Нашите кухни - 85

• 44 773
  • 762
  •   2
Отговори
# 120
Имаше потребителка, която търсеше бял плот с котлони, тя се беше оплакала, че няма особен избор, цветът не е популярен. Дано да прочете и да каже какво се е случило.

И аз някога имах идея за бял плот, ама бързо размислих - плотовете никога не са чисто бели, а сивкави, синкави, кафеникави... И на бял плот изглеждат много гадно с тази разлика в нюанса. По-скоро ще стоят на тъмен плот, ако дизайнът го изисква. За мен черен класически плот на светъл плот (ха, ха, каква тафталогия се получава) си е най-добре. Освен ако случайно не паснат по цвят 1:1.

# 121
Aз съм имала черни само. Не знам каква е разликата в материала от който го правят, но аз си чистя моя стар плот свободностоящ със...гланц. Може да ми се карате, това е най-евтиното и добро решение. И все още не им се е махнало покритието на златния кръг. И аз бих си взела бял, но сигурно от гланца боята ще му падне. Сега съм в чуденка какъв абсорбатор заедно с плота на Тека три котлона в редица.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 17:28 от Saxi Merinosova 683792

# 122
Ма той не е боядисан, че да му падне боята. Това е бяла стъклокерамика.

# 123
Мерси, че ме светна. Нямах представа, седи като мат боя. Виждала съм и бежавеникави котлони. На мен ще ми се връзват черните с лайсна инокс със фурната и хладилника инокс. Така че бял ням  да търся. Да отметна бих избрала плот с шот керан и с много красива лайсна, тънка и без фуга. Има такива. Примерно аег и сименс.

# 124
Аз пък предпочитам без лайстна, с фаска. Има за всеки вкус в края на краищата.

# 125
Достатъчно дълго съм имала с фаска, поюовинката я счупи веднъж, докато още живеехме в квартира. Така че предпочитам да е красиво, завършено и по-здраво;)

# 126
Всеки разбира по различен начин красотата Simple Smile, лично за мен е по красиво и практично без кант, с фаска.

# 127
  • тук и там
Не е дефект, получава се подобно зацапване от някакво оксидиране от изпичането на замърсяването. Имало е теми за това, май и някакви предположения за алуминиевите дъна, че го причиняват. Точно за този вид зацапване стъргалката не помага, защото това не е дебел загорял слой. Чисти се с препарати за керамични котлони и гъбка (има и гъбки за котлони). Тези препарати общо взето са някакъв Циф, ама с леки изменения.

На индукционни котлони не се случва, за протокола.
Моите котлони са индукционни. Имам подобно зацапване.С нищо не мога да го махна.Не си личи от далече
,
Но когато е светната лампата на аспиратора изглежда  доста зле..

И от съвсем близо

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 12:35 от Kaisia

# 128
  • софия
Това не се ли почиства с препарат?
При мен понякога, когато изкипи нещо или съдът има вода отвън, се появяват подобни петна, но с препарата се махат. Стъклокерамичен е моят плот.

# 129
  • тук и там
Не,почистен е и така изглежда. Пробвала съм и с препарат за стъклокерамика,и с други ,последно и с Циф даже пробвах.Така си стои..

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 12:38 от Kaisia

# 130
Кайсия, пробвай да го почистиш със нож за почистване на стъклокерамика, и след това с препарат на Хайтман за почистване на стъклокерамични плотове. Аз го чистя и с обезмаслител, и накрая го излъсквам с препарат за стъкло, и е като нов Simple Smile.

# 131
Не знам как си вдигнала такава температура на керамиката с индукция. Да не си забравила празен съд отгоре? Тези неща стават при прегряване и заливане с някакво вещество. При индукцията плотът почти може да се пипне с ръка.

# 132
Е, чак пък да се пипне с ръка не може. За индукционен плот говоря. След изключване и махане на съда от съответния котлон. Да, не е награвяне от нагревателен елемент под стъклото, от самия съд с готвеното се пренася към стъклокерамиката. Трябва да си се изчака по законите на физиката да изстине.
Аз също имам следи като на Каисия. Пробвала съм с Циф, със специален препарат за индукционни котлони от ДМ, с обезмаслител - не се получава. Стои като малко по-грубо на пипане, не идеално гладко стъкло. Но на моя плот не пише Шот Керан.
Но пък хубавото на индукционните плотове е, че от самото начало можеш да слагаш съдовете върху кухненска хартия и така да готвиш. Спестява допълнителни усилия при чистенето.
И винаги изчаквам да се охлади, преди да лъскам.

# 133
  • тук и там
То и аз не съм разбрала как съм го направила.Не е от сега. Имам съмнения че е от един грил тиган по-тежък един такъв на Тефал.  Не се вижда когато лампата на аспиратора е загасена, но ме дразни де.Точно както Мандаринка го е обяснила-стои малко по-грубо на пипане. На моят пише Шот Керан и  и въпреки това ..
Аз пък за първи път чувам за готвене върху хартия. Каква хартия ?

# 134
Аз написах почти може да се пипне Wink Въпрос на няколко минутки е, но и преди това температурата е прекалено ниска даже и за да запали хартия. По тази причина може с всякаква хартия, но аз не го правя - няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт