Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 71 046
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
От години ползвам сапуните на Алтея Органикс и Dr. Broner, поръчвам ги от Зоя.бг.

# 451
Препоръчвам маслено измиване, вместо сапун. С олио за измиване или някакъв балм.

# 452
Препоръчвам маслено измиване, вместо сапун. С олио за измиване или някакъв балм.

Точно такова започнах, но не мога да си открия кой да е втория продукт Sad

# 453
  • София
Аз съм доволна много от мицеларното мляко за почистване на лице на Др. Дерм
Писах за него тук.

# 454
# 455
Пробвал ли е някой на kibela naturals продуктите?
никой ли не ги е тествал🤪

# 456
Иска ми се да се възползвам от промоцията на Алтея органик.
Обръщам се към ползващите марката с молба за препоръка на серум за лице. Възраст 50+. Със смесена кожа, с по-едри пори, поотпуснат контур съм, загуба на обем и вече повехнал тен.
Благодаря на отзовалите се.

# 457
Малко съм закъсняла с отговора, защото промоцията свърши, но Алтея правят често промоции, а ако се регистрираш като клиент, и цените ти са други (при мен поне е така). За серума всичко зависи каква консистенция предпочиташ и колко е суха кожата. Серията Био Дамасцена е феноменална за по-зряла кожа. Подхранващият серум е на мазна основа, но попива добре. Регенериращият суперсерум е на водна основа и също се поема много добре от кожата. И двата серума са много добри, като подхранващият е с малко предимство при много суха кожа. Която и консистенция да избереш, няма да видиш мигновени промени, трябва поне 2-3 месеца да минат. Но ще почустваш още след първото използване как кожата става по-мекичка и влажна. След регенериращия серум трябва непременно и крем. Подхранващият може и самостоятелно да се използва. Алтея имат също огромен асортимент от базисни масла, които можеш да използваш самостоятелно или комбинирани специално за твоите нужди. Описанието е доста точно. Любими са ми маслата от шипка и нощна иглика с 1 капка розово масло. Но най-добре да опиташ и да видиш кое действа при теб, кое ти харесва като консистенция и аромат. Серумите от  жасминовата и лопеновата серия за съжаление не правят нищо при мен (43 със суха и чуствителна кожа), но жасминовият е идеален за дъщеря ми (16 - пубертет🤦♀).

# 458
Laurentia, маслото от вечерна иглика самостоятелно ли го ползваш или заедно с шипковото масло, и вечер ли го използваш? Преди или след него слагаш ли нещо?

# 459
Lemy, вечерната иглика я използвам самостоятелно, защото е леко масло. Понякога я смесвам с твърди масла на кремче или с арган и коноп, но обикновено самостоятелно след воден серум преди крема. Пълният режим е:

Сутрин: тонер (розова вода или SOD на Niod), Buffet с меден пептид на The Ordinary, регенериращ серум на Алтея или олио от вечерна иглика, крем.

Вечер: същия режим, но вместо пептидния серум, емулсия ретинол.

Зимата сменям регенериращия серум с подхранващ и вечерната иглика с шипка, но само вечер.  Шипката е по-мазна и оцветява в оранжево - тя ми е също спасителното олио при проблеми.

На Алтея използвам Ageless Rose Otto, но съм чувала, че много го намират за тежък. Но аз имам много суха кожа и за мен е идеален. Ако кожата се чуства добре хидратирана, оставям крема изцяло и използвам само олио.

# 460
Към хората със суха кожа, от кои сухи масла сте доволни за лице?

# 461
Laurentia, благодаря!
Аз съм взела дневния и нощния крем Bio damascena на Алтея, но още не съм ги почнала.

# 462
Аз харесвам в този ред:
1. Карите
2. Капуасу
3. Мурумуру
Мурумуру всъщност ми понася най-добре, но ако е натурално, миризмата не е от най-приятните, докато карите и капуасу имат лека миризма на ядки примесени с шоколад😋. Ако съм в добро настроение си правя бленд от трите + кокум или разбивам с миксера с течни масла на мус. Но сухите масла по принцип ги използвам повече на тялото и рядко на лицето.

# 463
Аз харесвам в този ред:
1. Карите
2. Капуасу
3. Мурумуру
Мурумуру всъщност ми понася най-добре, но ако е натурално, миризмата не е от най-приятните, докато карите и капуасу имат лека миризма на ядки примесени с шоколад😋. Ако съм в добро настроение си правя бленд от трите + кокум или разбивам с миксера с течни масла на мус. Но сухите масла по принцип ги използвам повече на тялото и рядко на лицето.
Може би ще ви разочаровам, но шеа маслото (карите е френското му име) няма никаква миризма, т.е. попаднали сте на някакво менте. Принципно маслата нямат миризма, освен може би какаовото. Течните пък - хич. Другото, което няма как да определите, е доколко качествено нещо си купувате като масло. Освен ако не е супергранясало и не се диша. Разбира се, това е моето мнение, и въобще не е ангажиращо. Ако имате удоволствие, всичкото нещо си е напълно в реда на нещата. Без грам ирония го казвам.

# 464
Аз харесвам в този ред:
1. Карите
2. Капуасу
3. Мурумуру
Може би ще ви разочаровам, но шеа маслото (карите е френското му име) няма никаква миризма, т.е. попаднали сте на някакво менте. Принципно маслата нямат миризма, освен може би какаовото. Течните пък - хич. Другото, което няма как да определите, е доколко качествено нещо си купувате като масло. Освен ако не е супергранясало и не се диша. Разбира се, това е моето мнение, и въобще не е ангажиращо. Ако имате удоволствие, всичкото нещо си е напълно в реда на нещата. Без грам ирония го казвам.
Възможно е, може и да си въобразявам за миризмите, но аз усещам при доста масла специфични миризми, които пък мъжът ми съвсем не усеща или му миришат на друго. 🤣🤣  За каритето имате право - попадала са на масла, които уж са супер качество, нерафинирани, пресни и т.н., без абсолютно никаква миризма, но от известно време го поръчвам в хранително качество от една земеделска инициатива в Африка, като маслото е студено пресовано в Германия (където се намирам всъщност) и консистенцията и миризмата на маслото е съвсем различна. При една почивка във Франция си купих от едно село също студено-пресовано карите и то беше като немското. В България съм си купувала от Зоя - то също беше ароматно. Така че разлики явно има.

Общи условия

Активация на акаунт