Дългото чакане след трансфер-тема 88

• 49 427
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Медрол - синтетичен кортикостероид, подобен на естествения хормон, и има същото действие.
То има две основни действия. Първо, то прекъсва възпалението (болка, подуване, зачервяване и затопляне) във Вашия организъм. Другото му действие е понижаване на активността на имунната система. Това е полезно, например, при състояния, при които имунната система атакува собствения организъм на пациента

Това е от нета. Не са ми казвали защо го пия, но като прочетох листовката ми стана ясно.
Да виждам почти на всичко го изписват за да понижава имунната система, за евентуално по добра имплантация ли..само че сега малко притеснително за ради Ковид да го пия(

# 76
Моето не е точно ЕРА да ви кажа, струваше 300лв. Подготвяха мв като за трансфер с естрофем от 2 ден, от 16 утрогестан и на деня на предполагаемият ден за трансфер ми вземат част от лигавицата.

Това е имунологична биопсия.

Не не е, знам какво е имунологипна биопсия, имам 3 такива. Да стъпките са същите, но не е това.

На изследването точно си пише, че препоръпчват 5 дневен ембрион да се върне на 6ден от приема на прогестерон.

# 77
Аз, май не разбирам каква е разликата между имунологична биопсия и ЕРА.
На резултата на ЕРА теста нали пише същото, кога е най-добре да се върне ембриона(имплантационният прозорец), т.е на 4,5,6...ден от приема на прогестероновия препарат?
А и защо има такава разлика в цените ...биопсия 300лв/ЕРА 1300лв?

# 78
Аз, май не разбирам каква е разликата между имунологична биопсия и ЕРА.
На резултата на ЕРА теста нали пише същото, кога е най-добре да се върне ембриона(имплантационният прозорец), т.е на 4,5,6...ден от приема на прогестероновия препарат?
А и защо има такава разлика в цените ...биопсия 300лв/ЕРА 1300лв?

Имунологичната биопсия проверява НК клетки и т.н.

ЕРА тест е патентовано име, ако не се лъжа и се използва от определени болници, като целта му е да се определи, дали има изместване в имплантационния прозорец. В други пак се прави такъв тест - за определяне на имплантационен прозорец, пак се взима биопсия, но просто не се нарича с това име.

Съотверно и цената е различна в различните медицински заведения.

# 79
Момичета, при мен с всеки изминал ден става все по-зле. Не мога да спя.. Снощи дори си легнах към 12ч. с идеята да не се будя през нощта. Да, но не - ставах на всеки час до тоалетна и последно в 5 съм заспала до 8ч... Не съм спала нормално от седмица и вече света ми е крив, боли ме главата и ми е много изнервено... Днес ще пусна кръвни изследвания и да се разбира вече резултатът от това чакане...

# 80
Здравейте, ако може да споделите как протичат трансферите при вас, защото почнах да се чудя вече, дали съм на правилното място. Споделям първа-Отиваш и ти казват да си носиш 1,5л.вода, приемат те и ти казват да изпиеш за 20мин.цялата вода. Трябва да ходиш за да слезе водата и няколко пъти те викат на ехограф да видят нивото на водата в пикочния мехур. Ако е много ти казват да пишкаш малко ако е малко продължаваш да пиеш. Просто ужас! Като преценят, че си ок те викат, лягаш, една акушерка почва да те натиска с ехографа и аха да се изпишкаш, докато доктора слага там каквото трябва. Местят те на легло с колелца веднага и те возят до стаята. Там пак се плъзваш леко към твоето легло и ти слагат подлога. Не трябва да ставаш два часа и пишкаш на подлогата. Ако пък не успееш да пишкаш ти слагат катетър. Момичета, така ли минават и вашите трансфери? Аз съм в Селена Пловдив.

# 81
Горе долу така,с разликата че не съм ползвала подлога,не съм лежала  а след като вкараха ембриона веднага станах и се изпишках.Един лекар на ехограф,един с ембрионите ,така беше.

# 82
Да изпиеш 1.5 л. вода за 20 мин. е много. Трябва да ти се ходи до тоал. без това да е болезнено.
Имам 11 трансфера и правя следното - от сутринта до към час преди трансфер/обикновенно е към 14-16ч./ изпивам към 1-1.5л.вода, то е ясно, че ходя на WC. Кръвта се разрежда. После взимам 0.5л. и ги изпивам половин час преди трансфер и чакам, пак може да ми се ходи, но не е болезнено.
На трансфера се натиска корема с екографа за по добра видимост и ако мехура е много пълен е неприятно. Лежа 15 мин., ходя на тоал., за да не се притиска матката от мехура.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 22:27 от -INA-73

# 83
Имунологичната бипсия е на нк клетките и още 10 показателя имах,
. На първата един от показателите беше занижен, док каза че тоя показател показва каква част от лигавицата е възприемчива за ембрионна. На следващият цикъл ми сложиха лекарство в матката и след 3 дни нова биопсия която вече беше ок.
А защо има такава разлика в цената не знам за тестове тип ЕРА.
Моя е правен в Надежда 300лв.

Моя трансфер също започва с прием на вода, но за час някъде. После лягам един лекар д ехограф друг с ембрионите.
Лежа на там 20 30 мин, после ме изправят минавам през тоалетната и лежа още 2 3 часа в стаята.
Толкова много ми се пишкаше, но в момента в който легнах в залата за трансфери, всичко ми мина на момента. ❤

# 84
Моят последен трансфер бешее....меко казано адски болезнен, но сама си бях виновна.. Казаха ми 2 часа преди трансфера да изпия около литър вода. Да, но чаках няколко часа, а болката беше неописуема в един момент и чак не можех да спискам. Нито седнала, нито права..ужас беше. Както и да е.. Беше ми много болезнено с ехографа, но изтърпях. Лежах 20тина минути на леглото, където ми беше и трансфера, но това бяха най-дългите ми 20 минути и щях да се напишкам. То беше въртене, стискане, надигане.. Ужас просто и с нетърпение чаках да дойдат да ме вдигнат. Отидох веднага до тоалетна и след това си тръгнах.. Общо взето ти дават 20 минути да лежиш след трансфера и така.

# 85
Момичета аз съм с положителен тест след първи ЗЕТ. Имам записан час за 29 да се види дали е на правилното място. Същевременно от вчера съм с хрема и голямо главоболие.
Портокалче стискам палци 🤞 според мен си с положителен тест
Иначе моя трансфер беше много лек със сравнение пункцията.
Преди трансфера изпих около литър и двеста вода, даже не ми се ходеше много до тоалетната, но казаха, че няма нужда да пия повече вода. След поставяне на ембриона полежах 10 минути, после отидох до тоалетна и полежах още час в стаята за почивка.
P. S понеже ми е трудно да пия рано толкова вода изядох няколко солени маслини

# 86
В клиниката, в която бях, искат да се изпие 1,5л вода час преди трансфера. Моят се забави повече от час. По принцип мога да стискам много, ама с това закъснение видях зор. Наложи се няколко пъти да ходя да пишкам по малко и въпреки това бях с много пълен мехур. Самият трансфер продължи доста дълго и беше неприятно. След него док ме озпишка с катетъра и въпреки това слагат памперс и те оставят да лежиш половин час. След което  ставаш, дават ти да идеш до тоалетна и продължаваш да лежиш още час.

# 87
Мен ме посъветваха да пия на малки глътки ,а не на екс ,защото болката ще е ужасна.И ако случайно се стигне до такава - ще ми позволят да отида до WC.Все пак по време на трансфер трябва да мислим за нашите ембриончета ,а не дали ще успеем да се стискаме.
И най - вече - трансфера трябва да е най - приятната част от пътешествието ,наречено ин витро Yellow Heart
При мен трансфера минава така - единия доктор е с  ехографа ,а другия поставя ембриончетата.През целия процес той  говори ,но само слушаш и не отговаряш ,за да не се напрягаш.През цялото време си гледах ембриончетата на плазмата срещу мен.След това са най - хубавите 15 минути ,в които те оставят сам и слушаш тиха и успокояваща музика.
С помощта на сестрата отиваш до тоалетна и си лягаш в леглото.Пускаш си тв и почиваш няколко часа Flowers Four Leaf Clover

# 88
Аз имам 7 трансфера. Първите 2 през далечната 2014 г., за които нямам никакъв спомен - тогава всичко ми беше на шега и си мислех, че  нещата ще се случат веднага. Да, ама не Disappointed
Следващите 5 са от 2017 до 2020 г. и помня всеки един. Настаняват ме в стая и ми дават кана с вода и чаша, като всеки път, нищо че съм вече ветеран, ме предупреждават да пия бавно и на малки глътки - около 2 часа. Минава сестра и постоянно пита дали ми се пишка. Като започнат леки позиви, ми слагат Но шпа мускулно, изчакваме още малко, викат доктора и ме вкарват в залата за трансфер. Самият трансфер, заедно с промивката, минава за около 15 - 20 мин. в шеги и закачки и винаги ми е много приятно Yum Оставят ме да лежа 20 мин. и се местя в стая. Там лежа още 2 часа, като вече мога да пишкам, но аз винаги изчаквам колкото мога по-дълго. Носят ми да попълня документите, след което имам среща с доктора за терапията. И започва дългото чакане..........Flowers Four Leaf Clover

# 89
Уауу, момичета.. В кои клиники са тези спа процедури /ако мога така да се изразя Simple Smile) /. При мен е нямало такова внимание или почивка след това. Както се казва - вдигаш панталоните след 20минути и газ.. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт