АГ Селена - 21

• 57 905
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте дами! Да се запиша и аз в групата. На кратко имам аборт в 22 г.с. И след това разбрах че имам тромбофилия сега отново съм бременна, но този път на терапия. Искам да попитам тези от вас които са с тромбофилия и при Д-р Даниел Ставрев дали сте доволни от него и дали следи всичко ( кръвопотока към бебо) както и кръвните изследвания? Благодаря предварително!

# 586
По принцип минава и визитация от педиатър. На мен те ми обясниха по колко мл е храненето всеки ден. Консултант и при Вас ли нямаше? Явно този консултант по кърмене е там от дъжд на вятър...
Д-р Даниел Ставрев, за всеки вид раждане. Моето раждане мина, родилна зала са страхотни. За тях мога много да пиша, колко прекрасно направиха раждането ми, макар и секцио. До тук с добрите ми коментари. Детска стая, дежурни акушерки. Възмутена съм. С бебе на ръце и не мога да опиша, би било дълго. С две думи: грижата за майката от акушерки е добре организирана, но някои от тях нямат никакво желание да са там и ти го показват. Детска стая не дават никаква информация относно кое защо се прави. "Караме ти това бебе, ето ти това мляко". Как се кърми, кога, защо, кой знае. Шишето 100мл, в него АМ 60мл.сменят го на 3 часа. И ние мислим, че трябва да даваме по 60мл новородено. Повръщаше ми на фонтан, аз рева, той повръща. Просто им била голяма мерителната лъжичка. Давало се на втори ден 20мл, не 60мл. Тръгнах си оттам с депресия и мастит
Някой ден пак бих родила там , заради неонатология.да не му се налага на човек. На съквартирантката детето беше там и тя благодареше на Господ, че по спешност е постъпила точно в Селена и е бил дежурен точно д-р Даниел Ставрев. Прекрасен лекар, във всяко отношение.

# 587
Нямаше я консултантката. Педиатри даваха само информация за здравословното състояние на детето. Всеки ден питах персонала на детска стая как да го храня. Накрая пак измислиха, че нямам кърма. Та си ме изпратиха с мастит предпоследна фаза. Няколко часа по-късно съм щяла да бъда в спешното с 40 градуса температура и нужда от хирург.
И сега искам най-искрено да ви препоръчам кабинета по кърмене на д-р Даскалов, воден от Ина Сарова. В 8 вечерта ме викна спешно като й писах за гърдите ми скали. До 22:30 ме цеди с цялата си сила, помпи не ме хващаха. Аз се виех от болка, тя от мъка да ме изцеди. Бебето отказваше вече гърда, не можеше да оформи зърното. Само ръчно цедене оставаше. Днес е 4ти ден, бебето отново суче. Надявам се му се вижда края. Та препоръчвам Ина. Прави планове за индивидуално захранване на бебета до годинка, станете ли родители е все до вас. Даже ми е казвала, ако ме е страх да къпем бебето, да ходим при нея заедно да го къпем. Тя ме спаси от много лош развой на нещата.

# 588
Тери, здравей,
С цялото ми уважение - теб те следя още от другия форум и искрено се възхищавам на упоритостта във вашата борба - но при теб е по-скоро малшанс това, което се е случило с кърменето. Оперирали са те петък, доколкото разбирам, а консултантката явно почива събота и неделя. От детска стая няма как да ти дадат адекватен съвет относно кърменето, не че не знаят, те са акушерки все пак, но не им е специалност, не им влиза и в ангажиментите, те и без това едва насмогват. Когато мен ме оперираха миналия месец, оказа се в момент, в който имаше 50 бебета, а в събота и неделя работят на смяна по две момичета в детска стая само. Консултантката мина в деня след операцията, стисна ми силно зърната да тръгне коластра, показа ми как да държа бебето и ми каза, ако е неспокойно да дохранвам с 10млл. На теб просто е нямало кой да ти ги каже тези неща, защото са се случили почивни дните след операцията ти.
Отделно, аз и много питах за всичко, за марката на адаптираното им мляко, за къпането, за пъпчето, за количеството мляко на всяко хранене, въобще за всичко, само чакай някой да влезе в стаята и започвах да задавам въпроси.

Не мисля, че тук е мястото да се рекламира практиката на Даскалов.

