Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 595
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз също ще съм секцио, по медицински причини, и няма да имам априлско бебе.. Много съм притеснена, даже си поплаках малко след като ми казаха. На следващия преглед ще назначат дата. Четох из темата “За секциото с любов”, но май още повече се наплаших. Спрях да я чета, по-добре да не знам какво ме очаква. Много малко време остана докато си гушнем съкровищата, това е мисълта, която ме държи психически, иначе съм доста страхлива 😅

# 526
  • ...
До колкото съм чела има жени, които се възстановяват много бързо след секцио. Особено ако не е с пълна упойка. Рискове и при двата варианта има, но е много важно да сме спокойни. Заредете се с позитивни мисли, аз започнах да приемам шуслерова сол номер 7 - помага точно при тревожност, страх и безсъние.

# 527
И аз ще съм секцио края на март. Като отида на 2ри на преглед трябва да сме решили за дата. Още не ме е хванала паниката. Имам 3 приятелки, които са раждали секцио при моя АГ и някак ми действа успокояващо, че всички се възстановиха много бързо и ми обясняват как нямало нищо страшно 😃.

Иначе ние вчера боядисахме детската стая, днес ще се мине още една ръка и ММ може да сглобява кошарката и скрина. Искам вече да ѝ наредя нещата. Вие кога мислите да перете дрешките? Според мен началото на март вече ще е удачно в моя случай. Свикнала съм да съм подготвена от рано, даже багажа за болницата ми е стегнат за всеки случай 😃.

# 528
  • Мадрид
И аз ще съм секцио края на март. Като отида на 2ри на преглед трябва да сме решили за дата. Още не ме е хванала паниката. Имам 3 приятелки, които са раждали секцио при моя АГ и някак ми действа успокояващо, че всички се възстановиха много бързо и ми обясняват как нямало нищо страшно 😃.

Иначе ние вчера боядисахме детската стая, днес ще се мине още една ръка и ММ може да сглобява кошарката и скрина. Искам вече да ѝ наредя нещата. Вие кога мислите да перете дрешките? Според мен началото на март вече ще е удачно в моя случай. Свикнала съм да съм подготвена от рано, даже багажа за болницата ми е стегнат за всеки случай 😃.
Аз съм решила от днес да почвам с прането и гладенето, някакси от вътре ми идва, искам всичко да е готово. Може и да е рано ама като не ме свърта вече какво да се прави🙄😅 и наща стая е готова само трябва да се сглобят нещата и да се подрежда. Имам някакво чувство, че ще се роди по-рано от термин и може би за това и бързам.

# 529
Аз пък съм нормално.Както сън казвала и др път,тук родилката не може да избере...Още от преди сякаш се бях настроила да раждам със секцио . Сега ,колкото повече наближава ,толкова повече се панирам 🙀 от няколко години се усещам,че прагът на болка ми е станал много нисък .

# 530
На мен мебелите за детската ми се бавят и нямам в какво да подреждам. Иначе с всичко сме готови, даже килими, картини и разни украсички са набавени, 3Д проектът е готов, но основното го чакам. Надявам се до средата на април да са при нас.

И мен ме подготвят за секцио, ако наистина развия прееклампсия или ако бебето не се обърне. Утре съм на късен скрининг за прееклампсия, надявам се да излезе нисък риск и поне това да отпадне като притеснение. Надявам се все пак на естествено, макар че като слушам лекарката ми, тя би се чувствала по-добре да съм секцио. Вашите бебета кога се обърнаха? Аз съм 30+1.

# 531
Аз от днес съм 31 седмица, в 27 бебето беше главично, но преди няколко дни бях на фетална морфология и бебето пак е седалищно. Всичко до момента е наред с развитието, теглото му е 1500 гр, но стойностите PI (1.21)и RI (0.73) на пъпната артерия са на горната граница и доктора каза, че има риск бебето да започне да изостава на тегло или да развия прееклампсия. Изписа ми флебодия и аспирин 150 мг по едно. Не е ли малко късно за прием на аспирин, как мислите ?

# 532
По-добре късно, отколкото хич, поне според мен. Има и други възможни терапии, които се комбинират с аспирина, потърси добър лекар с опит в патологична бременност. Аз например освен аспирин приемам л-аргинин и холин, които подобряват перфузията на плацентата и разширяват кръвоносните съдове, които свързат бебето с плацентата. Въпреки кошмарните показания на артериите при мен още от 20 седмица, засега нещата вървят добре, не знам докога ще е така, но мисля, че е в голяма степен заради терапията. Малко лекари практикуват в България такива относително нови подходи (нови, нови, на 10на години, ама явно за тук са нови), но в чужбина е доста утвърдена и дава добри резултати, просто лекар с опит трябва да прецени доколко и какво е подходящо в твоя случай.

