Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на кухненска мивка

 • 1 238
 • 20
 •   1
Отговори
 • Мнения: 105
Здравейте, момичета (и момчета), търсих подобна тема, тъй като въпросът е актуален за мен. Намерих стара тема https://m.bg-mamma.com/, в която не ми стана много ясно ЗА или ПРОТИВ сме за новите материали. Лично аз много уважавам алпаката, качествената и все си мисля, че ще взема алпака, но бих искала да чуя и вашите отзиви. Кухничката ми е малка, а мивката се пада като в бокс. 45/45 см е светлия отвор. Искаше ми се основен ремонт, но не мога да го дочакам. Сегашната е пластмасова - наследена и за 3 години не прилича на нищо вече. Едва я гледам!

# 1
 • Мнения: 6 048
Имам тези две мивки и съм много доволна:
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/be-linea-rs15-71-40_115000004/
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/super-bowl-1c-gladka_pa133p3002/

Аз си падам по инокса. Разните изкуствени материали не ми харесват. Алпака също не ми харесва заради по-лошото качество и вид на материала.

# 2
 • Мнения: 23 066
Ако ще е метално нека поне да е инокс, не алпака.
Но за мен естетически предимства на гранитните мивки доминират.

# 3
 • Мнения: 1 079
Аз съм против инокс,и алпака защото,ако водата е твърда,задължително иска подсушаване и здраво лъскане,след всяко миене.
Затова съм с гранитна мивка на ФАТ. Изключително съм доволна и от качество и от вид.Крана ми е на същата марка,нямам абсолютно никакъв проблем,нито с почистване,нито с поддръжка.Имат голямо разнообразие на цветове,и видове.
Двете излязоха 600 лв,като ги поръчвах преди 3 години..Сега не знам как са им цените,но си заслужава.

# 4
 • Мнения: 1 074
От дете знаех, че като дойде момента да имам кухня, никога няма да сложа метална мивка. Взех си на Фат - граниксит преди почти 10 години, не е мръднала и много си я  харесвам. Избрах пясъчен цвят, не личат капчици, поддържа се лесно.
https://www.fat-bg.com/k%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1% … 2%D0%BA%D0%B8/208

# 5
 • Мнения: 63
И моята мивка е на ФАТ, от няколко години съм с нея и съм изключително доволна. Лесно се поддържа, няма следи от капки ( с много твърда вода сме). За около 350лв я купихме преди години, сега виждам, че са на същата цена. И моята е в пясъчен цвят. Най-добрият ми избор за цвят на мивка! По-лесно я поддържам дори и от мивката в банята. Нито се драска, нито нищо. Когато измивах една черна тава, помислих, че я надрасках, защото остана черна черта. Като я минах с гъбата и препарата, моментално изчезна. Е, не вярвах, че съм попаднала на толкова добра мивка.

# 6
 • Мнения: 23 066
Когато измивах една черна тава, помислих, че я надрасках, защото остана черна черта. Като я минах с гъбата и препарата, моментално изчезна. Е, не вярвах, че съм попаднала на толкова добра мивка.

Това се случва често, но всъщност мивката драска металните неща, защото черното е следа остърган метал, останал по мивката. Все едно молив върху хартия.

# 7
 • Мнения: 105
Когато измивах една черна тава, помислих, че я надрасках, защото остана черна черта. Като я минах с гъбата и препарата, моментално изчезна. Е, не вярвах, че съм попаднала на толкова добра мивка.

Това се случва често, но всъщност мивката драска металните неща, защото черното е следа остърган метал, останал по мивката. Все едно молив върху хартия.
Коя точно на ФАТ не се надрасква, защото преди 8 години ми направиха мивка с гръб от полимермрамор (ако не се лъжа) и тя вече е доста надраскана. При условие, че е в мокро помещение, не в кухнята.

# 8
 • Мнения: 1 961
С какво е драскана?
Моята е на Franke, Бяла е и е точно, както Черна станция казва- мивката драска метал, измива се с гъбичка, без нужда от препарати, само веро.

# 9
 • Мнения: 105
И аз не знам с какво. Може би с телче, с по-големи съдове...

# 10
 • Мнения: 1 961
Релефни ли са драскотините?

# 11
 • Мнения: 105
Релефни ли са драскотините?
Да. Като с остро издраскано.

# 12
 • Мнения: 23 066
Всичко се драска, освен диамант и, хайде, сапфир Simple Smile
Качествен нож може да надраска и гранитна мивка, и каменен плот (и технически, и гранит). Също така дъното на керамичен съд може да драска също, зависи какво има  глината. Ако има едър кварцов пясък ей ги на драскотините. Но те и мивката ще надраскат. Става дума за дъната, които по принцип не са гледжосани.

# 13
 • над кукувичето гнездо
 • Мнения: 8 172
С ФАТ сме, на 11 години, граниксит, кафава, с отцедник. Нормална експлоатация на 4-членно семейство, без работеща миялна машина. На местата, където най-често се слагат съдовете, повърхността се матира, не е лъскава, както в началото. Направих грешката веднъж да сложа на отцедника гореща тенджера, след като я свалих от котлона и малко след това се чу пукот. На самия отцедник се получи пукнатина към 15 см, но се вижда само ако знае човек къде и какво да гледа. Лошото е, че това компрометира здравината. Въпреки всичко, пак бих избрала същата мивка, защото пасва на по-тесния плот и е достатъчно дълбока за моите предпочитания.

# 14
 • Мнения: 23 066
А вместо Граниксит може да е от Фатгранит и нито ще се матира, нито ще се чупи от тенджера. А има и по-известни марки.

Общи условия

Активация на акаунт