Пазаруване от Amazon - тема №93

• 68 421
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Предположих, че са заринати с работа и затова и не съм досаждала. Ще изчакам, нямам бърза работа.

# 466
  • София
В друга тема момиче сподели,че Габиели имат в Русе излиза и в гугъл като напишете Габиели офис Русе . „Мария Луиза“ 16, 7012 Русе Център, Русе има и тел..момиче каза,че вече ги е ползвала преди Коледа.

Знам за тях, но нямам отговор от превозвача. Пуснах запитване. Нямаше опция от падащото меню за Русе и ми е непонятно как ще опиша къде си искам пратката.

Няма да ти отговорат на майла заринати са с работа в момента на ден имат по 500 обаждания и майли отделно.
Обади се и питай по телефона на адреса също има някяквъ посочен телефон.
габиели има нова система изцяло и се очква  да мигрират до няколко дни така,че най-верочтно за това го няма адреса.

Какво имаш предвид да мигрират до няколко дни?

# 467
  • Варна
Не съм сигурна, но си мисля, че дори и да си платила мито и ДДс предварително като купуваш от Англия, нашите митничари могат да я спрат за проверка. Просто ей така. После да трябва да я освобождаваш, дори и да не плащаш мито и ДДС. Може и много да бъркам, не съм въобще сигурна, това са си мои размисли

От щатския амазон съм си получавала нещата директно с куриер, без да се налага да плащам нещо за освобождаване от митница. Надявам се и от UK да е така в бъдеще, при платени import fees. Иначе митницата може да спре всяка пратка - преди години нарочно задържаха пратки от френския Ларедут, налагаше се да си плащаме такси за освобождаване, нищо, че не подлежаха на облагане - просто си пълнеха бюджета...

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:59 от chockolina

# 468
  • София
chockolina сега е така с Iherb - задържат ти пратката под 30 лв, дължиш мин 4,80 лв и офисът им е извън София вече. За над 30 лв - 14,50 митническо представителство + ДДС върху цялата стойност /поръчка + доставка/.

christina1980 - Ето тук го има лосиончето https://www.fragrancedirect.co.uk/eu/novex-boost-super-concentra … ng=en&start=1

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 13:34 от dioni

# 469
Малко преди НГ говорих с ГГБГ какво ще се случва с пратките от УК. Тогава споделиха, че ще направят всичко възможно те да се разправят с митниците, като клиентът ще плаща всичко при тях, което е по-добрият вариант. Сега доколко е изгоден, е спорен въпрос, но поне няма да ходим да освобождаваме ние стоките.

Засега спирам с поръчките оттам. Пък и честно казано, никога не съм поръчвала предимно от УК. Даже често виждам стоката по-евтина в ДЕ или в Испания.
Беше ми по-изгодно да си пращам iHerb там като доставка после, не друго.

# 470
Ggbg са качили това на сайта си

# 471
В друга тема момиче сподели,че Габиели имат в Русе излиза и в гугъл като напишете Габиели офис Русе . „Мария Луиза“ 16, 7012 Русе Център, Русе има и тел..момиче каза,че вече ги е ползвала преди Коледа.

Знам за тях, но нямам отговор от превозвача. Пуснах запитване. Нямаше опция от падащото меню за Русе и ми е непонятно как ще опиша къде си искам пратката.

Здравейте!
Поръчвала съм няколко пъти от Германия с превозвач "Габиели" до офиса им в Русе. Когато регистрирам пратката, просто изписвам съобщение, че желая да си получа пратката в офиса им в Русе и следя движението ѝ, но задължително съм отбелязала като начин на доставка "Склад Пловдив - централен". Когато пристигне курсът, се обаждам за изрично потвърждение за начина на доставка - до офис Русе, защото невинаги забелязват своевременно допълнението за доставка. Не съм имала проблем с получаването на поръчка по посочения начин.
Дано съм Ви била полезна!

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 17:28 от ЛюсиЖ

# 472
Не съм сигурна, но си мисля, че дори и да си платила мито и ДДс предварително като купуваш от Англия, нашите митничари могат да я спрат за проверка. Просто ей така. После да трябва да я освобождаваш, дори и да не плащаш мито и ДДС. Може и много да бъркам, не съм въобще сигурна, това са си мои размисли

От щатския амазон съм си получавала нещата директно с куриер, без да се налага да плащам нещо за освобождаване от митница. Надявам се и от UK да е така в бъдеще, при платени import fees. Иначе митницата може да спре всяка пратка - преди години нарочно задържаха пратки от френския Ларедут, налагаше се да си плащаме такси за освобождаване, нищо, че не подлежаха на облагане - просто си пълнеха бюджета...
Искат ли EORI номер при това положение?

# 473
  • Варна
Не, нямам EORI номер и не ми беше необходим.

# 474

Здравейте!
Поръчвала съм няколко пъти от Германия с преводвач "Габиели" до офиса им в Русе. Когато регистрирам пратката, просто изписвам съобщение, че желая да си получа пратката в офиса им в Русе и следя движението ѝ, но задължително съм отбелязала като начин на доставка "Склад Пловдив - централен". Когато пристигне курсът, се обаждам за изрично потвърждение за начина на доставка - до офис Русе, защото невинаги забелязват своевременно допълнението за доставка. Не съм имала проблем с получаването на поръчка по посочения начин.
Дано съм Ви била полезна!

Благодаря Hug Информацията наистина е много полезна.

# 475
За новата систена на Габиели миграцията се състой в това базата данни с клиенти пратки и тн да бъде "сложена " в новата система която е доста по различна. Честно след като говорих с тях на дълго и на широко съм изненадана за подхода им и услията и визията на собственика. Дано се преборят с митницата защото хич не им е лесна задачата доста добре познавам системата на митницата.
От USA нещата от амазон са с вклчени такси ДДС Мито и не трябва ЕОРИ номер не подлежи на деклрация нещата вече са внесени , но с пратките на DHL не е така.

# 476
  • гр. София
Моля предложете изгодни душове за баня, от които сте доволни. Също така механизми за вградена тоалетна, кухненски мивки, евентуално батерии. Знам, че се обсъждаха преди време. Наложи се неочаквано да правя ремонт и евентуално бих взела подобни неща от Амазон. Как стои въпроса с гаранцията, ако ги поръчам до превозвач, а след време се появи проблем? А с монтажа - стандартни ли са? Предварително много благодаря! Flowers Hibiscus

# 477
  • София
Leila съпругът ми взе батерии за душ на Грое от немския амазон, преди около година-две. Доста изгодно бяха.

# 478
Аз също взех батерия за вана (нищо, че нямам вана) на Hansgrohe oт немския. Новите душове не ги харесвам и се отказах. Купих си окачване за душ на Grohe и вече ще си взема шлаух и слушалка.
Структура за вграждане пак на същата марка взех, но от офлайн магазин Баня стил. Беше доста по евтина.
Сега се оглеждам за смесител за кухня. Голям и изтеглящ. Мивка мисля да е на Фат. Оглеждам се и за два смесителя малки за мивките в банята и тоалетната.

# 479
Момичета, моля за съвет - поръчах от немския амазон, но не съм видяла че ми стои в адресите склада в УК (ползвам Гъбко), чак като получих мейл, че са диспачнати видях какъв адрес съм дала всъщност. Има ли как да пренасоча пратката?Дали да се свържа с амазон, биха ли ми помогнали?

Общи условия

Активация на акаунт