Нашите кухни - 85

• 44 712
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Aila,  ако разберете къде е редно да се включи аспиратора ще се радвам да споделите.
Кухнята за която питам е за къщата ни, ще се ползва лятото, не е за апартамент. Къщата е стара. Няма да се отопляваме на твърдо гориво, така че не виждам проблем да е включен към комина аспиратора или пък да го изкарам някъде другаде, тъй като двора е декар и седемстотин и съседите са далеч.

# 106
Е, ако е ваша къща и коминът не  е комин, прави каквото знаеш. Но ако го изкарваш на стена гледай да е на калкан или сляпа стена (северна обикновено) за да не ти влиза миризма в твоите си прозорци

# 107
Ако пък е в комина, извикайте си коминочистач да изчисти хубаво комина от сажди, събирали се и наслоявали се там с десетилетия. Хем ще ви е почистен, хем да не стане случайно някакъв сакатлък. То това за всички комини се отнася.

Иначе за тръба през стената ЧС ти е писала - да не се окаже, че миризмата от кухнята ви влиза в спалните. И още нещо - от собствен опит с наето жилище и изкарана тръба на аспиратор през стената. Сложете хубави ситни решетки отвън на тръбата. Хубаво е да може и да се сваля и почиства решетката периодично - всички буби хвъркати им мирише на вкусно и летят към решетката, опитват се да влязат навътре. Още повече като сте в къща и на зелено.

Аз лично бих предпочела да вкарам тръбата в почистен комин.

А мнението ми за тръба през стената беше И за Крис, която не е в къща, а в кооперация.

# 108
При нас аспирантура ще се включи в комина,но не е чистен. Той не е ползван. Блока е стар ,строен 76 или 77 година. Но заради изолацията на тавана се наложи да се монтира една пвц тръба около 20 см. която го стеснява на ф.110. Комина е съборен и ще се включи аспиратора в отвора на тавана. Тръбата е 150 мм,но ще има стеснение в тази част .ще му  сложим приходник пак до 150. Дали ще има проблем от това стеснение 20 см. Ама как го обясних само.

# 109
Аз пък на какви комини попаднах в спалнята.... бяха зазидани с нещо, бурихме и се оказа че са сложили розетката капака с гърба. Та сега нова розетка ще ми трябва. Ще слагам там венецианска мазилка. А така ми се искаше да купя елегантна мъничка печка на дърва...а другите чистачки в кухнята са с нестандартни размери 13*16 и едва намерих ревизионен отвор. Специални за комин по поръчка в един германски сайт бяха 360 лв. Случайно в практис ги видях, точно модела на апартамента бяло, шагре кафяво и кафяво боя. Взех си за 8 лв два чудни са. Ако някой търси да знаете да не се лутате.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 18:20 от Saxi Merinosova 683792

# 110
Определено ги изчистете тези комини, от едни такива уж чисти комини...като минаха през коминочистача излезе доволно количество мръсотия. А коминочистачът каза, че не били кой знае колко мръсни...Simple Smile

# 111
Черна станция, благодаря за споделеното. Дори не ми е хрумвало, че може да има проблем с обработката. Нещата, които съм си набелязала са в stone center. Ще ги проверя дали обработват. Ще питам и фирмата, която ми слага плота от технически камък в банята. Точно заради него не искам в кухнята такъв. Някак си задържа петна, въпреки че постоянно го бърша.
,
моят плот е от технически камък - на 8 г е - бял с люспички, започна да пожълтява
Забелязвам определено посивяване след като се полее с черен пипер, доматено пюре, куркума...
не е същата белота както преди 8 г, когато го поставиха
Бърша с Меглиио
Може би трябва някакъв по специален препарат

# 112
А най-долу, където е ревизионната вратичка, колко сгурия се е събрала през годините Astonished Долу в сутерена чистихме събралата се сгурия само от едно от коминните тела. Над 10 кофи изхвърлихме, сигурно вътре е било поне 2 м. на височина.

# 113
Лошо за плота. Некачествен е бил. От коя фирма? Аз от коминната чистачка в кухнята изкарах  5 кг минимум.

# 114
Чух се с човека, който ми слага плота от технически камък в банята.
За кухнята каза - само гранит.
Потвърди казаното по-рано в темата, че гранитогреса сравнително лесно се чупел.

# 115
Аз да ви кажа съм висшистка, за пръв път чувам гранитогрес за кухненски плот. Ти плочки ли имаш впредвид или цяла плоскост;)
Имате ли представа дали при дупченвто за смесител се вземат повече пари на плота от техно камък?

# 116
Ти плочки ли имаш впредвид или цяла плоскост;)

Цели плоскости са, до към 3 м дължина.

# 117
На индукционни котлони не се случва, за протокола.
Здравейте, разучвам какъв керамичен плот е практичен за инвестиционен апартамент, който ще се ползва временно и от собствениците? Планува се кухнята, която е компактна да е предимно бяла с бял работен плот. Допада ми този вариант https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za … ect322oraw/730784 като визия но не мисля, че е индукционен. Някой има ли опит с бял плот? Интересува ме предимно почистването и дали ще си запази белия цвят?

# 118
Според мен цветът не е проблем. Но индукционният плот по-трудно ще бъда захабен и съсипан от невнимателни наематели - трябва да го счупят. Докато обикновеният може да го занемарят, да препекат захар и прочее. Не е голям проблем, де.

# 119
Имаше потребителка, която търсеше бял плот с котлони, тя се беше оплакала, че няма особен избор, цветът не е популярен. Дано да прочете и да каже какво се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт