Нашите кухни - 85

• 44 802
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • София
По скоро за първоначален ремонт и обзавеждане - от замазка и шпакловка

Може би тази тема може да е полезна:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1032128

# 166
В търсене сме на смесител и ми се иска да разгледам някъде на място, като искам да заложим на качествен такъв.
Може ли да препоръчате магазин, марка?

# 167
Момичета, чудя се как да си направя чекмеджетата. Две много дълбоки или две средно дълбоки и едно плитко. Някой може ли да ми каже каква е дълбочината, ако има някой от двата варианта?

# 168
Ами аз слагам тенджери, даже по две една в друга (комплект от 4 броя ги събирам в едно чекмедже 2 х 2). Вземи си своите тенджери, премери колко високи стават и ще имаш отговор. Моята дълбочина може да те излъже с малко и да ти липсва 1 см.
Но за мен две дълбоки и едно плитко си е класика - дълбоко за тенджери, дълбоко за чинии (на колонки една в друга) и плиткото за вилици, лъжици и прочее. Важна е и ширината - ако е тясно няма да се съберат две тенджери една до друга, или две купчини чинии.

# 169
Черна станция, благодаря. Там е работата, че сега ще поръчваме кухнята, а след време ще подменям комплекта с тенджери. Понеже се чудя дали да направя чекмеджета и на още едно място, в които да слагам и разни малки уреди, исках да преценя дали ще влязат

# 170
Ми иди в магазина, виж какви тенджери ще си харесаш, премери, остави малко резерв и давай. За мен 60 х 50 х 30 е ОК. 30 е дълбочината от дъното до "удар" в горното чекмедже.

# 171
Момичета, чудя се как да си направя чекмеджетата. Две много дълбоки или две средно дълбоки и едно плитко. Някой може ли да ми каже каква е дълбочината, ако има някой от двата варианта?
При мен първото чекмедже е 15см и в него държа прибори, ножове, тирбушон и разни такива, останалите две са по 30см във второто са ми чинии, купи, купички и в третото тенджери и тигани- на мен ми е удобно.

# 172
Именно, класика.

# 173
Аз също харесвам чекмеджетата и особено с едни нещица на блум за поставяне на чинии. За тигани ще ползвам един механизъм за гардероб и ше ги закачам на него, за тави съм решила един шкаф разграфен вертикално за всяка тава, да харчи място, но ми е омръзнало да вдигам на баба ми 10-те тави за да намеря точната.

Тъкмо жена по-горе спомена за мазилки.

Каква дишаща мазилка бихте препоръчали за северна кухня?

Исках да е венецианска, но казаха, че не е много дишаща. Харесва ми това в нея, че издържа 10-15 г с едно боядисване.

Чудя се между пясъчна, вар обикновен бял. Защото майка си иска обикновена, да си я боядисва когато реши. В смисъл, печка на дърва няма да има в кухнята, но в спалнята ще има печка на дърва (имаме 15 кубика от две години и искаме да ги изчистим).
Някой знае ли нещо за пясъчната мазилка устойчива ли е?

# 174
  • София
В търсене сме на смесител и ми се иска да разгледам някъде на място, като искам да заложим на качествен такъв.
Смесителя трябва да е качествен и марков, под марков визирам гаранционен сервиз и от уважаваща себе си фирма.
Моят е на Бланко с изтеглящ се душ, за 10години веднъж смениха някакво уплътнение, като нов е. А аз готвя.
Има много богат избор на китайски, но са ужасно шумни. На съседите ни е такъв и всеки път го чувам като мият.

# 175
  • София
Каква дишаща мазилка бихте препоръчали за северна кухня?
Исках да е венецианска, но казаха, че не е много дишаща. Харесва ми това в нея, че издържа 10-15 г с едно боядисване.

Каквато и да е мазилката не ми се вярва на 7-8 година да не е за боя, особено ако в кухнята редовно се готви.

# 176
Аз съм купила Grohe essence, но не е монтиран. С изтеглящ чучур и два вида струя. Ето този https://cdn.cloud.grohe.com/prod/30/30/3027000F/480/3027000F_1_1.jpg
П.с. Понеже го взехме от Англия, някой има ли идея дали там има друг стандарт за тръби, връзки и т.н неща за свързването му?

# 177
  • София
Аз съм купила Grohe essence, но не е монтиран. С изтеглящ чучур и два вида струя. Ето този https://cdn.cloud.grohe.com/prod/30/30/3027000F/480/3027000F_1_1.jpg
П.с. Понеже го взехме от Англия, някой има ли идея дали там има друг стандарт за тръби, връзки и т.н неща за свързването му?

Много е хубав, заслужава си! Мислили ли сте и за дозатори за препарат и сапун?
Не мисля, че има разлика в монтажа. Твоят е с буквичката F на края ( вероятно е разновидност на цвят или нещо друго), у нас се преглага без буквичката https://www.grohe.bg/bg_bg/essence-30270000.html
https://www.grohe.bg/bg_bg/essence-3027000F.html и твоя но е без цена...
има технически характеристики

# 178
Geryger не мисля да слагам вграден дозатор. Ще сме с гранитен плот и подплотова мивка и не ми се иска да дупча за такива неща. Ще взема подобен, в подходящ цвят

# 179
  • София
Geryger не мисля да слагам вграден дозатор.
Аз съм с технически камък и същата мивка, който вече е на 10 години и изобщо не съжалявам че го продупчих на 2 места.
Не съм много добре запозната с гранитния плот, но мисля че естествения камък трябва често да се третира с нещо като лак, за да не попива?

Общи условия

Активация на акаунт