Пазаруване от Amazon - тема №93

• 69 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Не може да ползвате тези 5 п., 5 д. или 5 е. от промото за слушане на музика. Трябва картата да е английска, американска или италианска съответно, не просто основния адрес и билинг адреса да са на територията на държавата. Аз за италианския успях само, защото имам карта...

# 286
https://m.dir.bg/business/pazari/pratkite-ot-velikobritaniya-za- … hte-se-obmityavat
Инфо за UK пратки
И текста от габко

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 19:20 от second

# 287
  • Сф
От преди 10 мин в фейсбук дтраницата на Габко

Уважаеми Клиенти,
Уведомяваме Ви че склад UK прекратява приемането на пратки поради неизяснения все още начин за препращането им към България.
https://btvnovinite.bg/…/pratkite-ot-velikobritanija-za…
https://m.dir.bg/…/pratkite-ot-velikobritaniya-za-es-shte…
https://www.mediapool.bg/pratkite-ot-velikobritaniya-za-es
При промяна на ситуацията своевременно ще Ви уведомим.
Препоръчваме Ви да пазарувате от магазини и сайтове в Германия.
Извиняваме се за причиненото неудобство!

# 288
Лошо.
Чакам Габиели и ГГБГ да кажат нещо.

# 289
Едва ли ще кажат нещо различно. Правилата важат за всички.

# 290
Имам 3 пратки, които ми закъсняват и днес не тръгнаха с курса на Габиели. Не знам какво ще правят, а едната ми е важна Sad

# 291
Едва ли ще кажат нещо различно. Правилата важат за всички.

Е, да. Ама иначе примерно Габиели имат курс чак на 7-ми, а дотогава предполагам ще им е по-ясно как да ги препратят към БГ.

# 292
  • София
А аз днес пуснах нова поръчка, защото в сайта на Габко пишеше,че ще има курс на 9ти! Аман вече,ще има,няма да има! А обувките,които поръчах,сега са на тройна цена!

# 293
Аман вече,ще има,няма да има!

Така си е. Обявиха едно нещо преди дни, сега техните пощи па съвсем друго обявяват. И явно и тези фирми не искат на своя глава да си интерпретират закона и за това явно чакат как ще е и какво ще е.
Голяма циганийка си стана, честно казано. Най-малкото което е че трябва да има някакъв гратисен период от примерно 20-30 дни докато почнат да се прилагат тези неща.

# 294
  • София, България
Точно от Габко съм изумена. Имах лошата идея да им се обадя преди Коледа да питам за едни цени обявени в профила ми. Така ми крещя един на телефона,  че се наложи 3 пъти аз да му казвам, че поведението му е неприемливо. Беше толкова неадекватно всичко,  че чак не можах да се ядосам от изумление. Да не мислите, че сме говорили 20 минути, нищо подобно, 3-4 минути, в които този ми крещя 3 пъти как нищо не разбирам, че и звъня. 😂

# 295
Публикувах в темата за Великобритания, но и все пак тука да напиша:

Малко информация. Тъй като често контактувам с Габиели по Вайбър, преди малко са ми писали:

Здравейте.  Направиха поправки в закона.  Ще се попълва митнически декларации. И евентуално ддс ще се плаща

Което явно означава, че разлика от Габко, продължават да приемат пратки.

edit: Питах ги каква ще е процедурата и как ще плащаме:

Утре ще има отговори. Все още не са решили

# 296
  • София
А аз днес пуснах нова поръчка, защото в сайта на Габко пишеше,че ще има курс на 9ти! Аман вече,ще има,няма да има! А обувките,които поръчах,сега са на тройна цена!
При положение, че ситуацията е все още крайно неясна, не знам с какъв акъл продължавате да пускате поръчки. Едва ли ще свърши светът ако няколко седмици изчакате и не поръчвате нищо. А тези обувки сигурно са крайно належащи и няма какво да обуете? Аз съм спряла с поръчките от Англия от началото на декември. Всичко ми пристигна и сега просто изчаквам. Съветвам и другите това да направят. А не да плюят после транспортните фирми, че им връщат поръчките. Информацията се мени с часове, на хората целия бизнес ще им пропадне най-вероятно, а ако приемат пратките и после не могат да ги докарат какво ще се случи? Нали всички ще ги държите тях отговорни и от кой ще си търсите парите?

# 297
Точно така. Все пак междувременно може да се разгледа и немския пазар и така. През последният час и нещо разглеждам немските Амазон и иБей.

# 298
  • София
То хубаво да разглеждаме, но цените на нещата, които купувам са четворни в немския амазон. Търсих примерно Esprit в различни немски сайтове и се облещих от скъпотия. Отделно че от последните ми 6 поръчки от немския амазон имаше една, която не изпратиха, една изпратена с месец закъснение и една с откровено измамно описание. Вместо дамска чанта от естествена кожа дойде мрежеста долнопробна мешка, която не приличаше нито на снимките, нито на описанието.

# 299
  • София
И при немците има много добри намаления, но повече и често трябва да се следи. Англичаните задържаха по-дълго намалена цена, докато при немците много играе.
Може сега превозвачите да се ориентират в Италиански, Френски складове и да ни улеснят в това пазаруване.

Общи условия

Активация на акаунт