Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 783
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте на всички! Има ли някоя от вас която е от Стара Загора или смята да ражда там или е раждала? Аз съм от Сливен, но не искам да раждам в нито една от болниците тук поради ред причини... Можете ли да ми препоръчате лекар от там или болница в която ще бъда спокойна? Искам да родя нормално, но искам да съм подготвена и за секцио тъй като бебчо изглежда, че върви по-голям и ме притеснява, че ще ми кажат за секцио... Извинявам се за дългия пост, за съжаление съм една голяяяма паника и искам да имам план за всяка ситуация както се казва... Благодаря предварително ❤️❤️❤️

# 451
Привет! Тази вечер имам странни болки ,като преди менстуация. Някой да е изпитвал това,на какво може да се дължи😏

# 452
Здравейте, момичета!
Преди няколко вечери получих страшно подуване на краката, особено на десния... На другия ден бях на ежемесечния преглед и лекарката ми ми назначи изследвания.
Оказа се, че общия белтък и албумина в кръвта са понижени. А в урината белтъка е 15 при реф.стойности на лабораторията 0- 0.15.
Сега чета разни неща в интернет и много се притеснявам от това, което научавам...
Утре ще коментираме резултатите с АГ, но има вероятност да ме приемат в болница, заради тях... Кръвното ми е стабилно... Дано не е преeклампсия!...
+15 кг съм отгоре, дали са причина за случващото се?...

Иначе бебчето е пораснало до 2.100 кг, в началото на 31 седмица, и вече се е обърнало с главата надолу. АГ каза, че върви със седимица напред и че това, че е едро, не е патология.
Дано всичко е наред!

# 453
Често се случва подуването на краката . Не се тревожи, с лекаря ще обсъдите какво може да се направи. Ако трябва нека те приемат в болница, няма страшно. Аз предната бременност два пъти лежах заради леко кървене.
Тип менструални болки имам и аз понякога, но пия нош па. Това са си леки контракции. Не е добре да се усилват. Ако не те отпусне трябва да се консултираш с лекар. Мен винаги са ме отпускали, освен когато тръгнах да раждам 😊. Снощи и на мен не ми беше много ок. Корема ми го усещах много твърд.. Не ми се случва за първи път.

# 454
Не четете нищо в интернет. Не, че аз не го правя, когато ситуацивта е напрегната, но все пак да кажа 🤣 Иначе подуването на крайниците, противно на повечето мнения, не е нормално, независимо по кое време на бременността се случва. Хубавото при Вас, е че са направени изследвания, видели са отклоненията и ще вземат мерки. Не е хубаво, когато го пренебрегват.Ако се налага ще полежите в болницата, за да се погрижат за Вас. Важното е всичко да се оправи! Иначе да, в повечето случаи това подуване е предвестник на прееклампсия, което е много опасно състояние. Хванато на време обаче се контролира. Simple Smile

# 455
Здравейте, момичета!
Преди няколко вечери получих страшно подуване на краката, особено на десния... На другия ден бях на ежемесечния преглед и лекарката ми ми назначи изследвания.
Оказа се, че общия белтък и албумина в кръвта са понижени. А в урината белтъка е 15 при реф.стойности на лабораторията 0- 0.15.
Сега чета разни неща в интернет и много се притеснявам от това, което научавам...
Утре ще коментираме резултатите с АГ, но има вероятност да ме приемат в болница, заради тях... Кръвното ми е стабилно... Дано не е преeклампсия!...
+15 кг съм отгоре, дали са причина за случващото се?...

Иначе бебчето е пораснало до 2.100 кг, в началото на 31 седмица, и вече се е обърнало с главата надолу. АГ каза, че върви със седимица напред и че това, че е едро, не е патология.
Дано всичко е наред!
Ех много ми олекна като прочетох за килограми и седмици при теб. И моят върви така, по килограми отговаря на 32+, а по размери на глава, крак и корем 33/34- лекарката ми каза, че вървят големи едновременно още от началото тоест няма проблем, а и в семейството ни има много големи мъже и жени Simple Smile

# 456
Здравейте момичета, и аз бях на преглед днес. Едричък но в нормите ходи младежа, отговаря на 33+3 а съм 32+3, 2250 тежи. Притеснителното е че имам повече води от нормалното, и ме пращат на обременяване с глюкоза. На гладно измерена само захарта е ок. Моля някой който е правил да сподели колко време отнема - 2 часа или повече, и как минава процедурата? И втори въпрос - само захар ли да меря, или да добавя и стойности на инсулина?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 17:01 от omaini4e

# 457
Обременяването е хубаво да бъде извършено възможно най-рано сутрин. Аз го правих с глюкоза. На мен АГ ми каза да изследвам и глюкоза, и  инсулин - било много важно. Но тук лекарите имат разнопосочни мнения. Съветвам те да направиш и 2-те, така и така ще пиеш глюкоза.  Взема се кръв от вена на гладно, после ти дават една чаша с разтворена глюкоза - трябва да я изпиеш в рамките на  5 минути. След това ти си засичаш 60 минути, като минат - обаждаш се да ти вземат пак кръв, засичаш още 60 минути и пак отиваш да ти вземат кръв. Мен ме накараха да стоя в лабораторията, защото било хубаво да съм в покой. Успех!

