Сполучливи имитации на маркови парфюми - 36

• 75 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Здравейте! По повод КМ - имам в оригинал EDP и EDT. Вариантът на Лидл го взех преди два месеца, след като прочетох първа страница - материалът за това, кои са най-сполучливите имитации. На моята кожа при паралелен тест на двете китки КМ EDP и Лидл-ският са неразличими като аромат. Разликата е в трайността. ЕDT е малко по-различен, аз го нося само през лятото, сега в студа предпочитам EDP. Бях много любопитна да купя имитация на Алюр /моят най-любим Шанел/, в Турция в D & P се бях засилила, но си купих друго - Гучи Гилти, защото остатъкът на оригиналния ми Алюр тогава беше над 40 мл. Естествено съжалявам, за Гучи-то - на моята кожа изветря за два часа и половина, но като близост на аромата - перфектен. Може би на друга кожа ще бъде по-траен, аз съм със суха кожа.

# 241
  • Стара Загора
ЕДТ е по-свеж и звънлив, да. ЛИДЛ са имитирали Парфюмната вода. Добра е като трайност, спор няма. Аз харесвам и двете версии иначе, просто тоалетната вода я нося през лятото. Много ми е кеф когато съм облечена елегантно да я нося, просто се чувствам с две глави над другите. 😁😍
Гилти аз пробвах на Баргело и подкрепям казаното от теб. Аз също тествах в Одрин като купувах Ле парфюм и Габриела, но го усетих слаб. И моята кожа е суха, обаче нямам проблем с трайността. Гучито им за съжаление е доста леко, ефирно и изчезна много бързо. Фаворити си ми остават Ле парфюм и Форевъе на Е. Сааб, Линтерди, Габриела, Бърбъри Хър, Номад не им е лош. Интересно ми е как са направили Либре, но при последното ходене не беше пристигнал и аз след това пък не можах да отида... Пръснах от Гучи Премиер, който е класически аромат и приятен, но нищо уау и впечатляващо. Нещо като Бушерон Куотр, красив и лесен за харесване, ама не се откроява с нищо за мен.
Гилти имам на онези Happy Tears, които мисля се продаваха от вносителите на Голдън Роуз (Roxanne) и не знам колко близък е до оригинала, но сам по себе си е страхотен.

Относно КМ, забравих да ви споделя за още един. Лятото си бях поръчала от makeup.bg на Vittirio Belluci 3 аромата.

https://makeup.bg/brand/170205/

Видно е, че се опитват да имитират скъпи брандове. Взех точно варианта на КМ, както и Жадор мисля (Je T'aime), а розовия (Charme de Chanson) не мога да разпозная кой е. Жадорския не го разпечатах, защото имам Replay Supernova и подарих на Коледа. КМ носих веднъж и е добре направен, но издържа 3 часа. Интересен ми е зеления Vernissage Essence, който има и 12 коментара. Предвид количествата в скрина, вече не ми се трупа. 😁

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 13:15 от iv4enceto_91

# 242
Посочват Armaf Club de nuit for women за доста близък до КМ и макар да имам смътни спомени за втория, бих казала, че в Армаф началото е с по-силно пачули и цитруси(бергамонт най-вече), но и сам по себе си е много, много хубав! Всеки път като го нося, ми носи едно особено самочувствие. Sunglasses Трайност с няколко апликации поне 8 часа. Накратко- много го харесвам!
 Друг спряган в ютуб за що-годе близък на Шанела е Sofia Vergara Sofia. Този също притежавам, но за мен е по-коректно да се каже, че създателят се е вдъхновил от КМ и ЛВЕБ и е взел само конкретни съставки от двата и направил нещо, което категорично не е тяхно копие. Има бегло препращане, но за мен е просто един сладък и звънлив парфюм, който не остава диря след този, който го носи, а създава близка до кожата аура около него и при прекаляване с апликациите, може да дойде в повече на околните, щях да задуша колежката, добре че след половин-един час затихна. Bowtie За сметка на това, се задържа с дни на дрехи.

# 243
  • София
Armaf Club de nuit for women е с по-плодово начало от КМ, но носи ДНК-то на КМ. Същото е и с Raindrops Ajmal. Неговото начало пък е по-цветно. И двата парфюма си заслужават. Армаф е по-наситен и траен. И двата парфюма не са 1:1 с КМ, но приликата е много-много осезаема. Човек, който не е запален парфюман, спокойно може да каже, че Club de Nuit или Raindrops е КМ.

# 244
Някой пробвал ли е ARMAF THE PRIDE? Дават го близък до Good girl на Herrera. Всъщност аз съм почти сигурна, че след като потребители във фрагрантика го разпознават като близък, той най-вероятно е такъв. Проблемът при някои "имитации" е всъщност развитието и трайността.

# 245
  • BG-DE
На потребителите във Фрагрантика аз много вяра нямам, имало е аромати, за които съм се чудила едно и също нещо ли миришем 😊  Този Армаф, преди време го бях мирисала при една позната и, доколкото помня, прилича на Момичето но в развитието си  се разминаваше силно и имаше някаква дразнеща нотка, която не ме възторгна. На Армаф имам Donna Italiano, която е копие на D&G pour femme intense и да прилича, има добра трайност, седи близо до кожата но пак има нещо, което много ме дразни и не го ползвам. Имам и Signature  True,
който е спряган за копие на Нощния трезор, обаче нямат нищо общо, имам Трезора и съм правила и паралелен тест. Сега съм хвърлила око на Club de nuit intense woman но не знам дали няма пак да е греда 😊

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 14:36 от Menerva

# 246
Club de nuit intense е много добър - но аз харесвам парфюми с такъв уклон - дори не го броя за имитация
преди НГ /може би все още/ беше на много добри цени с кодове и намаления
другият ми любим арабски парфюм /имитация?/ е Oud 24 Hours Ard Al Zaafaran /чо на тф/

# 247
  • BG-DE
Бубанка, би ли казала как е като трайност при теб Club de nuit intense и намираш ли прилика с Noir de noir?

# 248
добра трайност има, също развитие и шлейф, но не съм правила паралелен тест и предпочитам да не казвам нищо
купих го заради отзивите във Ф. и заради черната бутилка Grinning

# 249
  • BG-DE
Благодаря, вчера гледах в Youtube сравнения между двата и уж го дават като почти съвършено копие 😊 Аз не съм много голям фен на подобни аромати но откакто взех Шафран и роза на Рефан, който също е копие на Noir de noir, се улавям, че все към него ме влече и не мога да спра да се поливам 😊

# 250
  • София
Имам Club de Nuit Armaf и мисля, че е най-добрия клонинг на КМ, който съм тествала. В посока развитие е много, много подобен, дори за неопитен нос същия. Страхотна трайност има при мен. Но аз съм Шанеломан 🤣❤️ и ще си взема оригинала.

# 251
Имам и Club de nuit intense, напълно съм съгласна с Бубанка, че е много траен, доста добре пипнат, но аз също не съм правила паралелен тест с оригинала и не знам до колко са идентични. Всъщност аз го купих като смятах, че прилича на TF noir pour femme, но така става като невнимава човек. Joy Все пак не съжалявам, защото покупката си заслужаваше. В Елинор скоро видях, че беше намален на 45 лв., което е страхотна и напълно оправдана цена.

# 252
Бубанка, би ли казала как е като трайност при теб Club de nuit intense и намираш ли прилика с Noir de noir?
Имат много голяма близост, имам ги и двата и мога да сравня. В трайността естествено Армаф отстъпва.

# 253
  • Пловдив
На Parfen 899   WHITE PATCHOULI - TOM FORD може ли да ми дадете насоки какъв е аромата?
На марката съм ползвала черната орхидея и съм мвого довална.

# 254
girlssss, от 100 години не съм влизала във форума, но от скоро си търся имитация на montale cafe intense или tom ford cafe rose. Истината е ,че не съм ги пробвала , но искам нещо кафеено, тежко и сладко. Моля, да ме насочите Heart

Общи условия

Активация на акаунт