Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 573
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
От три дни съм с температурка и болки в мускулите. Не е висока от 37.3 до към 37.6 е. Пиех си парацетамол, но днес вече се консултирах и със следящия ме и включи зинат и линекс. Зината е на 12 часа от 500мг и до сега съм пила само веднъж и се надявам на втория прием вече да има ефект върху температурата. Вчера и онзи ден се оправях с по 3 парацетамола на 24 часа, но днес до този момент съм изпила 3 и вероятно към 12 ч ще се наложи още един. Въпраса ми е колко дни мога да си позволя да пия парацетамол? Какъв е вашя опит с него?

# 541
Др. кой нямам опит с парацетамол, само веднъж пих и то беше по самонавиване, че ще ми помогне с мигрената- е може и да е имало някакъво действие, дано обаче бързо да ти мине!
Не ми правят място никъде и никога, май само веднъж в поликлиниката имаше опашка и една жена ме извика пред нея да мина. Не го разбирам това, особено от жени. Не е задължително, но някаква солидарност е редно да имаме една към друга. Аз дори и сега като бременна отстъпвам място на човек с 2-3-4 продукта в супера ако аз съм с пълна количка, пък какво остава на бременна жена или такава с малко изнервено врещящо същество...ама хора всякакви.
За болницата съм си приготвила сутиените Simple Smile нощници, няколко чифта от любимите ми гащи( няма да сложа тези за след раждане, не ги понасям) и екстра големи превръзки ( така бях и предния път), тези дни ще сложа и козметиката ми в шишенца и кутиики за пътуване, защото всичко ще изтърпя, но не и мръсно лице🤮 дори и за няколко дни, помпата за кърмене и едно шише- стъклено, зърната за кърмене за всеки случай, моите дрехи и на бебето за изписване. Доколкото разбрах в Надежда с каквото влезеш, това е. Не пускат посетители, придружители и т.н
Ще трябва да взема и 3 литра вода, ако се стигне до секцио. Има и още неща, но са дребни и не толкова важни.

# 542
Нещо се сетих сега да питам и съм сигурна, че имате отговор. Сега в тези условия какво се прави на изписването - т.е. чувам по различни места, че поръчват почерпка/кетъринг за екипа в болницата, подаръци за лекарите и т.н. Може ли да ме ориентирате, защото съм много скарана с тези неща...

# 543
  • Мадрид
Нещо се сетих сега да питам и съм сигурна, че имате отговор. Сега в тези условия какво се прави на изписването - т.е. чувам по различни места, че поръчват почерпка/кетъринг за екипа в болницата, подаръци за лекарите и т.н. Може ли да ме ориентирате, защото съм много скарана с тези неща...

Аз не го разбирам това черпене на лекари и купуване на подаръци. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Не живея в България и тук не съм чувала да се прави нещо подобно, а и не само тука изобщо май само при нас в Б-я я има тази простотия. Та нали това им е работата и призванието, нали за това взимат заплата, какво толкова са направили, че трябва да се черпят. И на всичкото отгоре си плащаш да родиш, ама какво се чудя в Б-я вече нищо не ме изненадва. 🙆‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️

# 544
Е, как ще е простотия?!...Ти черпиш за здраве.
Ти черпиш от благодарност! Голямата благодарност, че хората са помогнали да се роди твоето най-скъпо!
Как черпим за рожденни дни, за разни поводи, а за това не?!

Още повече, че ако при повечето всичко минава леко, то при някои да забременееш, да успееш да износиш и да родиш дете е цяло чудо. Колко тежко е, не винаги може да се разбере от другите. Но когато успееш, ти го дължиш до голяма степен на лекарите и искаш да ги уважиш!
При първото ми дете, много дълго чакано, таткото донесе почерпка още първия ден, когато дойде да си види момченцето!
После за изписването бях поръчала да вземе отново! И отделно на следващият ми контроен преглед, дадох подарък в плик на моята докторка! Вместо да купувам кошници и излишни неща, така постъпих и пак ще го направя, живот и здраве. Това е най-малкото, което мога да направя.

Та и аз се интересувам как се процедира при изписването и дали въобще е позволено да се носи нещо, в условията на пандемия?...

# 545
На мен ми казаха, с какъвто багаж влезеш в родилното, с това излизаш.Без допълнителни чанти по санитарките и прочие, та остава варианта при изписването, като пуснат само мъжът ми до входа, да донесе пакетирани и фабрично затворени продукти. На моя приятелка миналата седмица са отказали да пуснат таткото с домашно приготвена пита от бабата и вино от дядото,но все пак са останали купените от магазина неща и то след настояване да ги приемат. Явно и те се пазят много, стриктни са правилата в болниците заради пандемията.

# 546
  • Мадрид
Е, как ще е простотия?!...Ти черпиш за здраве.
Ти черпиш от благодарност! Голямата благодарност, че хората са помогнали да се роди твоето най-скъпо!
Как черпим за рожденни дни, за разни поводи, а за това не?!