# 458
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед, в 29+6 дни момата е 1500 тежи, 32 см. АГ каза, че върви по шаблон, обърнала се е с главичката надолу. Измери ми шайката и не била скъсена. Водите, плацентата и пъпната връв са както трябва. Споделих й, че от две вечери получавам скоравяване на корема, но било нормално

# 459
Здравейте, и моята фетална мина днес в 32+2дни. Бебето продължава да си върви 1 седмица напред, тежи 2164гр. Бедрената кост си е 2 седмици напред, както всеки път отбеляза, че краката ще са дълги. Позачуди се за носната костица, била по-късичка, но като погледна моя нос, каза че просто ще прилича на мен. Моя е малък и много чип. Леко се притесних, но уж ме увери, че няма за какво. Иначе кръвотока, плацентата и всичко останало било перфектно. Вика ме пак след 3 седмици и после вече всяка седмица ще е.

# 460
Здравейте, и моята фетална мина днес в 32+2дни. Бебето продължава да си върви 1 седмица напред, тежи 2164гр. Бедрената кост си е 2 седмици напред, както всеки път отбеляза, че краката ще са дълги. Позачуди се за носната костица, била по-късичка, но като погледна моя нос, каза че просто ще прилича на мен. Моя е малък и много чип. Леко се притесних, но уж ме увери, че няма за какво. Иначе кръвотока, плацентата и всичко останало било перфектно. Вика ме пак след 3 седмици и после вече всяка седмица ще е.

Браво, Бел! До колкото знам е много хубаво, че си поддържа тенденцията, било то и със седмица напред, просто си расте в едно и също темпо. Simple Smile Мен ме бяха шашнали на 2та ФМ, че костицата на носа е по-къса от средното за седмицата, но при мен се оказа, че имам дефицит на витамин Д, от както разбрахме си го пия по схема от АГ и за месец някъде всичко си беше влязло в норма. Споделям, макар че вече си доста накрая, а и щом мама е чипоноса, най-вероятно е просто особеност, която бебето ще наследи. Simple Smile

Момичета, като виждам как около 31-2 седмица бебчетата ви вече се около и над 2кг, силно се надявам, че скоро и при мен ще е така, хихи. Другата седмица в 30+6 гс ще видя и при мен как се движи бебето. Simple Smile

# 461
colorful_life, и аз знам, че като си върви съразмерно няма проблем. А за нослето наистина се надявам, че е взела просто моето. На нас ни е силна черта от страна на баща ми и двамата с брат ми сме с такива. Досега винаги всичко си е било наред, никога не е казвал да има нещо притеснително. Ще си изчакам следващия преглед и ще се опитам да не си мисля глупости, така или иначе вече няма какво да направя.

# 462
colorful_life, и аз знам, че като си върви съразмерно няма проблем. А за нослето наистина се надявам, че е взела просто моето. На нас ни е силна черта от страна на баща ми и двамата с брат ми сме с такива. Досега винаги всичко си е било наред, никога не е казвал да има нещо притеснително. Ще си изчакам следващия преглед и ще се опитам да не си мисля глупости, така или иначе вече няма какво да направя.
Изобщо не го мисли. Аз в 21 седмица като разбрах на ФМ, че има по-къса носна кост, трябваше да пусна пренатален тест, излезе, че всичко е ОК с генетичните заболявания.
Тогава докато чаках резултати и АГ, и генетика ми обясниха, че ако има сериозен проблем, обикновено нещата започват да стават сериозни и видими около 26-8 седмица. Щом при теб 32ра е само това и всичко е наред, няма никакво място за притеснение. Simple Smile

# 463
Да се похваля камък ми падна от сърцето, направих прословутото ОГТТ + гликиран хемоглобин, и двете са идеални, така че многото води не са от това. В лабораторията ми казаха че вече всяка втора бременна била с по-голямо бебе и им ги пращали на конвейр за изследвания. Явно е нормално, не го мислете много и си пазете нервите и психичното здраве за по-натам Simple Smile

# 464
  • София
Момичета, вие как сте с наддаването на килограми? Съразмерно ли е с растежа на бебчетата? Защото аз от около месец не съм мръднала.... Започнах от 71-72кг (над нормалното за моята височина от 173 см, така че не очаквам да кача много през бременността, както се казва имах си запаси). В 24 г.с. бях 75кг, тоест +3. След това от 26 г.с. си държа 76-77кг, като в момента съм 30 г.с. и не са се променили. Бебето си расте, даже АГ редовно казва, че върви с една седмица напред, но последно я гледа в 25 г.с. и леко се притеснявам, че от тогава не качвам кг... най--малкото килограмите на бебка трябва да кача, а за 4 седмици трябва да е порастнала доста... какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт