Нашите кухни - 85

• 44 299
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Илияна, ако може да си позволите да изнесете храненено извън кухнята, бих ви препоръчала да го направите. На чертеж може да ви се струва, че всичко се побира в помещението, но от професионален опит мога да ви кажа, че на живо ще имате 20-30 см пътеки м/у столовете и плота. Според мен решението не функционално.
Извинявам се за малко крайното мнение.

# 76
Ами аз си изчислих веднъж колко трябва да е мощен, излезна около 300 м /ч. Аз добавям останалите за резерва. Комина ни е широк 110 см фи. Искам да не е  много шумен.
Ето това намерих  за около  740 лв. http://megashop.bg/techno/%D0%A3%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%98-%D0%97% … product_info.html

# 77
И аз не харесах визуализацията. Има доста неща, които трябва да се премислят.

# 78
На кухня от Пдч цокълът, който скрива крачетата ако е от Пдч ще има ли проблем, евентуално при миене на пода с моп?

# 79
Илияна, на мен също не ми допада. Хладилника така не е ок, също бих преместила миялната от дясно на мивката, а тази трапецовидна маса там изобщо няма да е удобна

Лявото крило на прозореца е отваряемото и смесителя ще пречи.
А на хладилника така и не му намерих място 😀. При тези криви стени и скосен таван, където и да го сложа, все отнема много от мястото.

# 80
На мен пък ми е съвсем приемлив проектът на Илияна, като се има предвид неправилната форма на помещението. На хартията с листчетата ми е много пригледно.
Според мен, ако се събира, слагай хладилника не напряко на ъгъла, а просто завършваш кухненския ред с него. Каквото остане в острия ъгъл като дупка, ще го измислиш накрая, най-добре като е монтирана кухнята. Защото колкото и да смяташ сантиметрите, реално като сложиш и хладилника и го отвориш, тогава ще видиш колко реално разстояние ти остава.
Мисля, че можеш да размениш шкафовете на северната страна и полуострова-маса. Ако сложиш маса на северната страна - правоъгълна/овална/кръгла, а на източната можеш да сложиш шкафове, сега колко дълги ще бъдат, е отделен въпрос, трябва да се сметне, за да не пречат да се сяда на масата и на влизане от вратата.
Иначе както сега е сложена масата със столовете, облегалките на столовете ще ти пречат да я ползваш за работен плот. Като се дръпнат да седне някой и няма да остава място между стола и кухненския ред.

# 81
Някой дали има впечатление от плот от широкоформатен гранитогрес? Плюсове и минуси?
Не виждам минуси, освен за майстора.

# 82
Някой дали има впечатление от плот от широкоформатен гранитогрес? Плюсове и минуси?
Не виждам минуси, освен за майстора.

Теоретично не виждам минуси. На практика, както чета, за плотове се използват плочи, които принципно са за стени ( 1 см дебели), че и не са фулбоди. И там имало някакви с ръбчета, мивки и прочее. Ако някой прави 2 см плочи от фул боди вече минуси няма да има. Освен с дизайна, но баш от фулбоди се получава идеален мраморен ефект, при това с неповтаряща се шарка.

# 83
Хубавото е, че са много по-леки от техническия камък.

# 84
  • София
Според вас кой от трите варианта на разположение на фурна, мивка и хладилник е най-удачен?

Вариант 1

Скрит текст:

Вариант 2

Скрит текст:

Вариант 3

Скрит текст:

Като вратата на вариант 1 до фурната е изход към двора, а почти срещу нея е входа към кухнята от коридора на къщата.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 01:58 от Aila

# 85
  • София
Вариант 3, но с 60 см мивка и 60 см плот между фурна и готварски плот.

# 86
  • Варна
Вариант 3, с ъглова мивка.

# 87
Хубави проекти правите аз не успявам. Къде мога да намеря евтин технически камък но хубав светъл  кремав или кафеникав? Кухнята ми е с размери на г, 1.30*1.80.

# 88
  • Canada
3 с долен ъглов шкаф като на 1.

# 89
Аз не харесах нито един вариант.

Общи условия

Активация на акаунт