Нашите кухни - 85

• 44 304
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
При нас няма нищо. За други фурни съм виждал, че имат миниатюрна тавичка под вратата (пластмасова), където се събира конденз. Мисля бяха АЕГ или Бош. Но си е вградено в самата фурна.

# 601
Аз си имам направо чекмедже под фурната, нищо допълнително не сме слагали и няма никакъв проблем. Вътре в самата фурна има една лайстна, която е като улей , точно под вратата. Захваната е с два болта и я разглобявам отвреме навреме за да я почистя.

# 602
За това става въпрос.

# 603
Скрит текст:
Благодаря на всички за мненията. Съвсем съм като заблудена сърна. Ами като сметна 31.77 кв.м, закръглям на 32 кв.м. ми трябва по схемата х 12 за фурненски изпарения и пържене  нещо от рода на 384. Другото което пише във вето, че алуминиевата тръба, нагъната е враг и допълнително усилва шума.  

Имало джаджа за преминаване от 120 към 110 ф комина, алуминиеви, а също така и пвц за от 120-150 мм.
Според вас трябва да търся само 120 ф  аспиратор така ли? Няма да има нещо за свързване  110-150...

Друго важно, което пишеха във два три онлайн магазина и по форуми, че свързвали пдч тръби с ъгли за аспиратора вместо с огъваема. Така се намалявал шума. Но във форума тук някой беше казал веднъж и друго решение. Има ли безшумни тръби?
Тази пдч от магазина за вик ли да я купя?  
Аз съм се насочила към фабер, франке и елика. Ще гледам да съответства на плота тройка, който е  51*58 см.
Какво да кажем за w- ватовете.
Геригер, твоя колко вата е? Жалко че мощните аспиратори са коминни или декоративни.
Черна станция, не съм съгласна много с твоята стратегия, че аз като студентка си избрах да е мощен  219 вата за  209 лв тека и чак дърпаше вратата не можеше да се отвори. Дано скоро да намеря и са се свършва. Майка ме побърква. Защото чака всичко аз да намеря няма време да идем заедно да гледаме техника и после каквото аз преценя, мърмори, леглата високи, тв стойката не и харесва, миялната е излишна. Wink

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 11:31 от Saxi Merinosova 683792

# 604
  • Сред мелниците
Планирам  нова кухня за първи път от много години.
Ползвала съм досега в различните си жилища няколко много  малки кухни, тип бокс, в които винаги е било сместено само най-най-необходимото.
Сега имам достатъчно пространство да си сложа в самата кухня  посудата, приборите, чашите, а не да ги разнасям  от и към трапезарията.
Затова съм много невежа към прости на  вид неща.
Нещо, с което нямам никакъв опит са чекмеджета с различна дълбочина, освен плитките за прибори.
Бихте ли споделили някакви универсални дълбочини на чекмеджета и за какво най-често се ползват. напр. тенджери  или  др. Стандартните шкафове с рафтове в долния ред за какво бихте препоръчали?

Някакъв друг основен съвет за шкафовете ?
Знам само какво не искам. Не искам кошове за боклук под мивката или където и да било в кухнята.

Много съм небрежна на мивката и около мен обикновено е басейн. Затова искам мивка с видимо чело . Може би робувам на навика, но ми се иска да е от инокс. Според вас с какъв цвят кухня се връзва? Със сиво? Или с бяло?

# 605
Имам нужда от съвет относно ВиК и комин за кухненската част. В момента има разминаване между планувания ми проект и поставените търби. ВиК изхода е на 75см разстояние от мястото на което планувах да се сложи мивка (на избражението актуалното е в синьо, желаното в червено). Търбата за мръсната вода има нужда да се удължи, а за чистата да се скъси. Как може да се постигне, необходимо ли е да се кърти стената? Другото нещо, е тази заврънтулка за абсорбатора - вместо да се пробие директно както очаквах (пак в червено), сега се е получила тази чупка, която ми се струва излишна. Довода беше, че пряката страна на комина е по-тясна и няма да допусне фи от 110мм.
Скрит текст:

# 606
Тези дни гледах дървени чекмеджета и органайзер на две нива от клипове в ютюб. За мен никакви други чекмеджета не са хубави освен най-дълбоките. Чекмедже дето е 9 см защо да му давам 120 лв.

За комина и тръбите?....
Стенен ли ще е смесителя? Трябва да ти е измазана стената на финна замазка. Като моята. В момента майстора кърти от старата за да извади тръбите да ги измести. По възможно най - лекия начин. Не се притеснявай, внимавай само стената да не е като нашата, тънка.

# 607
  • София
Благодаря на всички за мненията. Съвсем съм като заблудена сърна. Ами като сметна 31.77 кв.м, закръглям на 32 кв.м. ми трябва по схемата х 12 за фурненски изпарения и пържене  нещо от рода на 384. Другото което пише във вето, че алуминиевата тръба, нагъната е враг и допълнително усилва шума.  

Имало джаджа за преминаване от 120 към 110 ф комина, алуминиеви, а също така и пвц за от 120-150 мм.
Според вас трябва да търся само 120 ф  аспиратор така ли? Няма да има нещо за свързване  110-150...

Друго важно, което пишеха във два три онлайн магазина и по форуми, че свързвали пдч тръби с ъгли за аспиратора вместо с огъваема. Така се намалявал шума. Но във форума тук някой беше казал веднъж и друго решение. Има ли безшумни тръби?
Тази пдч от магазина за вик ли да я купя?  
Аз съм се насочила към фабер, франке и елика. Ще гледам да съответства на плота тройка, който е  51*58 см.
Какво да кажем за w- ватовете.
Геригер, твоя колко вата е? Жалко че мощните аспиратори са коминни или декоративни.
Черна станция, не съм съгласна много с твоята стратегия, че аз като студентка си избрах да е мощен  219 вата за  209 лв тека и чак дърпаше вратата не можеше да се отвори. Дано скоро да намеря и са се свършва. Майка ме побърква. Защото чака всичко аз да намеря няма време да идем заедно да гледаме техника и после каквото аз преценя, мърмори, леглата високи, тв стойката не и харесва, миялната е излишна. Wink
Не се смята така. Трябва да умножите квадратурата х височината х 9. Разликата е осезаема, двойна.

# 608

Не, няма да е стенен.

# 609
Дали бял керамичен плот ще пожълтее с времето?

# 610
Слагали ли сте вградени котлони над пералня? Възможно ли е това и дали е добра комбинация?

# 611
За мен е лоша комбинация - храна и дрехи за пране.

# 612
Най-напред ще се съберат ли? Вградените котлони все пак искат десетина сантиметра и не бива да се опират до пералнята. Освен това пералнята отделя топлина и може да влоши охлаждането. Може вибрациите да се отразят и на електрониката на котлоните, които не са предвидени да се центрофугира нещо под тях.

# 613
Казват че ще се хванат, уж нямало да има проблем, нооо...... Не се знае!
Някоя от вас да има тази кухня на Ирим  ако може мнение?!

# 614
Слагали ли сте вградени котлони над пералня? Възможно ли е това и дали е добра комбинация?
В нашата кухня са така, вече 9 години. Не сме имали проблеми. Котлоните са двойка, ако това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт