Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 2

• 135 126
  • 781
  •   2
Отговори
# 555
В този случай повече трябва да си зададете въпросите: Колко често ще я ползвате? Колко време на ден? Колко площи ще почиствате като я хванете?
Ако е за един малък апартамент, една баня, малко прозорци - двойката е напълно достатъчна (мое мнение).
Ако сте чистница, ако апартамента е голям, ако сте в къща - с четворката ще ви е по-лесно. Като мощност е една идея по-мощна, но трудно бихте хванали разликата, според мен. Между двойка и петица ще направите веднага разлика, но там говорим за един бар разлика.
И двете машини си искат грижата - декалциране на определено време, изпускане на налягането след приключване на работа и отвиване на клапана.

Почистване на апартамент 60 квадрата. 3 стаи + коридор и баня. Да кажем минаване на пода през ден за по 30-40 минути и 1 по-основно почистване 1 път в седмицата.

Освен малката разлика в мощността и отделното отделение за вода има ли друга съществена разлика между двата модела ?

# 556
Как се прави декалциране? През колко време?

# 557
Въобщете бих гледала 2. От 4 нагоре са яките парочистачки.

# 558
В този случай повече трябва да си зададете въпросите: Колко често ще я ползвате? Колко време на ден? Колко площи ще почиствате като я хванете?
Ако е за един малък апартамент, една баня, малко прозорци - двойката е напълно достатъчна (мое мнение).
Ако сте чистница, ако апартамента е голям, ако сте в къща - с четворката ще ви е по-лесно. Като мощност е една идея по-мощна, но трудно бихте хванали разликата, според мен. Между двойка и петица ще направите веднага разлика, но там говорим за един бар разлика.
И двете машини си искат грижата - декалциране на определено време, изпускане на налягането след приключване на работа и отвиване на клапана.
Моля за малко информация за изпускане на налягането, с 4 съм, но не съм го изпускала досега?
Отделно за декалцирането, и това не съм че не я ползвам често, а и е сравнително нова, та слагаше ли се препарат за декалциране в резервоара? 🤔
И клапана, кой клапан се отвива ?
Май ще чета упътването детайлно скоро 😑

# 559
  • Пловдив
Аз ще отговоря, понеже имам същата. След всяко чистене се отвива много лекичко черната винтова капачка. Това става с помощта на дългата дръжка. Оставяте я така да си изпусне налягането. После се отвива у се изхвърля водата.
За декларирането не знам. Още не съм го правила.

# 560
Аз ще отговоря, понеже имам същата. След всяко чистене се отвива много лекичко черната винтова капачка. Това става с помощта на дългата дръжка. Оставяте я така да си изпусне налягането. После се отвива у се изхвърля водата.
За декларирането не знам. Още не съм го правила.
Благодаря, ще го пробвам още утре, че явно си стои с водата от миналите чистения. 😬

# 561
Нищо не отвивам и не изпускам.

# 562
А трябва! Някъде напред, може и преди година четох, че залепва клапана и води до проблеми.

# 563
  • Бургас
А трябва! Някъде напред, може и преди година четох, че залепва клапана и води до проблеми.
Точно така. Ще видя по-късно дали не запазих снимка на варовика, който се образува около клапана, като не е отваряна.
За притежателите на 4 (то и за 2 важи) - изключвате машината, стискате ръкохватката да излезе всичката пара и с помощта на тръбата отвивате черния клапан (само колкото да вземе въздух). Изхвърлете водата, промийте ако желаете. Машините са си ваши, както искате така ще ги третирате. Аз старата вода изхвърлям преди да започна ново чистене.
Декалциране: За средно твърда вода (камчийската е такава уж, даже клони към твърда) на 50 напълвания е желателно да декалцирате. Изсипвате две прахчета и пълните контейнера да покрие включително резбата на клапана. Престоява една нощ и изливате водата. Промийте няколко пъти.

Delilahh
Няма друга разлика от това което съм описала. Приставките са еднакви за всички модели. Ако бюджета ви позволява, вземете си 4-ката. Поне няма да ви човърка съмнението, че е трябвало да я вземете.

# 564
  • Пловдив
Verano, може ли да поясниш какви са тези прахчета. Някакви специални ли или обикновена лимонена киселина.

# 565
  • Бургас
Керхер имат специални прахчета за декалциране. Кафе машините също препоръчват определени препарати за почистване. Не им знам състава, но и лимонтозу става.

# 566
Точно така. Ще видя по-късно дали не запазих снимка на варовика, който се образува около клапана, като не е отваряна.
За притежателите на 4 (то и за 2 важи) - изключвате машината, стискате ръкохватката да излезе всичката пара и с помощта на тръбата отвивате черния клапан (само колкото да вземе въздух). Изхвърлете водата, промийте ако желаете. Машините са си ваши, както искате така ще ги третирате. Аз старата вода изхвърлям преди да започна ново чистене.
Декалциране: За средно твърда вода (камчийската е такава уж, даже клони към твърда) на 50 напълвания е желателно да декалцирате. Изсипвате две прахчета и пълните контейнера да покрие включително резбата на клапана. Престоява една нощ и изливате водата. Промийте няколко пъти.

Delilahh
Няма друга разлика от това което съм описала. Приставките са еднакви за всички модели. Ако бюджета ви позволява, вземете си 4-ката. Поне няма да ви човърка съмнението, че е трябвало да я вземете.
Много благодаря, прекрасно го обяснихте, аз обичам да си подържам уредите и не ми пречи да си я изпразвам след чистене, за декалциране явно още бая време имам, че не я ползвам толкова често.
Хубав ден и много усмивки 😊💐

# 567
  • Бургас

Намерих снимка. Не знам дали се вижда добре - всички тези бели трохи са варовик след отваряне/счупване на клапана. Варовика буквално заварява клапана.

# 568
слагате ли етерични масла в парочистачката?
Аз имам тройката на керхер. Знач, е не се слага нищо , ала съм много изкушена да капна няколко капчици етерично масло

# 569
Никога и не бих.

Общи условия

Активация на акаунт