Априлски мами 2021 - тема 3

• 51 229
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Моята помпа е от този комплект https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/tommee-t … ?category_id=5216
Купих го преди 6 години на шега, само защото сруваше 40 лв., а принципно тогава не възнамерявах да си взимам помпа за кърма. Но се оказа мн. добра покупка, предвид че в болницата се наложи да се изцеждам (бебчето ми много трудно засука) и ако не носех своя помпа, трябваше да използвам общата, предоставена от там...
Ръчна е, малко по-бавно става с ръчните, но пак е по-добре от нищо.
Другите неща от комплекта няма да ги ползвам, даже май съм ги изхвърлила вече.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 20:36 от Златанова

# 211
Привет, за обръщането с главичката надолу има упражнения които се правят, дълги разходки също помагат, че даже и бижута има (едни топчета дето дрънкат на дълга връв ниско на корема). Има време за нас, след 35-37 седмица вече се гледа как е застанало. Макар че при мен отсега отбелязват всеки път каква е позицията - беше седалищно, но се завъртя, дано остане така.
Ел. помпа за кърма (даже две че цедих наведнъж от двете да пестя време) си имам от миналия път - Lansinoh, има за нея резервни части всякакви, вкл фунии различни размери. Взех и двете на старо, смених каквито части намерих нови (почти всичко без самата помпа), сега само шишета ще си купя нови че старите изглеждат захабени.

...

Омайниче, доволна ли си от тази помпа  Lansinoh, че другите 2 - на медела и филипс са ми малко космически като цени. Нещо не мога да се ориентирам трябва ли да купувам от сега и изобщо от кога помпа. Колкото повече чета и гледам уебинари, толкова повече се обърквам с тия помпи по 300 лева и с това кърмене... Ами ако не ми тръгне кърма, какво ще я прявя помпата за 300 лева. Слушах/ гледах/четох, че ако раждаш секцио, например ти трябвало само и единствено ел.помпа. Ама аз от къде да знам как точно ще ми се случи раждането.

Привет, да ползвах си двете помпи година и три-четири месеца, що кубици изпомпах с тях - геройски държаха. Още работят, пак ще ги ползвам, ако някоя се развали, веднага купувам пак на старо - има често обяви.

Аз изцяло помпах и давах с шише (така знаех точно по колко пие и ми беше спокойно) и замразявах. Имам много широки млечни жлези и направо блика ако помпам само от едната. Пробвах с колектор за кърма, преливаше и пак всичко по дрехите отиваше. Купих си втора помпа и една приставка за сутиен да ги държи да са ми свободни ръцете и почнах да помпя и от двете едновременно. Пестеше ми време, и количеството беше двойно. По едно време бях напълница цялата камера на хладилника.

Важно - когато тръгваше кърмата (при нормално раждане) - взех ръчна пак на същата марка - електрическата не беше достатъчно мощна за коластрата, докато с ръчната налягането беше повече. После след 2 дни като се "разработиха" гърдите, вече си действах с електрическата. Иначе с ръчната за големи количества не ми беше опция, много бавно и болезнено беше. Абсурд беше бебето да изцока тогава толкова, помпата ме спаси от запушване.

Ако има вариант да вземеш на заем/под наем за проба, също е опция. Така поне ще може да сравниш. Бяха ми дали една Филипс от познати, ама Лансино-то беше по-добре.

Някой питаше за доставки от Испания - ето тези имат: https://www.leron.bg/how-to-order
Аз ги ползвам за Англия и Германия и са ок.

# 212
А колектор за кърма мислите ли да взимате? Аз не нам дали в началото ще има нужда, но нека мамитата с опит в кърменето да споделят.

# 213
Благодаря ти, Омайниче за изчерпателния отговор Simple Smile Simple Smile  По-ясно ми стана сега Simple Smile

# 214
Помпа за кърма бях взела ръчна. Обаче бебето като не беше при мен да суче и се цедях през 3 часа за да стимулирам лактацията и ми беше кошмар нощем с тая ръчна помпа. Пратих мъжа ми за електрическа. И двете са на Медела. Иначе и аз съм забелязала че понякога с ръчната има по-голямо налягане сякаш. Ползвах ги 3 месеца и после вече се отказах. Просто като не суче бебето и кърмата си намалява.

# 215
Включвам се по темата за болката в срамната кост. При мен я има вече близо от месец и е ужасно. Не мога да се въртя, когато легна и едвам ставам от леглото. С първата си бременност не съм имала тази "екстра". Онзи ден бях на преглед, питах за всеки случай, съвсем нормално е. Облекчение няма. Тоест при едни помага разходка, при други лежане, при трети, когато лежат и си вдигнат единия крак върху въглавница, примерно, но при мен не помага нито едно от посочените. Като ходя по-дълго се засилва, като си почивам повече-също. Спя на възглавница за бременни, не помага. Сега лежа известно време и ставам да се разхождам, после пак лягам и така, но дискомфорта си остава.

# 216
Аз не съм съгласна,  че ако раждането е секцио трябва задължително електрическа помпа. Забелязвам, че в доста статии и лекции за бременни умишлено ни заблуждават с цел реклама на даден продукт,  разбира се. Когато родих преди 8 години бях с ръчна Авент, свърши си страхотно работата. Ползвах я няколко месеца, докато кърмата се регулира, доста пликчета бях заредила в камерата, като и това беше излишно. Кърмих близо година, а пък и малкият един път го пробвахме на път с шише с размразена кърма, изобщо не я хареса. Със сигурност електрическата помпа Авент или Медела е много по-удобна, но е сериозна инвестиция,  която не трябва да е на всяка цена.

