Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 71 077
  • 756
  •   2
Отговори
# 420
За почистване на суха кожа - маслено почистване!

Как се прави? С какво масло?

# 421
Почти всяко некомедонно върши работа. Количеството зависи от кожата, но накратко - обтривам цялото лице с маслотп +очите и добавям малко вода и изчаквам малко. После с тампон с вода махам маслото с грима и замърсявания…но. Чистите масла не се смесват с водата и се отстраняват по-трудно. От скоро ползвам специално почистващо олио и е просто песен, няма нужда от тампони. Те с хладка вода се отмиват много лесно и махат всичко.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 13:15 от DivaOrhideq

# 422
Почти всяко некомедийно върши работа. Количеството зависи от кожата, но накратко - обтривам цялото лице с маслотп +очите и добавям малко вода и изчаквам малко. После с тампон с вода махам маслото с грима и замърсявания…но. Чистите масла не се смесват с водата и се отстраняват по-трудно. От скоро ползвам специално почистващо олио и е просто песен, няма нужда от тампони. Те с хладка вода се отмиват много лесно и махат всичко.
Не се получава добро почистване само с масла. Нужен е и емулгатор, който да премахне неорганичните замърсявания, а и впоследствие да улесни измиването с вода, продуцирайки на място емулсия тип "тоалетно мляко". Ако напишете състава на олиото, което "е песен", ще ви посоча и емулгатора.

# 423
Да да, точно затова казах, че само с масло е трудно. Когато бях спряла да се гримирам не усещах да е “недостатъчно”, но като опитах такова с емулгатор и видях разликата.

# 424
Серум Вит С, има ли значение кой сезон се включва?

# 425
Мисля, че е добре есента да с е включи, защото лятото може да се получат пигментни петна при недобра слънцезащита.

# 426
Да и в този ред на месли коя защита е добра, по точно да ми препоръчате за защита от пигментни петна. Ползвах на биодерма за петна  но има ниска оценка в inci. На heliocare уж минерален също пробвах, но много люти ако попадне около очите. Предложете ми нещо с цвят

# 427
Преди време използвах лосионът против акне на Христина козметикс, и това беше най-добрият почистващ продукт за лице, на който бях попадала. След време промениха самия лосион, явно състава му, защото беше коренно различен, спря да има ефект. Някой друг има ли подобни наблюдения, ако я ползвал тяхна козметика, използвате ли други натурални продукти под формата на лосион или тоник срещу акне, от които да сте доволни? От около година стм спряла да го купувам, но тъй като не намирам нищо друго, мисля отново да пробвам тяхната марка.

# 428
За марката съм чувала само хубави неща от моя приятелка, която от много време ползва техни продукти, но аз така и не съм пробвала.  Не са и скъпи, но и за състава им не съм напълно сигурна и ще разгледам при първа възможност.

# 429
Здравейте, някой ползвал ли е продукти на Madara Cosmetics? Поръчах този крем https://www.madaracosmetics.com/de/shop/time-miracle-age-defence-tagescreme и един серум на марката.
Някакви мнения?

# 430
Навремето съм ги пробвала, но не е моето. Други са много доволни.

# 431
  • In the land of Never Never
Здравейте, някой ползвал ли е продукти на Madara Cosmetics? Поръчах този крем https://www.madaracosmetics.com/de/shop/time-miracle-age-defence-tagescreme и един серум на марката.
Някакви мнения?
На мен ми харесва козметиката на Мадара и ми понася добре на кожата, ползвах този крем, един нощен също, и лосион за почистване. Проверих двата крема с приложението, и не излязоха перфектни, имаше някакви съставки, които влияят на ендокринната система, мисля че беше.
Чудя се, дали си струва да се вживявам толкова в съставите на козметиката, особено като ми е добре на кожата от нея. Едва ли от грам крем ще си вкарам в тялото толкова, че да има някакъв ефект.Thinking

# 432
За кое приложение става дума, Glikoza?

# 433
  • In the land of Never Never
За кое приложение става дума, Glikoza?
INCI Beauty

# 434
Някой има ли мнение за тези, няма ги при скан в приложението как им е състава Sad или да ми предложите нещо което защитава и от синя светлина има ли

Общи условия

Активация на акаунт