 2: Моят въпрос е към г-жа Айдан. Доколкото дочухме, се развеждат, а според клюките мъжа ви имал любовна връзка с друга жена. Докато в личния ви живот е такава буря се чудя колко може са бъдете полезна за фондацията. Благодаря!
Еда: Много мило от ваша страна да зададете такъв въпрос. Защото Айдан ханъм точно искаше да внесе малко яснота по този въпрос.
Айдан: Вярно е, че преминавал през труден период, но в крайна сметка не съм направила нещо от което да се срамувам. 30 години имах доверие на човека с когото споделя живота си, с когото отгледахме дете. Не искам никой да преживее моята болка, но всички много добре знаем, че това което се случи на мен, може да се случи на всяка жена. Поне в този период не бях сама. До мен бяха любимите ми хора, които ме подкрепяха.Ако стана президент мечтая да съм до жените, които нямат моят късмет, да ги хвана за ръка, да създадем прости, които да ги върнат към живота.
Еда: Искам да добавя нещо. Айдан е една от най-силните жени, които познавам. Много неща научих от нея и за много неща ме вдъхнови. Мисля, че между вас има и такива, които не я познават отблизо. Скромният ми съвет към тях е-ако искате да опознае те добре една жена, гледайте характера ѝ, а не личният ѝ живот. Благодаря
Селфи:Браво Еда
Айдан: Това което не ме убива, ме прави по-силна. Аз вече съм по-силна.
Еда: Айдан ханъм по-спокойно.
Айдан: Въодушевих се, стана ми нещо.
Еда:Спокойно

Общи условия

Активация на акаунт