# 217
Момичета, някоя с болки в срамната кост ? Просто е ужасно...вечер не мога да се завъртя, а сутрин ставането е ад. През деня е една идея по-добре. Чак на 27.01 съм на консултация и се чудя дали да ходя преди тази дата? Не мисля че е нещо страшно, все пак АГ ме предупреди, че ще се разширява таза, разни сухожилия около матката и т.н, опитвам се да съм спокойна,но все пак ме човърка отвътре....
Аз съм така от 4ти месец, става по-зле с времето, от нищо не минава, най-много боли като си в леглото наистина. Питах и моето АГ и на феталната, казаха, че е нормално, не се шашкай. Просто е неприятна болка, мен отскоро и опашката почна да ме боли. Дано пък с тези болки отсега имаме леко раждане после InnocentHands Pray
За помпите, на мен като ми е за пръв път и съм виждала как се мъчат мои приятелки с ръчни помпи, бях се хвърлила на електрическа на Филипс или на Медела. Но, след като изгледах няколко лекции на Ася Демирева и на Елена Василева, реших, че ще си взема ръчна и ако ми потрябва впоследствие по някаква причина по-често помпене или малкия не може да суче, ще прибегна до електрическа. Магазините са на две крачки, за 5 минути мога да се сдобия с такава, но да дам 300, 400 лв, за нещо, което може да ползвам два пъти,се отказах.
Срещам затруднения с количката си аз, много искам да е жълта, а масово хубавите колички са черни, сиви, бежави... Сега съм харесала една на Tutis, някой да има отзиви за тази марка?

# 218
Здравейте момичета, имам малък проблем. Бях на преглед днес при АГ, но не ми обърна внимание и се чудя какво да правя. Имам болки при уриниране, прилича ми на цистит. АГ - но нищо не ми изписа. От 2 дена съм с болки, днес си пуснах изследване на урината, но резултата ще излезе в понеделник. Може ли някой да сподели какво може да се пие за облекчение?

# 219
Най-добре да изчакаш антибиограмата и да се види към кой точно антибиотик са чувствителни бактериите (ако ги има) и тогава да предприемаш лечение. Аз бях с цистит, изписаха ми Неоренал като съпътстваща терапия, но не мисля, че ще има ефект без антибиотичното лечение.

# 220
Здравейте момичета, имам малък проблем. Бях на преглед днес при АГ, но не ми обърна внимание и се чудя какво да правя. Имам болки при уриниране, прилича ми на цистит. АГ - но нищо не ми изписа. От 2 дена съм с болки, днес си пуснах изследване на урината, но резултата ще излезе в понеделник. Може ли някой да сподели какво може да се пие за облекчение?

А освен болки други симптоми имате ли? Аз също имам леки болки, но друго нещо, като парене, често пишкане и намалена струя нямам. Споделх на АГ и каза,че бебето притиска мехура и от там може да са болките. Пуснахме кръв и урина и са добре и двете. Стерилната ще излезе сряда чак. Но от лабораторията ми казаха,че щом на обикновената няма бактерии и завишени левкоцити,следва и другата да е добре. Мен ми каза,че мога да пия уринал профилактично. Иначе или антибиотик или има едни прахчета Монурал. На моя приятелка и ги бяха изписали,когато беше бременна. Пак е АБ, но се пие еднократно и при нужда второ прахче. Но задължително питай АГ преди това.

# 221
Здравейте Мами Simple Smile Може ли да споделите от къде купувате бебешки дрешки. Искаше ми се да видя на живо нещата, но не се знае кога ще отворят повечето магазини и май ще трябва онлайн да пазаруваме Simple Smile

# 222
Аз купувам предимно онлайн, но на различни марки. Преобладават Next, Waikiki  и Benetton. С Next бях писала по-назад как стават поръчките. Waikiki имат ужасно неподреден сайт и всеки път се изнервям, като го отворя. Имам техен аутлет на 100 метра от вкъщи и редовно го проверявам, макар че нямат особен избор на бебешко.
За ХМ съм чувала само положителни отзиви и имат голямо разнообразие онлайн. Аз тях ги оставих за по-нататък, реших да приключа с дрехите вече.

# 223
Напълно считам, че ел помпата не е категорично необходима. Аз бях със секцио и имах ръчна помпа на медела. Ползвах я много първите 15 дни, защото мен ме изписаха, а синът ми не и трябваше да нося кърма в болницата, след това съм я ползвала само при нужда да отсъствам. Реших пак ръчна да си взема и пак ще е Медела.
Дрехи имам на всякакви марки: най- недоволна съм от Бенетон- от тях харесвам и продължавам якета да му купувам, но нищо друго. Доволна съм много и то за моя изненада от дрехите на Лидл- супер издръжливи във всеки смисъл- пране, цветове, не се стесняват, Angel baby, разбира се Lindex са също голям мой фаворит и сега имат такива прекрасни неща, Original Marines, за Некст съм винаги с едно наум. и няма да купувам за бебето от там. За номер 2 ще пазарувам от Lindex и Лидл, но още не съм напълно сортирала какво имам от баткото и какво не. Аааа да и за кърпички , тензух и т.н  - Minene

# 224
Пих но шпа в първите месеци, в период около месец и половина точно 3х1, няма проблеми, друг е въпросът, дали ще ти помогне за цистит. Аз съм с хроничен цистит, моля се да не се обади по време на бременността, оправя ме само Уростим. Питайте АГ за него, ако не помогне но шпа, дали можете и в каква доза. Успех, дано мине бързо, знам колко е гадно и искренно ви съчувствам!

Общи условия

Активация на акаунт