АГ Селена - 21

• 56 582
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • ...
Това наистина е скандално! Аз главно заради идеята, че ще има по-човешко отношение и по-добри условия съм се насочила към Селена. Първото ми дете го раждах в Св. Георги, всичко си мина нормално, платих си за вип родилна зала и нощувките, сумата беше към 500 мисля. Условията бяха поносими, бях помъкнала огромно количество багаж, който нямаше къде да прибера и ме гледаха лошо. Обаче акушерките и сестрите направо бяха ужасни, което за току що родила първо дете жена си е сериозна травма. Сега остава да се надявам явно да не раждам покрай почивните дни 🤔 вие не се ли оплакахте от храната?

# 91
  • Pazardjik
Храната е такава от две години . В началото на бременността ми лежах няколко дни юни 2018 г , храната беше разнообразна и миеха стаята сутрин и вечер , когато родих февруари 2019 всичко се беше променило . Тогава памперсите бяха на Памперс 1.

# 92
Е, никой не е отишъл там с мисълта за ресторант, но след раждане с такава храна и това плащане е смешно....едва ли собствениците- лекарите не знаят....
Всичко е ясно. Дано само не се занижава качеството на медицинските  услуги....там е по- важното....а все ще се изхраним Wink
А за по- ранното изписване ...те те питат, искаш ли, все пак ако се чувстваш зле ще останеш....и тнт.

# 93
  • до най-прекрасния мъж
Много ми е чудно каква разлика има в различните отделения. Аз бях ноември за лапароскопия. Останах много доволна, въпреки че бях само за 1 нощувка. Захраниха ме бисквитки с кисело мляко, на другата сутрин имах закуска компле. От нея не ми хареса само маслото, беше смес. За обяд ми дадоха да си избера, записах супа, но ме изписаха и не ядох там.
Декември ми правиха пункция, лежах до 14 часа при тях и ме пуснаха. За обяд ме попитаха искам ли да хапна. Донесоха ми пилешка супа, беше много вкусна. Останах с много добро впечатление и от хигиената. За лапарото ми измиха стаята сутринта и вечерта и проветриха. Акушерката идваше през макс половин час да ме проверява, за инжекции, кръв, системи. Даже това се шегувах с ММ, че мога да се оплача, че ме оставиха само 5 часа да спя Simple Smile през нощта и 2 следобед. През другото време нон-стоп имаше хора при мен.
Рехабилитаторките са много мили. Донесоха ми нова нощница, помогнаха да се преоблека и измия лицето и зъбите. Оправиха ми леглото, като ме вдигнаха с нова постелна пелена.
Ако в родилното е такъв хаос, вероятно е до персонал. Много съжалявам да чуя подобни отзиви.

# 94
Мият стаята да, сутрин и вечер, но банята беше толкова захабена, тоалетната чиния, ако се е чистила редовно нямаше да изглежда по този начин. Преди когато съм лежала имаше течен сапун и шампоан в дозатори, сега това липсва. Някои от акушерките бяха страхотни наистина се чувстваш неудобно от внимание, но някои...с момичето с което бяхте в една стая се шегувахме че нощната смяна не можем даже да видим кои са...смятайте колко пъти са дошли. Обадих се в детска стая и ги помолих за консултант по кърмене, тъй като бях изцедила 60мл. коластра дадох я на бебето, а то още гладно реве, ама реве и аз вече незнам какво да направя. Ами никой не дойде искаха да ми обеснят по телефона, да не го дохранвам със сухо мляко защото това му е даже вповече и да го успокоя с гушкане и да проверя памперса, според вас дали не съм ги направила тези неща. За първи път раждам, а за кърменето ми беше мълга и определено имах нужда от някой който да ми обясни някои неща, но те ми казаха точно три приказки по телефона и това беше моята консултация по кърмене. С много смесени чувства съм за там, хем има неща от които бях много доволна, хем има и такива заради, които като се сетя колко пари съм дала да родя и ми идваше да им вдигна скандал, особено за храната и заради изписването ми...идваше ми да си взема бебето и просто да си тръгна, защото ми писна да чакам.

# 95
Здравейте. Днес бях на преглед и доктора ми каза че към момента бебка  е 2750 кг., а миналата седмица 2635 кг.т.е за една седмица е качила 115 гр., и това доста ме притесни. От утре влизам.в 38 г.с. Изследвания, запис на тонове и по данни на самия преглед всичко е ОК, но това че е качила малко наистина ме притеснява. Задавам си въпроса дали доктора може да е сгрешил докато прави замерването, защото много бързаше , тъй като много закъсняваше с часовете? Засега раждането ще е нормално.
на сестрами няколко дни преди раждането и казаха че бебето е малко не си спомням точно около 2600 ли беше 2900 ли но на края бебето се роди 3.750 😅 затова не вярвай кои знае колко на тези неща

# 96
Здравейте, бих искала да попитам има ли скоро родили мами, които биха искали да разкажат как е било положението в Селена предвид противоепидемичните мерки? Бебетата при майките ли са, или ги водят само за хранене? Татковците пускат ли ги? Позволяват ли визитации от други близки и т.н? Живот и здраве, всичко да е наред, лятото съм решила да раждам там, а чувам, че навсякъде си имат различен протокол.
Охо до лятото всичко може да е различно...на този етап няма визитации, не допускат бащи, само при самото раждане може да го види, бебетата седят при майките, но ако си с положителен тест Корона ще го видиш бебето на изписването....
А само за наличие на антитела или активна ковид инфекция става въпрос? Видяхте ли резултатите от теста? Пср направиха ли Ви? Колко време бяхте в болницата с ковид преди да Ви изпишат?
При постъпване за раждане взимат бърз кръвен. Той ми е отчел положителен.  Поисках да го видя, да. На другия ден след раждането ми взеха ПСР(в петък),който излиза + в понеделник,  вече след като на обяд ме изписаха ми се обаждат  че е + и да седя в карантина. Която карантина започна от датата ми на изписване документално...Водели са ме там.

Дълга и широка....
Благодаря за отговора! А, дадоха ли Ви да се изцеждате и да давате кърма на бебето през времето в болницата или го кърмиха с адаптирано мляко?

# 97
Изцеждах се и я хвърлях, носех си моя помпа. С това никой не се е занимавал с мен, аз си почнах,като се раздвижих, но след секцио е трудна работа, на една от визитациите ме видяха че съм с помпата и само стиснаха, видяха, че пуска и казаха да дърпам и това е. Бебето са го хранили. Като ни изписаха, се обаждах да питам с какво мляко.....Сега си го кърмя успешно, но дохранвам.

# 98
С изключение на момичетата, които вземаха и водеха бебетата в детска стая( предполагам стажантки), съм много доволна от останалите. Родих преди няколко дни, секцио. Теста за Ковид е задължителен, но не се заплаща. Не съм заплащала и за това, че постъпих една нощ преди самата операция в болницата. След раждането идваха постоянно да проверяват как съм, следиха контрахирането на матката и всичко останало. Рехабилитаторката е страхотна. Чистенето на стаята е два пъти на ден, носеха ни всичко необходимо, а една санитарка дори все ни повтаряше ако започнат да намалят превръзките и подложките, да и казваме да носи. Има течен сапун в банята.
Акушерките се отзоваваха веднага щом вдигнат телефона. За една система се случи да им звъня сигурно 5 пъти. Веднага пристигаха, казвайки че няма проблем. Нощници съм си искала по два пъти на ден. Никой нищо не ми е казал.
Има нова консултантка по кърмене. Мисля, че преди е била в Хирургиите. Изключителна е, идваше всеки ден да ни види как се справяме и обяснява много.
На мен по- скоро ми беше неприятно това, че бебетата ги вземаха в детска стая за визитация и тоалет и времето съвпадаше с едно от храненията. Съответно им даваха АМ. Стажантките както казах, бяха единственото нещо, което не ми хареса. Бяха малко неориентирани, все бъркаха нещо.
А храната определено не е кой знае какво, но се преживява. Със сигурност ми липсваха пресните зеленчуци, но то и след операция не знам колко е Ок, дали няма да товарят стомаха. Компенсирах с плодовете. Гладна съм била само верта преди секциото, защото дават кисело мляко с бисквитки и не дават да се яде и пие след 22:00.
Допълвам- използвах своя помпа, и давах всеки ден да ми я стерилизират.
Определено условията са малко надолу спрямо предишното ми раждане преди 5г, но отношението на акушерки определено ми хареса.

