Пазаруване от Amazon - тема №93

• 68 415
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
За превозвач с офис Русе, вижте CD transport. Мисля, че agnesana ги е споменавала тук с добро

Аз съм много доволна от тях, но те са само от Англия. За Германия издирвам до момента безуспешно.

# 451
В друга тема момиче сподели,че Габиели имат в Русе излиза и в гугъл като напишете Габиели офис Русе . „Мария Луиза“ 16, 7012 Русе Център, Русе има и тел..момиче каза,че вече ги е ползвала преди Коледа.

# 452
Аз ползвам Габко.От София изпращат със Спиди.Не всичко може да се поръчва с доставка до Бг.

# 453
В друга тема момиче сподели,че Габиели имат в Русе излиза и в гугъл като напишете Габиели офис Русе . „Мария Луиза“ 16, 7012 Русе Център, Русе има и тел..момиче каза,че вече ги е ползвала преди Коледа.

Знам за тях, но нямам отговор от превозвача. Пуснах запитване. Нямаше опция от падащото меню за Русе и ми е непонятно как ще опиша къде си искам пратката.

# 454
  • София
Купих клавиатура от немския амазон, но искам да я връщам. Доставката беше на адрес на превозвача в Германия.
Опитвам се да отпечатам етикет, но ми дава опция DHL или Hermes да дойдат на място да ми вземат пратката, но при всички опции ми начислява 3,50 евро за връщане.
Нали има безплатно връщане до 31,01
Как да избягна тази такса и да си разпечатам етикет.
Все още се чудя със спиди или с Бг пощи да връщам.

# 455
  • Пловдив
Според мен няма как да генерираш етикет за връщане безплатно от Бг. Ти си поръчала до Германия, етикета ти е до/от този адрес. Можеш да я върнеш от Бг, но им пиши и се разберете за пощенските. Ако стоката не е повредена, а просто не ти харесва, няма да ги поемат. Но пък може да попаднеш на някой по мил сътрудник и да склони.

# 456
Купих клавиатура от немския амазон, но искам да я връщам. Доставката беше на адрес на превозвача в Германия.
Опитвам се да отпечатам етикет, но ми дава опция DHL или Hermes да дойдат на място да ми вземат пратката, но при всички опции ми начислява 3,50 евро за връщане.
А защо не пробваш пак с превозвача? Гледам, че вече имат и такава услуга. Не излиза ли по-евтино?

Един път съм връщала само робот в гаранция до Испания, на който му се прецака основната четка и транспортът му със Спиди беше 69 лв. Close

# 457
  • София
Според мен няма как да генерираш етикет за връщане безплатно от Бг. Ти си поръчала до Германия, етикета ти е до/от този адрес. Можеш да я върнеш от Бг, но им пиши и се разберете за пощенските. Ако стоката не е повредена, а просто не ти харесва, няма да ги поемат. Но пък може да попаднеш на някой по мил сътрудник и да склони.

Аз не искам да връщам безплатно от БГ., но и не искам да ми начислява такса от адреса на преозвача до техния склад. Друга опция няма

# 458
  • Sofia
Пишеш на Амазон, през чат/ мейл, каквато опция има, обясняваш, че връщаш от България и искаш да ти генерират етикет и да махнат таксата, която се начислява автоматично.

# 459

От тук се сменя адреса избери БГ пощи , най обикновенно изпращане , така излиза най евтино връщането.

# 460
  • София
Момичета, при пазаруване в американския амазон при приключване на поръчката се заплащат и всички дължими митнически такси. Снощи си правих експеримент с английския амазон. На последна стъпка се е появило Import Fees Deposit. Това дали значи, че ще си платя таксите предварително и няма да се наложи разходки до митницата, ако сумата го налага?

Скрит текст:

# 461
Момичета, при пазаруване в американския амазон при приключване на поръчката се заплащат и всички дължими митнически такси. Снощи си правих експеримент с английския амазон. На последна стъпка се е появило Import Fees Deposit. Това дали значи, че ще си платя таксите предварително и няма да се наложи разходки до митницата, ако сумата го налага?

Скрит текст:
Би трябвало! Има такава опция в американския Амазон, аз лично не съм се възползвала, но има момичета са споделяли, че опцията работи безпогрешно! Дали за английския Амазон положението е същото, не бих се ангажирала да кажа докато не придобия личен опит, но не виждам причина да не е така.
Направих няколко опита с продукти от кошницата ми- да, маха ДДС-то при доставка до България и начислява този Import Fees Deposit, което е страхотно. При това положение на превозвачите им се пише още по-зле, защото не виждам кой нормален човек ще си поръча стока с превозвач и ще плати два пъти ДДС+ превоз до БГ, ще се сблъска с бюрокрацията на митниците и неадекватността на фирмите превозвачи, когато за малко по-голяма сума ще си спести всичко това и продукта ще му бъде доставен направо до вратата! Разбира се, има условности като килограми и цена на доставката, но в общия случай доставка директно до Бг ще е много по-удачен вариант! Ще се възродят и общите поръчки може би, по обясними причини!

Това, което мен лично мен ме притеснява е, че на стоки до 30 лв с доставка до БГ, английския Амазон маха ДДС-то, но не начислява никакъв Import Fees Deposit. Къде отива това ДДС и кой ще го плаща?

# 462
  • Варна
Аз реших да пробвам с една пратка от английския, която пратих до немски адрес. Ако е около 23 паунда, не слага import fees, та, предполагам, това е сумата, над която се дължи ДДС в Германия (може би 25 евро, ама не съм сигурна, при шантавите им обменни курсове). Намалява сумата на продуктите, ако са от тези с намаленото ДДС в Германия в момента (моята поръчка е с козметика, така че намалението беше по-голямо от цената на доставката) и, в края на краищата, ми излезе дори малко по-евтино, отколкото, ако бях поръчала до английски адрес. Ще видим сега какво ще стане, надявам се да не я спрат на митница в Германия.

# 463
  • Сф
Не съм сигурна, но си мисля, че дори и да си платила мито и ДДс предварително като купуваш от Англия, нашите митничари могат да я спрат за проверка. Просто ей така. После да трябва да я освобождаваш, дори и да не плащаш мито и ДДС. Може и много да бъркам, не съм въобще сигурна, това са си мои размисли

# 464

Знам за тях, но нямам отговор от превозвача. Пуснах запитване. Нямаше опция от падащото меню за Русе и ми е непонятно как ще опиша къде си искам пратката.

Няма да ти отговорат на майла заринати са с работа в момента на ден имат по 500 обаждания и майли отделно.
Обади се и питай по телефона на адреса също има някяквъ посочен телефон.
габиели има нова система изцяло и се очква  да мигрират до няколко дни така,че най-верочтно за това го няма адреса.

Общи условия

Активация на акаунт