Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 416
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз имам тази https://karchershop.bg/product/sc-4-easyfix
Използвам я за гранитогрес, ламинат, баня, санитария, фурна (с различни четки, разбира се). Преди дни си купих приставка за стъкла. Нямала съм време да чистя външни, пробвах само отвътре на един прозорец и мисля добре става. Не останаха следи.
Много съм доволна. Цял час чистих без прекъсване. Наложи се да долея вода два пъти.
Имам и малка парочистачка от тези ръчните на друга марка. Тежи и събира малко вода. Постоянно трябва да се чака да изстине и пак да се долива. Естествено вече не я ползвам.
А тази на Керхер я взех на черен петък за 409 лв. Сега гледам е доста по-скъпа.

# 466
И моята е тази. Чистя абсолютно всичко с нея. Всичко вк. килими и кола.
За толкова я купих и аз на Черен петък.

# 467
  • София
🤗Мерси, а това става ли за неотваряеми прозорци не вс мн лесно достъпни, някакви удължители?
Какви аксесоари искам, накрайник за прозорци и турбочетка за ъгли и фуги... Накрайник за текстил-за кола, диван?
Май в амазон е на добра цена, зависи колко тежи.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 19:41 от Angel_Dust

# 468
  • Пловдив
Ами това е дължината на дръжката
Това е накрайника
https://karchershop.bg/product/dyuza-za-prozortsi
Аз също имам неотваряеми прозорци и мисля, че ще става, но може би някой трябва да държи самата парочистачка на високо, а другия да действа. Така си го представям. Ще видя като пробвам.

Аз исках да си взема стъклочистачка на Керхер, но консултанта в магазина ме разубеди. Каза, че не става за неотваряеми, защото не може да я обръщаш настрани. А с парочистачката може всякак.

# 469
  • Бургас
.... Каза, че не става за неотваряеми, защото не може да я обръщаш настрани. А с парочистачката може всякак.
Може настрани, но най-добре на празен контейнер, защото ако е до максимума има вероятност да върне вода и да влезе в двигателя. Не трябва да се обръща обаче с главата надолу. От друга страна стъклочистачката за неотваряеми прозорци на мен ми е неудобна, колкото и да са малки прозорците. Предпочитам с парочистачката и дюзата за стъкла - мога всякак да си накривя ръката, а стъклочистачката е обемна и тежи и трудно се справям. Да не говорим, че допълнително ме стресира и височината докато чистя.

# 470
Здравейте, момичета! Благодаря ви за всички коментари и мнения, бяха ми много полезни.  Изчетох и двете теми и се ориентирах към модели sc3 и sc4. По-скоро клоня към 3-ката, който е 1900 w и 3,5 bar , но ме притеснява този проблем с капането на вода, дали все още се среща. Струва ми се, че и 3-ката е и по компактна?
Понеже чета много положителни мнения и за 4-ката (пак 3,5 bar, 2000 w) обмислям и този вариант. Там ми харесва обособеното място за аксесоари но, дали не става прекалено обемна, а е и по-тежка от 3. Освен това пише, че времето за загряване е 4 м., а в същото време пише, че контейнера се сваля и долива по всяко време. Предпочитам бързо загряване, но пък тук с едно зареждане вероятно се покрива повече площ и няма да се пълни толкова често. Другото, което не ми стана ясно при 4 – как е решен въпросът с премахването на котления камък. 3-ката има патрон, а в 4-ката как е?
Можете ли да ми опишете какво включва стандартния комплект? Необходимо ли е от сега да поръчвам четка за прозорци или може и без нея?
Ще съм много благодарна, ако някой може да ми внесе малко яснота.

# 471
4-ката е в пъти по- хубава от тройката. Прочетете в сайта им всичко е описано, има и сравнения с клипове в интернет.

# 472
  • София
Аз вчера се сдобих с 4ката, делукс серията. Много е симпатична, днес ще я тествам, нямам търпение 😀

# 473
Здравейте, момичета! Благодаря ви за всички коментари и мнения, бяха ми много полезни.  Изчетох и двете теми и се ориентирах към модели sc3 и sc4. По-скоро клоня към 3-ката, който е 1900 w и 3,5 bar , но ме притеснява този проблем с капането на вода, дали все още се среща. Струва ми се, че и 3-ката е и по компактна?
Понеже чета много положителни мнения и за 4-ката (пак 3,5 bar, 2000 w) обмислям и този вариант. Там ми харесва обособеното място за аксесоари но, дали не става прекалено обемна, а е и по-тежка от 3. Освен това пише, че времето за загряване е 4 м., а в същото време пише, че контейнера се сваля и долива по всяко време. Предпочитам бързо загряване, но пък тук с едно зареждане вероятно се покрива повече площ и няма да се пълни толкова често. Другото, което не ми стана ясно при 4 – как е решен въпросът с премахването на котления камък. 3-ката има патрон, а в 4-ката как е?
Можете ли да ми опишете какво включва стандартния комплект? Необходимо ли е от сега да поръчвам четка за прозорци или може и без нея?
Ще съм много благодарна, ако някой може да ми внесе малко яснота.

Има инструкция за декалциране в книжката с упътването, за sc 4, моята още не съм я чистила и затова по спомен описвам, след определен брой ползвания се натиска бутон за декалциране и се чисти казана, в общи линии това беше.
Много бързо загрява, може би първото пълнене е 3-4 минути, след това доливам и почти веднага е загряла и продължавам да чистя.
Въпросът с капането го има и тук, ако е на по-слаба пара има повече вода.
Ако искате по-малко да мокри, първо включвате максимална пара и преди да започнете да чистите натиснете спусъка в мивката примерно, за да излезе събраната вода.

# 474
Може ли да обясните как чистите фурните си? Аз съм с SC2

# 475
Благодаря на всички за коментарите! В крайна сметка поръчах sc4, намерих я намалена на добра цена. Поръчах приставката за прозорци и пакет еднократни кърпи за под, по предложения от тук. Като пристигне и тествам, ще споделя и впечатления.
И за да не е само спам, да питам и друго – Когато чистите по-замърсени повърхности като на килер, тераса как подхождате? Първо дърпате с прахосмукачка едрите боклуци и завършвате с парочистачката. А при много мръсни стъкла – обирате ли по-грубото предварително и после пара?

# 476
Първо минавам с прахосмукачка, а после с парочистачката.

# 477
  • София
Това не важи ли и за нормално замърсени помещения? В смисъл парочистачката замества мопа, не прахусмукачката, нали?

# 478
  • Пловдив
Това не важи ли и за нормално замърсени помещения? В смисъл парочистачката замества мопа, не прахусмукачката, нали?
Да.
А при много мръсни стъкла – обирате ли по-грубото предварително и после пара?
Според мен трябва да се обере първо и после с парочистачката. А когато не са много замърсени ще става и директно.
Аз също още не съм чистила стъкла, но така мисля да действам.

# 479
  • София
Прозорци и дограма винаги обирам праха с влажна кърпа и след това с парочистачката.

Общи условия

Активация на акаунт