Сполучливи имитации на маркови парфюми - 36

• 75 725
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Днес тествах Dior Addict и Dior Addict 2 от Мартинез. Първият не ми хареса - много силен и неприятен за мен. Не мога да го опиша, но мога да кажа, че не става за сляпа покупка.
Addict 2 пък много бонбонест... по - приятен, но на 90 % ми прилича на Versace - Bright Crystal. Прекалено невинен. Не съм тествала оригиналите. Addict 2 е спрян така или иначе.
Пас.

# 466
  • BG-DE
Значи прилича на оригинала, Addict 2 винаги ми е бил като сестра на Bright crystal 😊

# 467
Addict на Мартинез е малко по-тежък и по-траен от оригинала.Абсолютно съм съгласна,че не става за сляпа покупка.Но който харесва оригинала,този на Мартинез е супер алтернатива.Навремето ползвах Addict на Роксан,почти няма разлика от този на Мартинез

# 468
  • обл. Шумен
"А някой има ли лист?Някои имена са близки и се досещам за парфюмитр,но друга част просто не мога да ги отгатна"  🤔

Явно няма, но аз не познавам много аромати, така че за мен е все тая..😂
Предлагат тестери, които от декември не са налични, и то само от определени парфюми. Ще чакаме да заредят. ☺

# 469
  • Бургас
La Nuit Tresor Lancome наподобява ли Black Opium? Коя имитация на вторият бихте препоръчали?
Нямат общо, пиша за оригиналите.

# 470
  • Хасково
Момичета, има ли имитация на Parfums de marly и на коя фирма? Видях, че едно момиче в темата за размяна на имитационни парфюми го е написала като предпочитание за размяна срещу някой от нейните, което ме навежда на мисълта, че съществува имитация.

# 471
  • BG-DE
Мисля, че само в Eclat.de имат Делина.

# 472
Момичета, има ли имитация на Parfums de marly и на коя фирма? Видях, че едно момиче в темата за размяна на имитационни парфюми го е написала като предпочитание за размяна срещу някой от нейните, което ме навежда на мисълта, че съществува имитация.
Да, на eclat.de  #406 и по този повод някой би ли ми я оприличил на нещо или на някой парфюм? Сравненията във fragantica  нещо не са ми достатъчни,а гледам е много хвален.
Повече роза ли да очаквам от него или?
Каня се да го взема за пролетта,но не знам дали е свеж или  е по- плътен.
Например за пролетта обичам да нося Issey Miyakee-L'eau d'Issey  ,а не лятото както повечето го определят за летен/морски.
 Като цяло търся нещо свежо точно за пролетта - студени сутрини, леко хладни дни и зеленина навсякъде .Нещи свежо ми се носи,но не лятно и морско.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 22:56 от KDD

# 473
Ако има къде,пробвай Амуаж Рефлекшън,той е в тази гама,свеж и зелен,поне за мен.Екла го имат като имитация

# 474
Be layered First kiss била най-най добрата имитация,но за цена на мейнстрийм парфюм:)...иначе в бг не съм виждала имитации на Делина..вчера купих Sandy rose Refan...много ми хареса началото,и набързо платих,излезнах и се напръсках и след 10-15 мин не усещах нищо,ама нищо,а доколкото четох са трайни и понеже донякъде ми напомни Розес Мъск,и ми хареса аромата,е..останах разочарована как се изпари:(

# 475
Здравейте, дами! Имам доста тъп въпрос - как отмирисвате парфюмите шишенца? Имам мънички 8мл стъклени бутилчици за удобно пренасяне, но сменям парфюмите според настроението и искам да зареждам флакончетата с различни аромати. Пробвах накисване със спирт, оставих да изсъхне, но пак се усещаше миризмата на стария парфюм.
По темата - зареждам си "J'adore", "Good girl" и "Idole" на "Рефан". Първият е изключително траен и "мой". Пробвах и "Guilty" на "Gucci" и също останах впечатлена.

# 476
  • BG-DE
вчера купих Sandy rose Refan...много ми хареса началото,и набързо платих,излезнах и се напръсках и след 10-15 мин не усещах нищо,ама нищо,а доколкото четох са трайни и понеже донякъде ми напомни Розес Мъск,и ми хареса аромата,е..останах разочарована как се изпари:(
Странно 🤔 при мен Sandy rose е  много траен но аз пръскам по косата и ако не съм я измила на следващия ден още ухае на него 😊

# 477
Сега ходих да помириша шала и палтото-ухаят от вчера,явно носът ми е дал отказ за някакъв интврвал от време:)

# 478
Здравейте, момичета! Понеже виждам, че доста хора се интересуват от новите парфюми от лимитираната серия на Рефан и никъде не успях в предишни мнения да намеря пълен списък на Limited Blend - a, го поствам, за да е от полза на всички. Информацията съм взела от сайта на Рефан /но не българският/. Единствено на два от ароматите пишеше "Рефан", може би са си тяхно творение. Аз се сдобих с Jasmine & Tuberose и се оказа, че копира Amouage - Portrayal Woman, който всъщност бях разглеждала преди няколко дни във Fragrantica /че е имитация именно на Amouage Portrayal Woman ми каза и момичето в магазина/. Първите ми впечатления са, че е много силен първоначално, но след 2 часа  се долавя доста по-леко и може би дори като "skin scent", иначе е хубав за любителите на жасмин. Сякаш напомня и Jasmine Rouge на Tom Ford от прайвит бленда.

Ta.. списъкът:

REFAN LIMITED BLEND:

AQUA & SUGAR - Релаксираща наслада за обонянието на портокалов цвят, ванилия, захар, бели цветя и горски плодове – REFAN?
CODE ROUGE - топъл, магнетичен аромат с ориенталски характер и флорален фон - Baccarat Rouge - Maison Francis Kurkdjian
FABULOUS LEATHER - дързък, богат аромат с начало от свежа лавандула и градински чай – Armani Aqua di Gio
EXTREME SANTAL - ароматно съчетание от свежи цитруси, чувствен сантал, амбра и ванилия; - Noir Extreme - T.Ford
JASMINE & TUBEROSE - хармонично съчетание от класически цветисти ноти на жасмин и тубероза; - Portrayal Woman - Amouage
SMOKY VETIVER - дързък аромат, въплътил богатия и сложен ветивер, с основа от билкови и опушени ноти; - Portrayal men - Amouage
METALLIC VANILLA -нестандартен букет от метални ноти, нежна ванилия, бели цветя и сладък хелиотроп; - Metallique - T.Ford
DARK ORCHID - богат аромат с изискани нотки от орхидея и подправки; -Black Orchid - T.Ford
VANILLA TOBACCO - съблазнително съчетание от ароматен тютюн и сладка ванилия; -Vanilla & Tobacco - T.Ford
ITALIAN NEROLI - букет от искрящи цитруси и цветисто нероли; -Neroli Portofino - T.Ford
MUSK & CITRUS - луксозен аромат с цитрусови и мускусни ноти; - Aventus - Creed
SAFFRON & ROSE - завладяваща композиция с подправен и дървесен аромат; -Noir de Noir - T.Ford
AGARWOOD & ROSE - екзотичен ориенталски аромат на агарууд и деликатна роза; -D'arabie - Armani
VANILLA & ROSE - благородно ухание на рубинена роза и сладка ванилия; -Roses Berberanza - Lancome
WINDY ROSE - невероятен цветист букет от българска, френска и турска роза; -Rose de Vents - L.Vuitton
CYPRESS OF ITALY - изключително съчетание от аромати – цитруси, подправни ноти, плътен мирис на кипарисово дърво; - Italian Cypress- T.Ford
WOOD & SPICES - подчертано дървесен аромат на агарууд, съчетан с пушечни ноти; - Ombre Nomade - L.Vuitton
SANDY ROSE - нестандартно ухание на кадифена роза, чувствен агарууд и подправки; - Les Sables Rose - L.Vuitton
LEATHER OF TUSCAN - оригинален класически аромат на кожа с еротични чувствени нотки; - Tuscan Leather - T.Ford
AMBER & BERGAMOT - oкеан от цитрусова свежест, преливащ в топлата прегръдка на фина, чувствена амбра. – REFAN?

# 479
Днес взех точно от тези Табако Ванил.Пръснаха ми
Angel nova,страхотен е.Вече четири часа мирише на ръката ми,ще го взема утре.

Общи условия

Активация на акаунт