🐑 ''Фермата'' - тема 15 - След големия финал на Фермата 6 / Между два сезона 🐑

• 165 813
  • 2 919
  •   1
Отговори
# 2 850
  • при късмета
Мястото много добре са го подбрали, сега остава и с кастинга да са се справили, че последните два сезона много ги излага, особено последния. И да върнат животните, че да са по-заети, че като ги оставят без работа, нещата отиват на зле

# 2 851
  • SF
Аз доста се учудих, че тук в темите често хейтват И и А. Аз лично също много ги харесвам, много са интелигентни и имат чувство за хумор и самоирония. И ми харесват коментарите им по много теми в предаването, което беше от нещата, които ме грабнаха в началото. За да правят толкова рейтингови предавания през годините означава, че знаят какво правят.

Интересно звучи новия сезон. Много се надявам да има интересни участници и най-вече да има харизматични и умерени такива, които да може зрителят да хареса. Защото в последния сезон не ми допадна поведението на повечето участници.

Аз не се учудвам, особено като чета кои ги мразят и за какво. В общи линии омразата към тях е без аргументи. Просто ги мразят. Но това се пише от хора, които оставят впечатление, че мразят всичко и всеки, така че...

# 2 852
За участниците нямам много надежди, като гледам какво се пробутва по форматите.
За Иван и Андрей съм съгласна, от сума ти години се занимават с телевизия, натрупаха доста опит. И те си имат своите слабости, но като цяло им се получават добре предаванията. Ако не ги влечаха бивши затворници и смехотворни психоложки, щеше да е още по-добре.

# 2 853
  • Mediterraneo
Надявам се да си вземат малко поука от коментарите тук и във ФБ относно кастинга! И да не превръщат хубавия формат в Биг брадър, а да върнат фермерите пак към земята и животните!

# 2 854
  • SF
Да, де... Ама май сред коментарите има всякакви. На хората не им се гледа как някой мете обор...

# 2 855
  • при късмета
Да, де... Ама май сред коментарите има всякакви. На хората не им се гледа как някой мете обор...
Ами тогава гледат друго предаване. Защото обори са мели винаги, във всички сезони, включително и в последния, при положение, че изобщо не се грижеха за животни, метенето на обора не се размина. Коментарите ги пренасят на правилното място, където евентуално може да има успех връщането на ББ и току виж на правилното място, дали резултат. Фермата е работа, работа, гледане на животни, работа по градина, работа по постройки и тук таме, ако им остане време някой сеир. И винаги е била, с изключение на последната.

По моите наблюдения, това беше най-критикувания сезон. Тази тенденция започна още в 5 сезон, но там поне имаше по-интересни участници, взаимоотношенията много се въртяха, сиромасите доста работа отнесоха, животни си имаше, градини си имаше и някак по-не се усети. В този сезон промяната  в същността на идеята продължи и в комбинация със слабия кастинг,  на редовните зрители хич не им хареса. Около мен в реала много върли фенове на формата, на този сезон гледаха само началото.  В темата настроенията бяха горе долу сходни

# 2 856
  • earth
Мен вече каста следващия сезон много не ме интересува. Аз смятам да обсъждам главно И и А, виждайки колко фенове имат тук.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 22:40 от morisay

# 2 857
  • Sofia
Днес Хепито беше при Гала.
Говореше за пътуванията си.
Хванах края.

# 2 858
@Doli, мерси за инфото.

Ето го цялото:

# 2 859
  • SF
Ами тогава гледат друго предаване. ....

Ами, кажи им го!
Ако имаш възможността да разпратиш публиката по другите канали, направи го.
Но продуцентите, които правят сметка за висок рейтинг, не са съгласни те да гледат друго предаване и да ги пратят в Нова тв да си гледат ББ.

"Метенето на обора" беше метафора. Може да го заменим с коя да е от другите битови дейности: "коване на пирони", "рязане на дъски", "боядисване на стени". Няма ли взаимодействие между избранниците, темата "как се кове ограда от криви тараби" и "по колко пъти се дои една овца" не вълнува широката общественост.

Имах честта да чета и пиша в темата от пети сезон - хулеше се кастингът. Не бил сполучлив. Кофти участници. Развалило се предаването. Не знам в четвърти какво е писано, но предполагам, че нещо подобно.
Аз харесвах Калайджиев, Краси, Краси, Сами... Що критики отнесох!!!... Обясняваше ми се какво било в предишните сезони - ехеее!!
Важното е, че сега споменът за този сезон ви е мил. Догодина ще се хареса и шести сезон. Малко бавно се развиваме, но важното е, че Фермата се харесва и чака. Simple Smile

# 2 860
  • при късмета
Коментарите за кофти кактинг започнаха от 5 сезон. И всичко останало което си изредила е било във всички ферми. И това е заради което има фенове. А след критиките този сезон, си мисля, че продукцията не ще си вземе бележка за вбъдеще, а вече са го направили и са наясно, че ако не върнат първообраза на формата, ще загубят много повече зрители, отколкото ще спечелят превръщайки го в ББ. Не само за кастинга бяха критиките през последния. Ще се види в следващия и то още в началото

# 2 861
  • SF
И това е заради което има фенове.

Не може да се каже заради какво има фенове. Има венове поради много, различни и разнообразни причини.
Има фенове, които ще гледат, каквото им "пуснат за гледане", така наречената "свободна, неопределена зрителска аудитория". Понеже не виждам с какво подкрепяш твърдението си, няма да водя неаргументирани спорове.
Продуцентите са си правили дълго и сериозно анализите, кастингите, плановете и сценариите. Ще видим какво ще ни покажат, но зрители ще има и темата за Фермата ще е активна. Нехаресващи винаги ще се намерят, но те са много полезни - пораждат дискусии.

Първите сезони не съм ги гледала. Съответно фен са ме направили последните 2 - точно тези, за които пишеш, че не са по сценария на истинската Ферма.

# 2 862
  • при късмета
И аз това казвам, феновете от последните 2 сезона, са точно тези които гледат каквото им пуснат. Те гледат Фермата от тогава, защото спряха ББ. Продукцията, ако държи на техните си фенове, а не на тези които гледат каквото им пуснат, ще върнат интереса на тези от първите 4 сезона. Както и да ги смяташ са повече, така че предполагам това им е ясно, не с от вчера. А целта все пак им е повече интерес

# 2 863
  • Другата България
Пълна глупост.
Гледам от сезон 1.
ББ не съм гледала изобщо.
Фен съм си.
И на последния сезон също.
Мои колеги и познати и те.
Как на база субективизъм се квалифицират хора изобщо не ми е ясно.
Не ми е и важно.

# 2 864
Фермата няма да се върне към първите сезони, никога. Не и след като Стоян от втори сезон услужливо докладва, че от толкова работа вече не му става. А продуцентите се чудят, горките, що не им се получава любовната линия.
Първи и втори сезон ги убиха от работа, а и от глад. А в трети, доколкото си спомням, и животните им не бяха издоени като хората, и издоеното мляко им се вкисваше, пък любовната линия заемаше поне 20% от предаването.
Та така, каква любов, какъв сеир и пет лева, когато хората са претрепани от работа. Не очаквам да им увеличават работата. Участниците са там все пак предимно, за да правят сеир, не да плетат на седянки, въпреки че според мен това беше най-култовият момент в цялата история на предаването.

Общи условия

Активация на акаунт