Още повече, че ако при повечето всичко минава леко, то при някои да забременееш, да успееш да износиш и да родиш дете е цяло чудо. Колко тежко е, не винаги може да се разбере от другите. Но когато успееш, ти го дължиш до голяма степен на лекарите и искаш да ги уважиш!
При първото ми дете, много дълго чакано, таткото донесе почерпка още първия ден, когато дойде да си види момченцето!
После за изписването бях поръчала да вземе отново! И отделно на следващият ми контроен преглед, дадох подарък в плик на моята докторка! Вместо да купувам кошници и излишни неща, така постъпих и пак ще го направя, живот и здраве. Това е най-малкото, което мога да направя.

Та и аз се интересувам как се процедира при изписването и дали въобще е позволено да се носи нещо, в условията на пандемия?...

За мене е простотия, това е втълпено и се приема едва ли не за задължително. Ами семейството ако няма възможността да черпи тоз и оня, какво става? Ще почерпя приятели и роднини за здравето на детето ми, не цялото отделение в болницата. Ние сме ги научили така и за това повечето ламтят за още и още. И видиш ли ако не им занесеш нещо, се сърдят и почват да те говорят.

# 547
Какъв бебешки прах за пране сте решили да използвате?

# 548
Това с черпенето преди си е било като закон, сега обаче май всеки преценява. Аз не обичам и като цяло бих пропуснала, но при първото ми раждане бях толкова впечатлена от отношението, от помощта, от начина, по който гледаха бебето ми, когато вече нямах право да остана в болницата и като цяло, че го спасиха, дойде ми отвътре ей така да ги почерпя, не става въпрос за пари или колко получават и за какво им се заплаща.
Пускат само бащата на изписването, а ако има други роднини чакат навън. Трябва да питам, дали ще пуснат и баткото, все пак ще е странно той да остане навън, все едно не е част от семейството. Ако не го пуснат може би и мъжът ми няма да влезе, а ние ще си излезем с бебето сами. Прах за пране ще ползвам Персил бебешки и поръчахме от емаг, а онзи ден във Фантастико имаше промоция на бебешкия дезинфектант, който задължително ползвам, тъй като не гладя, имаме кучета, а и отделно ще
му пера макс месец Simple Smile

# 549
И аз съм се спряла на бебешки Персил, поне в началото. После ще мина на Тео Бебе, понеже чета добри отзиви за него. Веро ще взема на NUK.
За почерпката мисля като Златанова, черпя за здраве, а не защото нямат пари сестрите и лекарите или се чувствам длъжна. Предвид ситуацията, ще кажа на мъжа ми да вземе хубави пакетирани бонбони и шоколади, едно, две шишета ликьор може би и цветя.

# 550
Аз съм взела на Фрош. Има ги навсякъде. От бебешката линия течен прах за пране, веро, омекотител и един спрей за почистване бебешки принадлежности.

# 551
  • София
Почвам да мисля аз за покупки и смятам да започна от кошарката. Тъй като в момента сме в двустаен апартамент и нямаме място за дървени кошари, смятам да вземем тип Next to me. Гледах различни производители (не мога да разбера точно от къде идва разликата в цената им - всички ми изглеждат еднакви). Сякаш най-много ми хареса Kinderkraft Neste в бежово https://www.youtube.com/watch?v=7Vr5TfuYGc8 имате ли мнения за тази и ако има нещо по-добро като цена-качество - предложете моля!

# 552
Точно нея взехме на черен петък от емаг. https://m.emag.bg/bebeshko-leglo-2-in-1-co-sleeper-kinderkraft-n … =cns_confirmation

Лесно се сглобява и разглобява. Прибрана в чантата не заема много място. Идва с един чаршаф. Това което не ми хареса е че от вътрешната страна има огромни зашити етикети за сигурното поставяне на бебето. Мисля че ако ги махна ще се наруши плата отдолу и ще останат дупчици. И разбира се че в някакъв момент трябва да се смени с кошара, към 6-8 месец.

Ето така изглежда при нас:

Почвам да мисля аз за покупки и смятам да започна от кошарката. Тъй като в момента сме в двустаен апартамент и нямаме място за дървени кошари, смятам да вземем тип Next to me. Гледах различни производители (не мога да разбера точно от къде идва разликата в цената им - всички ми изглеждат еднакви). Сякаш най-много ми хареса Kinderkraft Neste в бежово https://www.youtube.com/watch?v=7Vr5TfuYGc8 имате ли мнения за тази и ако има нещо по-добро като цена-качество - предложете моля!

# 553
  • София
Виждам, че няма люлееща функция. Не знам до колко е важна, но ми се струва, че е хубаво да я има, за да се приспива бебето лесно. Също няма дрънкулки отгоре и постелка за повиване. Реално трябва да мисля за някакво супер мултифункционално кошче, което или да има всичко, което ми трябва, или ако няма нещо - да го мисля къде да го слагам, че в спалнята няма много място, а докато се преместим и имаме детска стая ще си минат едни 5-6 месеца...

Иначе в различните сайтове виждам различна регулируема височина на това кошче... от колко до колко се регулира понеже е важно да пасне с леглото?

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 16:37 от jalapeno

# 554
  • ...
Аз взех ето тази, пак от емаг, но преди месец някъде я бяха намалили:
https://www.baby.bg/kinderkraft-bebeshka-koshara-s-aksesoari-joy-full-rozova.html

Не сме я сглобявали с всички аксесоари, плата ми хареса, не е от онези много шушляково. Има люлееща функция, играчки, повивалник. Само матрак взехме допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт