Нашите кухни - 85

• 44 679
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ъгловата мивка не ми хареса.
Може би вариант 2, като хладилникът е до фурната (на мястото на шкафа), а хладилникът е плитък шкаф-колона с дълбочината на горните.

# 91
Харесах вариант 1, но фурната да е ниско с котлоните над нея, щом до нея е вратата за двора - да не се "затапва" гледката.

# 92
С коя програма направихте проектите?

# 93
Хубавото е, че са много по-леки от техническия камък.

Реално май не е, просто плочите са по-тънки. Виждала съм и 3мм.

# 94
Вариант 3 с ъглова мивка. Така пестиш място за прав плот и оползотворяваш 2в1 едно трудно организируемо и достъпно пространство.

# 95
първи вариант

# 96
Ами аз си изчислих веднъж колко трябва да е мощен, излезна около 300 м /ч. Аз добавям останалите за резерва. Комина ни е широк 110 см фи. Искам да не е  много шумен.
Ето това намерих  за около  740 лв. http://megashop.bg/techno/%D0%A3%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%98-%D0%97% … product_info.html

Здравейте, по-назад имах въпрос точно за аспиратора, но не получих отговор... Sad

Вие пишете, че ще се включвате в комин F 110  да нямате в предвид в отдушник?
И изхода от аспиратора при вас не е ли  F150  и ако го включите в тръба/комин F 110 няма ли да се намали мощността и увеличи шумът? Точно това ни казаха в няколко магазина ( демонстрираха ни го даже). Казаха, че в отдушник не трябва да се включваме точно защото e с малко F.
 Oбаче от тук, от там ни казват ( не професионалисти ), че щели сме да подпалим комина.
 Не искаме да изкарваме тръба през стената
Скрит текст:
( така са направели нашите комшии под нас и смърди ужасно при отворен прозорец)
за да не смърди на комшиите над нас.

# 97
  • София
Благодаря много за коментарите.
Като имам време ще пробвам предложените от вас разпределения.
До едната колона има врата към двора и малък прозорец, но срещу дългата страна на кухнята също има голям прозорец.
Програмата я намерих като сърчнах в нета в нета, бях я пуснала в първият ми пост, където питах за кухнята, но тъй като е линк и нямаше коментари, реших направо снимка на вариантите да пусна за по-лесно.
Ето тази ползвам, но преди години за кухнята в апартамента знам, че ползвах други - https://www.kitchenplanner.net/
Ако имаш въпроси ми пиши, тази седмица си поиграх с нея и се ориентирах горе долу.

Като стана въпрос за комина, трябва да го помисля и това, бях забравила, само гледах мивката и съдомиялната да са близо до изводите за вода и отходният канал.  В момента на късата стена, където няма кухня има комин. Освен изцяло да разместя подредбата....

# 98
Aila,  ако разберете къде е редно да се включи аспиратора ще се радвам да споделите.

# 99
Нееднократно в стари теми е обсъждан този въпрос - аспираторът е редно да се включи в предвидената за това тръба. Не е добре да се ползва комин, въпреки че в много стари тухли няма предвидена аспирация за кухните, а само комини, които отдавна не се ползват за отопление.
Имало някаква затваряща клапа на тръбата на аспиратора, за да не мирише от съседите.
За пробиване на дупка в стената и "проветряване" към фасадата аз считам, че не е редно по същата причина като Крис - за да не овонявам на готвено към прозорците/балконите на съседите.

# 100
Здравейте, имам нужда от малък съвет...
До сега не ми се е налагало да чистя керамични плотове. Разбира се за всичко има първи път 🤔
Четох за стъргалките за керамичен плот, но в момента нямам такава.
Също така ми се струва, от пръв и непрофесионален поглед, че нещо е дефектно в този котлон. (прилагам снимка)
Разбира се може и да греша.
Можете ли да ме посъветвате с какво да изчистя тези петна и според вас следи от нормална употреба ли са?
Вече пробвах с активна пяна за котлони, както и с обикновено веро веднага след като застина самия котлон.

# 101
Не е дефект, получава се подобно зацапване от някакво оксидиране от изпичането на замърсяването. Имало е теми за това, май и някакви предположения за алуминиевите дъна, че го причиняват. Точно за този вид зацапване стъргалката не помага, защото това не е дебел загорял слой. Чисти се с препарати за керамични котлони и гъбка (има и гъбки за котлони). Тези препарати общо взето са някакъв Циф, ама с леки изменения.

На индукционни котлони не се случва, за протокола.

# 102
  • софия
Нищо не е дефектно на котлона. Това, което е на снимката (нещо е изкипяло), се почиства без проблем с препарат за стъклокерамика. За мен най-добрите са на Сано и Хийтман.

# 103
Някой от вас могат ли да ми посочат онлайн магазин да видя цветен акрил? В салекс и роси само глупави цветове има, бледо бежово, сиво. Аз искам нещо цветно. Примерно светло розово или лилаво. Какъвто и да е цвят, не и скучните капучино и лате. Също ме интересува от кой магазин мога да поръчам кроношпан и/или егер и специално да видя цени. Кроното май ми харесват повече.

# 104
  • Варна

От всичко, което съм пробвала за котлоните, единствено това чисти абсолютно всичко, а не е абразивно. Заедно с микрофибарна кърпа инне много търкане изчиства и силно загорели петна.

Общи условия

Активация на акаунт