Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 71 192
  • 756
  •   2
Отговори
# 300
Ясно е накъде отиваме, но за мен въпросът е как ще живея. Няма лошо и да се споделя подобна информация. Понякога човек не знае, а и не се замисля. Всеки сам избира за себе си, тук просто споделяме. Simple Smile

# 301
  • In the land of Never Never
Ясно е накъде отиваме, но за мен въпросът е как ще живея. Няма лошо и да се споделя подобна информация. Понякога човек не знае, а и не се замисля. Всеки сам избира за себе си, тук просто споделяме. Simple Smile
И още нещо, със своя избор ние влияем и на това, какво се произвежда. Колкото повече потребители има на растителна козметика без вредни добавки, ще се увеличават и производителите, използващи природни средства, а това също се отразява добре и на околната среда.
В някакъв смисъл,  това влияе и на здравето на планетата, но като цяло, това повече се отнася до избора ни, с какво се храним.

# 302
Здравейте, влизам да похваля един серум за лице, който нанасям почти всяка вечер на чисто лице и откакто го ползвам кожата ми се изчисти, рядко ми излизат пъпки и вече не ползвам фон дьо тен за да ги прикривам. Купих го заради бръчки, но за тях си трябват и други неща.
Ако може да ми предложите ексфолиант за лице за суха кожа, който да е по нежен и да не изсушава, ще съм ви много благодарна Hug

# 303
Търся си висок фактор крем за лице/ нещо като бб крем с 50ти фактор/

# 304
Здравейте, влизам да похваля един серум за лице, който нанасям почти всяка вечер на чисто лице и откакто го ползвам кожата ми се изчисти, рядко ми излизат пъпки и вече не ползвам фон дьо тен за да ги прикривам. Купих го заради бръчки, но за тях си трябват и други неща.
Ако може да ми предложите ексфолиант за лице за суха кожа, който да е по нежен и да не изсушава, ще съм ви много благодарна Hug

Първо - похваления продукт от Зоя магазина ли е?
Второ - ако имаш време у дома, бих ти предложила старата рецепта с белтък и хартиена кърпичка - намазваш с един слой белтък кожата, лепваш парченца от кърпичката ( ако е 3слойна - отделяш отделните слоя) и отгоре пак белтък. След 30 минути се измиваш добре с хладка вода. Може да не звучи приятно, но при мен със суха кожа, тя след това винаги е чиста 😍
Друг вариант е на Агива черната лепящ маска с активен въглен. Около 5 лв и е много добра. Има и една с роза на същата марка. Намазваш, изчакваш и отлепяш. И след двете кожата ми е била мега чиста.

# 305
Да, серумът е от зоя. Благодаря за идеите, но на мен наистина ми трябва купешки ексфолиант, по възможност от био магазин. Маски си имам и си правя (сега много рядко), просто искам бърз продукт за под душа. И без друго се къпя/лягам посред нощ, с малки деца всичко, което ме бави, остава за по добри времена.

# 306
Аз мога да похваля на Христина триците с ориз.Харесвам повечето им варианти ,имаше един точно за суха кожа.Моята кожа е доста суха през зимата,но триците с ориз не я изсушават допълнително.Но не е много нежен,частичните са малки ,но все пак се усещат.

# 307
Аз мога да похваля на Христина триците с ориз.Харесвам повечето им варианти ,имаше един точно за суха кожа.Моята кожа е доста суха през зимата,но триците с ориз не я изсушават допълнително.Но не е много нежен,частичните са малки ,но все пак се усещат.
В козметиката на Христина има неописани съставки на етикетите. Не бих я сложила в графа био/натурална козметика. Тук в темите е коментирано отдавна този въпрос. Иначе не са лоши за цената си и хората са си доволни, аз съм ги пробвала, но не са моето.

# 308

Аз използвам този ексфолиант за лице и съм доволна. Може да го пробваш. Ни изсушава кожата и е много нежен за лицето.

https://makasa.org/product/organichen-piling-za-lice-50-ml-apiarium

# 309
Аз пък само бързо минавам да споделя моложителното ми мнение за следния крем HELLO, GOOD STUFF! CICA FACE CREAM. На Essence е, а на опаковката му е отбелязано, че е от 99% естествени натурални продукти като единия от тях е центела. Няма допълнителни силни аромати или поне аз не ги усещам.
Ползвам го от повече от две седмици и усещам кожата си добре - балансирана, хидратирана, но без излишно омазняване и лъщене.
Ползвам като ежедневен крем. Струваше 4-5 лева, купих го от дрогерията.

Мнение също мога да дам и за кремчето против гнойни възпаления и рани на Radika Natural Cosmetics (май имат нещо общо в Биохерба). На неговата опоковка (стъклено бурканче), пише, че е 100% натурален продукт с пчелен восък, смрадлика, живовляк и прополис.
Ами тук не се сработихме - мазнотия, лъщене, адски силен аромат (който прилича на напарфюмиран) и нулева помощ при зарастването на пъпки и ранички.
Купих го от аптека, виждала съм го само по аптеките и струваше 5-6 лева.

# 310
  • Варна
Здравейте Simple Smile Някой да е ползвал козметиката на Джесика Алба- Honest Beauty? Интересува ме откъде сте я поръчвали?

# 311
  • Бургас
Здравейте!
Последната една година проявих алергия от някои марки моливи за очи.
Подуват ми се клепачите има и сърбеж.
Има ли био или натурални моливи за очи? Син молив ме интересува.

# 312
Здравейте!
Последната една година проявих алергия от някои марки моливи за очи.
Подуват ми се клепачите има и сърбеж.
Има ли био или натурални моливи за очи? Син молив ме интересува.
Има декоративна козметика в зоя.бг

# 313
  • Бургас
Благодаря ти,Ванеса,сега ще погледна!

# 314
Karzz, имай предвид, че и от натурални съставки също може да получиш алергия.
Аз харесвам минералната козметика на Bellapierre.
Тук проверявам състава: https://www.ewg.org/skindeep/

Общи условия

Активация на акаунт