АГ Селена - 21

• 57 822
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Във ВМИ се оказва, че е същото. Взимат само кръвната проба и я изпращат в Майчин дом, като трябва предварително да си минал през ехограф за данни и размери.
Очевидно и в Селена така процедират, с тази разлика, че там на място извършват и ехограф, нямам обяснение защо на регистратура ми казаха обратното, би трябвало да знаят.

# 211
Реално 3 нощувки. Питаха ме как се чувствам и дали искам да ме изпишат. Съответно педиатър преценя състоянието на бебето и дали и то може да бъде изписано заедно с майката.
А относно БХСв Майчин дом също е безплатно! Това, че в Селена вземат пари за взимането на кръв, е друг въпрос.
Колко нощувки останахте в болницата, мислих че няма вариант с по-ранно изписване..
Искам и аз да изкажа впечатленията си от болницата. Ще започна от 2016 година,когато за първи път бях там, но ме изписаха на същия ден, интервенцията беше лека. Бях доволна. През 2018 лежах 3 дни и бях доволна отново от държанието. Храната беше същата, както сега през 2021. На 04.01.2021 родих в болницата секцио. Основно заради лекаря исках да раждам тук. Имам горчив и фатален опит с първото ми дете в държавна болница, за който ще спестя подробности. Та супер доволна бях от гинеколога ми, от операцията и от екипа. Раздвижиха ме на същия ден, детето ми го доведоха още същия ден. Храната е както са писали. Рехабилитаторката беше супер. Чистеше се по два пъти на ден. Имаше една санитарка обаче, която ходеше без маска и само кашляше. При мен нямаше никакъв консултант по кърмене. Аз съм с плоски зърна и на бебе му беше много по-удобно с шишето, а аз исках да кърмя. Уви, нямаше кой да ми даде насоки. Като грешка отчитам, че не си взех помпа. Момичета, взимате си помпа за всеки случай! Малката в болницата така и не засука. Гърдите ми постоянно течаха и щяха да се пръснат. На етажа на детска стая има стая, където им е единствената помпа. Как става всичко с изцеждането - ако детето е с теб, взимаш го, мъкнеш го през операционните, на асансьора до детска стая. Оставяш бебето и чакаш да се изцеди, ако има хора. И това на три часа, иначе гърдите болят и текат като фонтани. Беше абсурдно, през деня особено няма как да обикаляш през операционните!  Чаках с нетърпение да се прибера, защото се чувствах ужасно от неизсуканите гърди. Бях добре физически и ме питаха дали искам по-рано да ме изпишат.  А аз исках да се прибирам по-бързо в нас. В детска стая е хаос. Има няколко свестни момичета, но повечето са разсеяни кокони. Детето ми го донесоха след тоалет (!) напъхани двата крака в един крачол, а другият- мокър. Забравяха понякога да ни донесат мляко... Мога да сравня само с държавна болница и мога да кажа, че пак бих избрала Селена. Всичко това са бели кахъри пред ужаса, който съм преживяла в държавната болница. Но все пак за парите, които даваме са супер много... Трябва да се вземат мерки...

# 212
  • Пловдив
Не, ВМИ имат софтуера за изчисляване на прогнозния риск. Няма логика и от двете места да се пращат в Майчин дом, а за ВМИ това да е безплатно.....Сигурно ли е, че на бланките от ВМИ пише Майчин дом.

Проверих. В МОМЕНТА, за  пациентките на НГЛ, това е безплатно. До кога е този момент, не пише. Иначе цената в Майчин дом е 45 лева + 3 лева за взимане на кръв. Попълва се декларация.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 19:14 от dazel

# 213
Не помня от предишната бременност и изследване какво пишеше, този път ще обърна внимание. Днес звънях, за да разпитам и изрично ми потвърдиха, че тук взимат кръв, а пробата се изследва в Майчин дом. Имам спомен, че и първият път така ми бяха казали.
Върти ми се в главата, че в сайта на Майчин дом беше упомената цена от 40+лв. за изследването, а във ВМИ е безплатно, защото работят по някаква програма за майчино и детско здравеопазване и всъщност има някакъв лимит от безплатни скрининги, но досега никога не съм попадала на мнение, че лимитът за годината е стигнат и е трябвало да се плати.

