Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 136
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! В момента Karcher KST 2 е на промоция за 200лв. Какво е мнението ви за нея?

# 541
Здравейте ,обмислям да купя 4ката на Крайхер ,но искам да Ви попитам ,все още не ми е ясно ,как чисти мръсотия, първо минавам с парочистачката фугите на банята примерно с парочистачката  и след това бърша с кърпа ли?

# 542
Здравейте ,обмислям да купя 4ката на Крайхер ,но искам да Ви попитам ,все още не ми е ясно ,как чисти мръсотия, първо минавам с парочистачката фугите на банята примерно с парочистачката  и след това бърша с кърпа ли?
Здравейте,
Моят опит показва, че е по-добре първо да напръскате фугите с препарат и след това с парочистачка, само с пара много замърсените не се чистят, и в двата случая си трябва търкане, да го имате предвид.
Банята след минаване с парочистачка я чистя и със суха кърпа, особено стените, доста мокри остават.
С 4-ка съм и аз, за ламинат и подови плочки е идеална, но за баня не съм очарована и вече само частично я ползвам там.
Успех с избора 😊

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 08:53 от T q

# 543
Има една такава четка мисля, че е с дълга дръжка ,а може и без дръжка . Има 2 или 3 накрайника . Има копче и като го натиснеш започва да се върти . Мисля , че тя ще е по добра за баня отколкото парочистачката . Защото там ти трябва търкане.

https://www.kraft-shop.com/elektricheska-chetka-za-pochistvane-na-banya
Имаше и още един модел без дръжка .

# 544
Има една такава четка мисля, че е с дълга дръжка ,а може и без дръжка . Има 2 или 3 накрайника . Има копче и като го натиснеш започва да се върти . Мисля , че тя ще е по добра за баня отколкото парочистачката . Защото там ти трябва търкане.

https://www.kraft-shop.com/elektricheska-chetka-za-pochistvane-na-banya
Имаше и още един модел без дръжка .
Здравейте, не съм ползвала същата четка, но пробвах преди време някакви, които се слагат на винтоверт. Ми, хич не съм впечатлена. Като новоизлюпен собственик на парочистачка, подкрепям че препарат и след това пара са с добър резултат.
Само внимавайте със силиконови фуги/залепвания, че май успях да отлепя нещо.
Като цяло доволна! .

# 545
SC3  справя ли се с душ кабини? Имам, но се чудя дали да я мъкна на 500км и дали би се справила със стъкла с много варовик на душ кабината? Нямам престава за прозорци.

# 546
  • София
SC3  справя ли се с душ кабини? Имам, но се чудя дали да я мъкна на 500км и дали би се справила със стъкла с много варовик на душ кабината? Нямам престава за прозорци.

При мен не се справя, има какво да се желае, но и аз вече май минах на друго ниво - важно ми е да знам, че съм почистила, дезинфекцирала и не съм търкала един ден на ръка. Ако няма да създаде проблеми транспортирането, според мен няма проблем да си я използвате, все ще има ефект.

# 547
Котлен камък не се маха. Сапунени отлагания се махат. Мухъл се убива, но ако е потъмняло, не се оправя с пара, трябва препарат.

# 548
Аз мисля, че тази четка ще е по удобна защото има няколко вида накрайници . Фуги по принцип четкам с четка за зъби . Не е ли по добре да се изчетка с четката и вече тогава с парочистачката да се мине . Ако трябва да се изплакне преди това .

За душ кабината попитайте в темата за препарати . Според мен тоя препарат, който чисти черни плочки би се справил и с душ кабината . Тя си е голяма мъка . След баня е хубаво да се забърсва всеки път поне от вътре за да не остават капки .

# 549
Ако има мухъл, дори да не се вижда, четката го разнася. Затова трайно премахване се получава, ако първо се напръска с препарат или се мине с гореща пара, изчака се и тогава се търка каквото е останало.

И аз съм понякога вманиачена на чистене, ама търкане на фуги с четка за зъби...

В темата за разните хитринки споделяха, че препарат за изплакване в съдомиялна предпазва от налепи котлен камък. Иначе котлен камък се чисти с киселина - препарат, оцет, търкаш с лимон...

# 550
Здравейте !Моля,да ми препоръчате парочистачка. Голямо четене и съвсем се обърках.Колебая се между Karcher CS1 и CS2.Трябва ми основно за под( прочетох ,че не са много подходящи за ламинат) ,почистване на килими и диван ,прозорци и почистване на мебели.Фуги и т.н. са +.С малко дете съм и ще е предимно за дезинфекция.Прочетох доста за често сменяне на вода и повече време за чакане за загряване..кой от моделите е с предимство?Размера и съхранението не ме притесняват.Моля ,да споделите опит.Кой модел от двата по добре почиства?

# 551
  • Бургас
В този случай, с така зададени критерии, изобщо не се занимавайте с SC1, а си вземете SC2. Много по-удобно и лесно се чисти с ръкохватка в ръката, от колкото да държите цялата машина, както е при единицата. В този случай давам един много прост съвет. Вземете една бутилка от литър и половина - два и се позавъртете с нея в ръка из пространствата които ще чистите - плочки, мивка, фурна. Мислите ли, че няма да ви дотежи почистването с единицата?

# 552
SC2 си вземете щом се колебаете между тези модели. Аз съм с SC2 EasyFix и съм много доволна.
Всичко чистя с нея, дори ламинат.

# 553
Здравейте,

Колебая се между Karcher SC2 и Karcher SC4. Интересува ме дали е оправдана разликата в цената между двата модела ? Каква точно е разликата между тях? (Освен отделния контейнер за вода на втората)
Искам да се сбогувам с мопс и да я използвам за почистване на плочки и ламинат, както и за баня, прозорци и каквото може още.
Предварително благодаря!

# 554
  • Бургас
В този случай повече трябва да си зададете въпросите: Колко често ще я ползвате? Колко време на ден? Колко площи ще почиствате като я хванете?
Ако е за един малък апартамент, една баня, малко прозорци - двойката е напълно достатъчна (мое мнение).
Ако сте чистница, ако апартамента е голям, ако сте в къща - с четворката ще ви е по-лесно. Като мощност е една идея по-мощна, но трудно бихте хванали разликата, според мен. Между двойка и петица ще направите веднага разлика, но там говорим за един бар разлика.
И двете машини си искат грижата - декалциране на определено време, изпускане на налягането след приключване на работа и отвиване на клапана.

Общи условия

Активация на акаунт