# 589
Аз не рекламирам. А по-скоро давам съвет, ако някой попадне в моята ситуация, защото в Пловдив нямаме хора за кърмене. Всички от другия форум ме съветваха да запазвам час при Хедра или Ася Демирева за онлайн консултация. Е да ама, няма да дойдат да ми натискат гърдите.специално кърмене онлайн не ми се връзва. Те показват на едни кукли, но бебетата не са статични. Трябва си на място да се покаже. А в Пловдив не знам къде. Така че споделям опит, а не реклама, никой не ми плаща за нея. А само, който е ревял от болка като мен в понеделник, ще ме разбере.
Иначе консултантка трябва да има всеки ден, или има, или няма. Ние родилите в петък, събота и неделя не трябва ли деца да храним? Или казваме, че имаме, или казваме, че от време на време.
При мен е бил малшанс деня, както и при всички други родили в такъв ден.
Преди три седмици ходих е Селена и ми казаха, че консултантката е в отпуск, след като родих ми казаха същото. Цяло лято ли няма консултант. Ако няма, детска стая трябва да поемат или да не ни носят готови 60мл адаптирано мляко. Детето ми на два дена изяде на две хранения порции за 6 хранения. Ако не бях упорита в желанието си да го кърмя, можеше още по-сериозно да му прецакам стомахчето. Цялото лице му беше в повръщано.

Да не започвам да говоря за отношението на акушерките. Не ме интересува събота-неделя. Не може да й се налага да влиза в стаята ни 6 пъти от 10 вечерта до 1 през нощта и всеки път да тряска вратата на отваряне и затваряне. Да святка лампата като прожектор над главата на детето ми. Всеки път да види, че то започва да реве и да продължава да го прави. да ни счупи "нощната" лампа, която сме стъкмили и да не се опита да я оправи, а да чака ние с операциите да станем отново.
Родилна зала, шапка им свалям. Можеш да раждаш и 15 деца с тях. Анестезиоложката, рехабилитаторката, докторът. Всички!

И пак там бих родила. Да не ми трябва неонатология, че потрябва ли ти, всичко друго са бели кахъри

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 03:44 от teri__90

# 590
Тая консултантка явно и в работни дни я няма, защото аз родих в такъв ден! От прочетеното в темата - половината жени са я срещали, другата не са!

# 591
Аз доколкото разбрах от персонала, тя не е на редовен щаб там. А си е точно консултант. Кога е там, кога не.
Относно багажа. Носете си при раждане, колкото искате. Не връщат. Вземете неща за бебето. Уж казват,че за бебето всичко е осигурено, но моето като повръщаше и ми казаха да му бърша устата с мокрите кърпи, които седят в количката с него. Ама те парфюмирани, представете си колко му се хареса вкуса. С една нощница го бърсах. Памперси двойка дават,те му стигат до ушите и по принцип първата смяна на памперс е стресираща, с огромен памперс още повече.
Само помнете, че в болницата всичко може да изглежда много страшно, но вкъщи се нагласят нещата

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 08:26 от teri__90

# 592
Тери, наистина ми се струва, че преувеличаваш нещата, което е учудващо за мен при положение, че като цяло си човек, който много се интересува, чете и пита. Памперсите наистина са двойка, единица би била малка за част от бебетата, тези, които се раждат по-едри, пък и обикновено единиците и двойките се застъпват, а вероятно, без да твърдя с категоричност, двойките са за бебета от 4кг, т.е. достатъчно е, бебето ако е по-мъничко, лепките да се застъпят, не е философия толкова, отделно, аз не знаех как се сменя памперс, звъннах на детска стая, след две минути една девойка дойде и ми показа. За млякото, не знам какво да кажа, то е логично и естествено да се предположи, че количеството, което носят е повече от доза, как стомахчето на новородено на ден да приеме 60млл на храненене, абсурдно направо. Понеже аз опитвах да кърмя, попитах колко да дохранвам казаха ми на първи и втори ден 10мл, на трети евентуално между 10 и 20, понеже не се знае колко е сукало бебчето.
Иначе целият персонал там влиза с определена задача - някой, за да ти провери лохиите, друг да ти смени превръзката, да ти донесе обяд, да ти сложи антибиотик, да даде мляко за бебето...  Не ми се вижда много адекватно да очакваш всеки отделно да се съобразява с особеностите на твоето бебенце - че не му е приятно да му свети и т.н. съжалявам, но тези неща вкъщи. На всички бебетата са ни най-мили и свидни на света, не е само твоето, но в Селена са просто едни от мноооогото. Ако човек е с очаквания, че Селена е All Inclusive, двеста души да танцуват около теб за всяко нещо, Еми не е. Сякаш ако отидеш в Хирургиите или Окръжна болницада раждаш, по-добре ще е.

# 593
Ами не, не преувеличава. Описва си абсолютната истина.

# 594
Ами не, не преувеличава. Описва си абсолютната истина.

Аз мисля, че това в България навсякъде ще го има, въпреки че си плащаш…здравнште специалисти винаги се държат както им скимне и както им изнася, а покрай тази пандемия не малко негодуваха точно те, а и с право..ама в момента нито има кой да контролира тези неща, нито пък и на някой му пука..просто си плащаш и квото тва..това все ще се изтърпи 3-5дни после си отиваме вкъщи, най-важното и да сме живи и здрави…щото в градските болншци дето се вика даже няма да ти се иска да припаршш до тоалетната, камолш нещо друго…така че във всички случай трябва да сме подготвени за всякакъв вид държание..то и за прегледите си плащаме по сумати пари, ама не всекш лекар се държи нормално и ти обяснява както трябва..пък и 9 месеца все трябва да си попрочел нещо и да си наясно с някой неща..особено пък да багаж и памперси..дето се вика от чисто съображение ще си носиш…едва лш ня някоя от акушерките и дреме с каква кърпичка ще ти забърше детето..за съжаление

# 595
Аз затова го написах това са багажа. Вземете си всичко, което ще ви улесни живота. Не че има значение единица или двойка памперс. Просто гледаме да не прекаляваме с багажа, а няма нужда, направете си го удобно.
Иначе голяма болница показва отражението на всеки отрасъл: има добри и лоши страни. Просто при мен бяха много малки дребни неща, които някак оставиха горчив вкус и спомен. Не съм очаквала all inclusive, някои хора се оплакват от храната дори. Това е маловажно. Но за мен беше важно, като се обадих на акушерките и казах, че ме втриса, че съм с дълги дрехи, два юргана и треперя, да дойдат и да ме видят. Те просто ми казаха, че 37.3 било нормална температура. Отново казах, че операцията ми е минала преди няколко дни, че не се тресат от упойки и ми е зле, но никой не дойде. Това е било първата фаза на мастита ми. С който се боря четвърто денонощие. Та така, малки неща, но се натрупват и заличават добрите спомени. Все пак за най-важното ще съм вечно благодарна на родилния екип. Родих прекрасно дете, без травми и притеснения.
В момента за месец са напуснали 5 акушерки за един месец. Може и друг персонал да се е сменил заради новия собственик. Та се усеща, че нещо не работи като смазана машина

# 596
Защо са напуснали тези акушерки? Наистина се надявам новия собственик да запази екипа.
Иначе и преди 3 години пак беше чудо да откриеш консултанта им по кърмене
Сега при постъпване за раждане правят ли ковид тестове? Във вип стаите допускат ли посещения от роднини? Ако има нужда от доп. багаж как става предаването му?

# 597
Стеличка,
Никъде няма да ви дадат посещения. Багаж може да оставят долу (където ще ви приемат) и ви го носят до минути.
 Правят ви бърз тест още на влизане. Simple Smile

# 598
Допълнителен багаж мъжът ми ми носеше, срещахме се на коридора на етажа, разменяхне по някоя приказка.

Защо са напуснали тези акушерки? Наистина се надявам новия собственик да запази екипа.
Иначе и преди 3 години пак беше чудо да откриеш консултанта им по кърмене
Сега при постъпване за раждане правят ли ковид тестове? Във вип стаите допускат ли посещения от роднини? Ако има нужда от доп. багаж как става предаването му?

# 599
Ами не знам защо са напуснали, но го знам от човек от персонала.
Иначе Ковид тест правят в приемния кабинет. Всички раждат в родилна зала, тези с Ковид просто са пратени в Ковид отделението след раждане.
Вип стаята в момента няма логика, защото няма посетители. Багаж може по всяко време да ти донесат. На момичето от моята стая мъжът й всеки ден й носеше нещо.
Аз също мислех за самостоятелна стая, но се радвам че не взехме такава. Голяма помощ е да имаш някого с теб в стая. Емоционална и физическа подкрепа е. Първият ден на мен ми помагаше съквартирантката. Носеше ми вода, зарядно. След това я изписаха и докараха друго момиче, на което пък аз помагах, тъй като бях вече раздвижена

Общи условия

Активация на акаунт