# 214
Здравейте,някой знае ли какво включва платената женска консултация при др Матев? (Втори и трети триместър)

# 215
През 2014г. от ВМИ изпращаха в Майчин дом - те ми го казаха, даже си го пишеше на изследването. Към днешна дата- трябва да питате.

# 216
Здравейте, момичета!
От извесно време ме тормози нещо и ми се ще да го споделя с вас и да ви попитам дали е нормално?
Преди 2 седмици бях на пореден преглед в Селена, тъй като вече съм в 9-я месец и ми направи впечатление, че част от персонала - лекари, сестри, момичета на регистратурата ходят без маски. Бях чела по Фейсбука им, че масово са ваксинирани, и не отдадох такова значение тогава.
Вчера отново бях на преглед там и броя на персонала, които си обикаляше без маски беше още по-голям. Почти всеки от лекарите и повечето от сестрите на 4-я етаж не носеха предпазни средства. Дори и да са ваксинирани, нормално ли е да обикалят така? При положение, че сме отново в локдаун, болните се вдигат, на нас ни мерят температурата долу, не пускат предружители и ни взимат задължително тестове при постъпване...
С ваксини или не, те все още могат да пренасят вируса и да заразят пациентка, родилка или недай си боже бебенце! Ако следите медиите на последък има подобни случаи, които са доста притеснителни, най-вече ако ти предстои раждане съвсем скоро.
То реално поради факта, че има по-добър контрол, хигиена и условия се насочваш към часна болница, пък то масово без предпазни средства...

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:21 от BlackDawn

# 217
На Вашето мнение съм, но пишейки във форума какво очаквате да се случи? Ние тук можем само и единствено да изразяваме мнение. Щом Ви тормозят тези въпроси и това нещо Ви притеснява, споделете го на Вашия следящ лекар или си задайте въпросите на регистратурата. Те най-добре биха могли да вземат някакви мерки.

# 218
Ако това ще те успокои - по време на секциото ми, маската на доктора му беше под носа.

# 219
Здравейте, момичета! Скоро ми беше секциото в Селена и искам да споделя за престоя си понеже търсих точно такава актуална информация. По повод последните коментари за маските в родилно отделение масово са с маски. Секциото ми беше при д-р.Троянчев, който откри проблем при бебенцето и се ангажира с раждането и ако не беше той можеше сега да не се радвам на детенце. Някой питаше за анестезиолога и консултанта по кърмене. Паднах се при млада мила и усмихната анестезиоложка и нямах проблем. Консултантката макар, че бях без бебе през повечето време, минаваше всеки ден и ми отделяше достатъчно внимание и подробна информация. Имам едно секцио преди 2 години в Ниамед Ст.Загора и разликата е както между кладница и козметична процедура. Болка почти не усетих за целият си престои. На четвъртия ден вече имах чувството, че мога да отида на разходка. Тактично бях сама в стая, тъй като бебето беше в интензивно.
Единственото, което мога да отбележа като забележка е, че чаках по цял ден за информация за бебето и ако не звъннеш няма кои да ти каже нищо. Но и това го разбирам, важното ми е да има лекари, които да се грижат за него и да го наблюдават. Бях чела за храната, че е оскъдна и болнична. Да, останах си гладна и съжалих, че не съм си взела поне едни бисквити. В крайна сметка това са капризи в сравнение с останалото. Аз съм благодарна за операцията, престоя си и за грижите към бебето.

# 220
  • Бургас
Здравейте, знаете ли цената на трансабдоминален серклаж (лапароскопски) в Селена? Никъде не намирам ценоразпис. Благодаря предварително

# 221
Обадете се на регистратурата. Момичета ще ви кажат. Никъде няма да намерите публикувани цени.

# 222
  • Пловдив
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/cenoraz … l-98-al-3-ot-zlz/

Тук са ценоразписите на всички клиники. Ама ако разберете нещо.....

https://www.mh.government.bg/bg/search/?q=%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0

За Селена, конкретно.

# 223
Не е реален. Нормално раждане за пациент 0.00 лв., НЗОК 1100 лв. Как пък не.

# 224
  • Пловдив
Е, нали ти казах. Нищо не се разбира от него. Stuck Out Tongue Winking Eye Но иначе, ако има несъответствия, подлежат на глоба. От тези цени, някак се получават техните цени......

Общи условия

Активация на акаунт