Бънджи или проходилка

• 2 859
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • Германия
Какво е кракомобил може ли линк?
Триколка ?

Голяма количка или камионче, която децата карат избутвайки се с краката

https://www.babyone.de/bobby-car?gclid=Cj0KCQiA2uH-BRCCARIsAEeef … KGSkaAr3NEALw_wcB

# 31
  • Варна
Да, кола от този тип:
.
Това нещо просто върши страхотна работа, всички деца, които познавам много обичаха да карат такива. На моя син му купихме такъв за първия рожден ден. В началото просто го тикаше за облегалката, т.е. използваше го като уокър из къщи, затова ми се струва, че модел с облегалка е по-полезен от такъв без. След това още 2-3 години го кара навън.

# 32
  • Германия
Дъщеря ми също много си обича нейната количка, има една за вкъщи и една за навън я разхождаме в колата. Скоро ще стане на 4г и още си я кара от време на време, въпреки че вече ѝ идва малко малка

# 33
Имахме точно тази количка от последната снимка. Дъщеря ни я получи за първия си рожден ден или 1.6., беше й подарък. За първи път я отрази на 2.6 години. Не я буташе, не я ползваше като уокър. Започна да я кара, кара я до почти 5 годишна, краката й стърчаха като на паяк, но пак играеше с нея. После започна да я кара комшийското дете. Мисля че все още е здрава, макар и жестоко експлоатирана. Добра инвестиция е, но според мен е за по големи деца.
Според мен уокъра е за по големи вече проходили деца, които имат собствена стабилност. Защото когато едно прохождащо дете се опитва да върви, то търси стабилна опора, а уокъра е подвижен и детето не успява да бъде спокойно с него. Но, както казах по-рано, децата ни са различни, така че това, че моите деца са такива, не означава, че всички са такива и може би на другите уокъра им допада по отрано.

# 34
Уокъра и кракомобила дъщеря ми почна да ги отразява към втората си годинка. Добре, че не чаках на този уокър да проходи. Но приятелско дете счупи от каране и уокъра, и кракомобила още от годинката си.

# 35
Нашата госпожица уокъра изобщо не го забелязва,но пък такива кракомобили имаме няколко и много ги харесва.Бута ги с крачета доста преди да проходи.Ползваше ги и като уокър 😂

# 36
Еха цяла автокъща 😃😃👍

# 37
Предложенията са супер, много ми допадат, но търся нещо за детенце  на 6м.
Спрях се на бънджи и уокър от бабите и дядовците 🙄

# 38
Уокър няма да ползва, щом е на 6 месеца,

# 39
Уокър няма да ползва, щом е на 6 месеца,
Е нали ще стане на 7-8 Simple Smile Тамън си е за уокър- като е на 6м и пълзи пак може да си чопли по функциите.
100 пъти е по-добре и по-дълго е се ползва (поне до 1.5г) , отколкото това недоразумение бънджи...

# 40
Може би трябваше да уточните, че става въпрос за бебе на 6м. За толкова малко бебе, не е подходящо нито бънджи, нито проходилка, нито уокър. То тъкмо се е научило да стои седнало. Ставите и костите не са достатъчно развити, за да издържат натоварването от стонето изправено. И трите играчки се ползват, след като бебето самО се изправя, а не насила да го слагате в изправена позиция. Това е опасно и може да навреди доста!

# 41
Да, моята повече е ползвала уокъра да си го нарежда разните джвъчки и да пуска мелодии, като прохождаше, го чувстваше нестабилен, предпочиташе да бута нейната си количка, по-късно взе да бута копички за кукли, тротинетка и електрическо моторче. Кракомобилът ми се струва добре също, макар и не за 6-месечно. моята на 6 месеца не можеше да се изправя самостоятелно от легнало положение до седнало, повечето бебета на тази възраст не могат, съответно не съм ползвала бънджита и подобни устройства, където се принуждават да седят, въпреки че не им е укрепнало достатъчно твлото.

# 42
За бебе на 6 месеца съм ползвала активна гимнастика.

# 43
Може би трябваше да уточните, че става въпрос за бебе на 6м. За толкова малко бебе, не е подходящо нито бънджи, нито проходилка, нито уокър. То тъкмо се е научило да стои седнало. Ставите и костите не са достатъчно развити, за да издържат натоварването от стонето изправено. И трите играчки се ползват, след като бебето самО се изправя, а не насила да го слагате в изправена позиция. Това е опасно и може да навреди доста!
Стига бе хора...
Че то и на раждането на бебето се подаряват столчета за хранене, уокъри, кончета и какво ли не - просто това са обемни покупки, нормално е да търсят повод за тях - като Коледа сега.
Кой е казал, че ще го ползват в момента на покупката?
И кое е това нещо, което ще се купи за конкретния месец и на другия вече няма да трябва - безсмислености разни... Има си родители детето, те ще преценят кога да ги употребява - което в случая ще е съвсем скоро - след месец-два..
То тогава никакви подаръци, докато не стане на 18, че да носи само отговорност като ги ползва Simple Smile

# 44
  • София
Хайде, сега, ще сравняваме столчето за хранене с проходилки, бънджита и какво ли не? Все едно да сравнявате пържола с чипс и да твърдите, че чипсът е храна, без която не може. Наистина ли толкова държите да правите неща, които не само, че са ненужни за децата, а и могат да се окажат с по-други последствия? Аз не бих сложила и не съм слагала децата си в проходилки, бънджита и всякакви подобни, защото могат да окажат лош ефект върху ставите, мускулите, самото изграждане на физическата култура, на програмите, които отговарят за правилното ориентиране на тялото в пространството. Едно дете се придвижва така, както може със собствени сили тялото, включително скелет, мускули и мозък са узрели за това. А особено сега, след всичко, което зная, съвсем не бих подкрепила използването на такива... конструкции. Нито на познати, нито на приятели, нито служебно. Всяко нещо с времето си се случва при децата.

Общи условия

Активация на акаунт