Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 134 549
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте пак от мен Simple Smile Благодаря за съветите и аз седнах да поровя в нета и сега имам конкретно питане- sc 4 пише, че може да се долива вода постоянно, а sc 2 има ли тази опция. Разликата в цената не е малка и всичко останало като функции на двойката ми допадат.

# 691
  • София
Аз си взех допълнителна приставка за прозорци. Не съм впечатлена, да не кажа - недоволна съм. Да. Тя прави, това, за което е предвидена, но нито ми спестява време, нито по хубаво става след нея. Да не говорим, че се замърсяват пи бързо и от преди и седят мътни стъклата. При пускане на парата тръгва вода по прозорците, бърша я, но трябва да си бърз. Маха нечистотии и прах, но не ми спестява гланциране и подсушаване на первазите с кърпа след това.
Така ли е при вас?

# 692
Здравейте пак от мен Simple Smile Благодаря за съветите и аз седнах да поровя в нета и сега имам конкретно питане- sc 4 пише, че може да се долива вода постоянно, а sc 2 има ли тази опция. Разликата в цената не е малка и всичко останало като функции на двойката ми допадат.
Няма такава възможност за доливане на вода.
Ползвам я основно за почистване на под и печка.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 12:11 от Пролетно цвете

# 693
  • София
Аз съм с S4 и съм много доволна. Доливам вода по време на работа. За прозорците съм Ок, бързо и лесно, без вечните кръгове като блесне слънцето след това. Единството очаквах повече в банята и фугите, не ми харесва как се справя и там действам по-стария начин - препарат и четка.

# 694
Аз съм много доволна от приставката за прозорци. Подсушавам, но мога и да не подсуша и пак светват.
S2 не може да се долива, но на мен рядко ми се налага, само ако мия всички прозорци вкъщи за един път плюс пода.

# 695
  • Бургас
Не може да се долива, но когата свърши водата, респективно парата, клапанът може да се отвие и да се долее вода. Само внимавайте че е горещо вътре. За целта капнете една капка вода да охлади бойлера и после просто допълнете.

# 696
Здравейте, след раждането на сина ми , искам да закупя парочистачка главно за пода ,тъй като вече лази и знаете как е .. Нямам идея какво да търся и бих искала да ми споделите от кои сте доволни вие и от кои не ?
П.С Гледах на марката АЕNO ?

# 697
Здравейте, минавам да се похваля, че вече от месец насам съм горд собственик на s2 и съм много доволна 🥳 Значи за пода няма място за сравнение - плочки/ламинат изглеждат като нови след почистването само с пара. Аз ползвам микрофибърната подложка за всички стаи без банята, там съм с тези еднократните. За самата баня май че очаквах повече от парочистачката, а може би и факта , че нямам тези кръглите и телените четки също оказва някакво влияние.. По натам ще ги купим тях заедно с приставката за прозорци- и пак ще пиша 😄 Благодаря на всички, които изказахте мнения за тези бижута, бих казала. А важно- водата ми стига напълно за 70 кв под.

# 698
  • София
Аз от стъклочистачката, която поръчах като допълнителна екстра от Емаг, не съм доволна. В смисъл, тя си прави това, което обещава, но не ми облекчава по никакъв начин работата по подсушаване и лъскане на прозорци след това. Излишна ми е.
Само с еднократни кърпи за под чистя, от както написахте тук, че сте доволни.
Апропо, някой намерил ли им е достоен заместител в Тему? Thinking

# 699
Здравейте,  искам да си купя парочистачка на Керхер и дилемата ми е между SC4 или по-новата SC3.  Максимално налягане на парата  и при двете е 3.5 бар. Някой има ли опит  с двете  да  сподели ...?
 https://www.kaercher.com/bg/home-garden/parochistachki/sc-3-deluxe-15134300.html             https://www.kaercher.com/bg/home-garden/parochistachki/sc-4-easyfix-15126300.html

# 700
Покрай намаленията в практис и аз взех sc 3, но очаквах повече.

Основно я взех за пода, пуснах я на по-ниската пара, почисти, бързо изсъхна, но в тези жеги тялото ти може да прегрее… Дори и на включен климатик… Освен това при дълго използване частите загряват от топлината и не е приятно…

Изчистих и фугите в банята, там се справи добре, но само най-малката кръгла четка, за голяма повърхност да търкаш с нея е абсурдно, пробвах с по-голямата четка - не става.

Пробвах да изчистя и една решетка в кухнята, на коята поставям горещи съдове, но доста трудно падат замърсяванията дори и със силната пара.

Прозорците не мисля да ги чистя, защото имаме робот и той се справя повече от добре.

Та, не знам, не е нещо без, което човек да не може според мен, даже не съм сигурна колко си заслужава.

# 701
  • София
За мокро почистване на под ми е незаменим помощник. И тераса минавам с нея и столчетата и масата на нея. Фурната също с нея минавам.

# 702
  • София
Fiffy какъв ви е робота за прозорците? Как се справя с ъглите? И... Пада ли като работи? 😂

# 703
Fiffy какъв ви е робота за прозорците? Как се справя с ъглите? И... Пада ли като работи? 😂

hutt w8

Не пада, имаме големи прозорци (отгоре до долу са) и го пускам ги мие отвън.

Баш ъглите не почиства, но предвид, че почиства  всичко друго съм доволна.

Бавничко става и трябва да го местиш като приключи, но дори да не го преместиш веднага не пада, защото се освобождава с копче. Също и едно голямо огледало имаме го пускам да го измие.

Иначе има и обезопасителни въже, но ако реално падне и се удари не знам… 😀

# 704
Прозорците не мисля да ги чистя, защото имаме робот и той се справя повече от добре.
Сподели за робота за прозорци, аз чистя с Кархера само трудно достъпни места по дограмата, стъклата бих минала само, ако са много, много  замърсени и по-скоро за дезинфекция.

Общи условия

Активация на акаунт