# 99
Браво че някой е дошъл да ви консултира за кърменето, но при мен не пожелаха да дойдат, а само по телефона ми обясниха, явно новата консултантка не е била дошла още. Теста за Ковид, ако не сте си го платили значи не са ви го направили....няма как да ви направят нещо, което се плаща 42лв. и да не си вземат парите....все пак сме в частна болница. На позната детето и остана, а нея я изписаха, първо и казаха, че ще го изпишат в неделя, защото е добре, но после казали в понеделник направо, ами за тази една нощ на бебето тя си плати 60лв., защото пътеката му е била до неделя....за вашата нощувка преди операцията нищо не мога да кажа, защото не съм спала предната вечер, но пак ми е чудно да ви спестят 60лв. при положение че взимат и за бебетата незнам....след колко време ви изписаха?
С изключение на момичетата, които вземаха и водеха бебетата в детска стая( предполагам стажантки), съм много доволна от останалите. Родих преди няколко дни, секцио. Теста за Ковид е задължителен, но не се заплаща. Не съм заплащала и за това, че постъпих една нощ преди самата операция в болницата. След раждането идваха постоянно да проверяват как съм, следиха контрахирането на матката и всичко останало. Рехабилитаторката е страхотна. Чистенето на стаята е два пъти на ден, носеха ни всичко необходимо, а една санитарка дори все ни повтаряше ако започнат да намалят превръзките и подложките, да и казваме да носи. Има течен сапун в банята.
Акушерките се отзоваваха веднага щом вдигнат телефона. За една система се случи да им звъня сигурно 5 пъти. Веднага пристигаха, казвайки че няма проблем. Нощници съм си искала по два пъти на ден. Никой нищо не ми е казал.
Има нова консултантка по кърмене. Мисля, че преди е била в Хирургиите. Изключителна е, идваше всеки ден да ни види как се справяме и обяснява много.
На мен по- скоро ми беше неприятно това, че бебетата ги вземаха в детска стая за визитация и тоалет и времето съвпадаше с едно от храненията. Съответно им даваха АМ. Стажантките както казах, бяха единственото нещо, което не ми хареса. Бяха малко неориентирани, все бъркаха нещо.
А храната определено не е кой знае какво, но се преживява. Със сигурност ми липсваха пресните зеленчуци, но то и след операция не знам колко е Ок, дали няма да товарят стомаха. Компенсирах с плодовете. Гладна съм била само верта преди секциото, защото дават кисело мляко с бисквитки и не дават да се яде и пие след 22:00.
Допълвам- използвах своя помпа, и давах всеки ден да ми я стерилизират.
Определено условията са малко надолу спрямо предишното ми раждане преди 5г, но отношението на акушерки определено ми хареса.

# 100
Здравейте,
На майка ми и откриха 4 големи миоми и и казаха, че е за операция. Няма голям избор предвид размера им и сега сме в търсене и проучване на лекар, който да я извърши. Казаха ни за д-р Ненев, че бил добър, но мнението е само от една жена. Дали имате вие отзиви за него като лекар или дали бихте препоръчали някой друг?

# 101
Здравейте,
На майка ми и откриха 4 големи миоми и и казаха, че е за операция. Няма голям избор предвид размера им и сега сме в търсене и проучване на лекар, който да я извърши. Казаха ни за д-р Ненев, че бил добър, но мнението е само от една жена. Дали имате вие отзиви за него като лекар или дали бихте препоръчали някой друг?
[/quote.
Препоръчвам Ви др.Илия Амалиев!

# 102
Искам и аз да изкажа впечатленията си от болницата. Ще започна от 2016 година,когато за първи път бях там, но ме изписаха на същия ден, интервенцията беше лека. Бях доволна. През 2018 лежах 3 дни и бях доволна отново от държанието. Храната беше същата, както сега през 2021. На 04.01.2021 родих в болницата секцио. Основно заради лекаря исках да раждам тук. Имам горчив и фатален опит с първото ми дете в държавна болница, за който ще спестя подробности. Та супер доволна бях от гинеколога ми, от операцията и от екипа. Раздвижиха ме на същия ден, детето ми го доведоха още същия ден. Храната е както са писали. Рехабилитаторката беше супер. Чистеше се по два пъти на ден. Имаше една санитарка обаче, която ходеше без маска и само кашляше. При мен нямаше никакъв консултант по кърмене. Аз съм с плоски зърна и на бебе му беше много по-удобно с шишето, а аз исках да кърмя. Уви, нямаше кой да ми даде насоки. Като грешка отчитам, че не си взех помпа. Момичета, взимате си помпа за всеки случай! Малката в болницата така и не засука. Гърдите ми постоянно течаха и щяха да се пръснат. На етажа на детска стая има стая, където им е единствената помпа. Как става всичко с изцеждането - ако детето е с теб, взимаш го, мъкнеш го през операционните, на асансьора до детска стая. Оставяш бебето и чакаш да се изцеди, ако има хора. И това на три часа, иначе гърдите болят и текат като фонтани. Беше абсурдно, през деня особено няма как да обикаляш през операционните!  Чаках с нетърпение да се прибера, защото се чувствах ужасно от неизсуканите гърди. Бях добре физически и ме питаха дали искам по-рано да ме изпишат.  А аз исках да се прибирам по-бързо в нас. В детска стая е хаос. Има няколко свестни момичета, но повечето са разсеяни кокони. Детето ми го донесоха след тоалет (!) напъхани двата крака в един крачол, а другият- мокър. Забравяха понякога да ни донесат мляко... Мога да сравня само с държавна болница и мога да кажа, че пак бих избрала Селена. Всичко това са бели кахъри пред ужаса, който съм преживяла в държавната болница. Но все пак за парите, които даваме са супер много... Трябва да се вземат мерки...

# 103
  • ...
Margarita_18, благодаря за полезната информация! Аз със сигурност ще си нося помпа, но ще искам и бебето да си е при мен. Стига всичко да е наред не виждам защо трябва да ми го взимат. С предното раждане си беше с мен през цялото време, аз си сменях памперси, аз си приготвях храна, аз си го обличах - това беше в хирургийте, но дори и в Селена би трябвало да може така.

# 104
Моето също беше постоянно при мен, но ги взимат два пъти на ден - сутрин и вечер за тоалет и визитация. Иначе, когато ходех едната вечер да се цедя, трябваше да оставя бебето в детска стая ,и ги чух как негодуваха, че някаква мама се обадила да вземат детето. Не мисля, че трябва да се цупят от детска стая. Мисля, че всеки сам решава за себе си дали ще се справи или не. И да не забравя - свиждания няма, но пък са показали бебето на таткото и бабита, което е супер!
Успех и само положителни емоции желая!
Margarita_18, благодаря за полезната информация! Аз със сигурност ще си нося помпа, но ще искам и бебето да си е при мен. Стига всичко да е наред не виждам защо трябва да ми го взимат. С предното раждане си беше с мен през цялото време, аз си сменях памперси, аз си приготвях храна, аз си го обличах - това беше в хирургийте, но дори и в Селена би трябвало да може така.

Общи условия

Активация на акаунт