# 533
Монче, това са референтните стойности за бременни:

ОГТТ - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - БРЕМЕННИ

0-ва минута (на гладно): под 5.3 mmol/L (95 mg/dL)
60-та минута (след приема): под 10 mmol/L (180 mg/dL)
120-та минута: под 8.6 mmol/L (155 mg/dL)
180-та минута:  под 7.8 mmol/L (140 mg/dL)

ГЛЮКОМЕР - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - БРЕМЕННИ

На гладно под      5.3 / 5.5
1 час след храна   7.7 / 7.5
2 часа след храна  6.7

Хей! Това са ми резултатите от обременяването.Ако някой може ,би ли ми помогнал с разчитането им.Понеже съм на лекар след 3дни😆

# 534
И аз започвам леко леко да се приготвям, че може да не издържа до април ( според лекарката), а много ме мързи. Усещам, че вече започвам и по- изнервена да ставам, всички и всичко ме дразнят, не се чувствам комфортно в тялото си, забелязвам, че и търпението ми е на границата, а смея да твърдя, че аз съм човека- търпение.
Не се притеснявайте за секциото, за болката и възстановяването е индивидуално, но за страшно със сигурност не е. Бъдете спокойни просто.

# 535
Аз също днес ще изляза да напазарувам, принадлежностите за болницата, от няколко дни имам чувството, че нямам никакво време, че няма да успея, че ще се роди по-рано. в 33 г.с съм, реално погледнато до термина имам време за всичко, незнам каква е тази параноя, имам проблем и със следящия ме АГ, разболял се е, онко до колкото разбрах, постоянно отсъства много съм притеснена и с него, на 22 ще ходя за 45 дневния болничен и ако се видим ще го питам мога ли да разчитам и т.н. ако пак го няма направо ще си взема документите и ще отида при друг, доста неприятна ситуация и за капак мебелите за детската ни също не са готови, майстора не си вдига телефона от няколко дни му звъним, доста съм изнервена с всичко това...

# 536
Не е късно за аспирина, но се консултирайте добре с лекар до кога трябва да го приемате, защото най-късно до 36-та седмица трябва да сте го спрели, тъй като ако започне по-рано раждането и сте на аспирин, е възможно да има повишено кървене по време на раждане. Аз до 30-та седмица бях на аспирин 150 мг всеки ден и клексан 0,4 всеки ден. Сега съм вече само на клексан, без асприн. На мен ми повлия добре и маточната артерия се оправи. Моето бебе на ЖК миналият четвъртък беше както трябва и вчера на ФМ при проф. Марков се е обърнала седалищно 🙄 Голяма изненадка ми направи... 31 седмица започвам от днес, а бебето вчера беше 1556 грама. Наваксала е изоставането, което имаше от 5-6 дни и сега си върви, както трябва.

# 537
И аз имам чувството, че бебебто ще се роди по-рано. В 32 г. с. съм, вече почти всичко съм изпрала и изгладила, чантата за болницата стои отворена и наслагвам и  нея. Искат ми лигнин за болницата, което ми се струва много остаряло и неудобно. В другите групи много препоръчват следродилни гащи на Jessa, имало ги в DM. Вечер ще си спя с тях, а за визитацията с лигнина. 😁
Имам няколко въпросчета, които умувам все още:

Кога се записва бебебто при личен лекар?

Какво адаптирано мляко бихте използвали, ако се наложи? Препоръчаха ми Лактана Био.

Какви столчета за кола купихте или ще купувате /марка, група килограми/?

Някакви лекарства за бебето подготвяте ли, освен панадол, за колики, спирт, физиологичен разтвор?
От другите групи, които вече са родили съм записала за колики няколко комбинации от пробиотик /Омнибиотик панда, Био гая/ и Абоколиген/ Лефакс, Коликинд/ Колийф.

# 538
Привет,
Не мисля, че ще ви направят проблем, ако не е лигнин, може би са го дали като най-икономичен вариант.
По другите въпроси:

За личен лекар - от мои приятелки знам, че е много важно предварително да се разбереш и избереш личен лекар. Не знам в кой град си, ако е София - доста трудно се намират места при читави лекари. В болницата при раждането ще те питат кой е личният лекар на бебето и ако нямаш, започва една суматоха в последния момент да търсиш, да звъниш и т.н. Та накратно - разбери се предварително с личния лекар. След раждането, когато излезе ЕГН на бебето, се попълват едни три формуляра и се предават на лекаря.

За адаптирано мляко - ние взехме една кутия Аптамил, колкото да имаме нещо за всеки случай и да не изпадаме в екстремни ситуации. Чела съм, че го водят най-доброто и има хипоалергенна версия. Иначе предполагам все някой в болницата ще ме консултира, когато се роди бебето и ще препоръча, знам ли Simple Smile

За столчето - доколкото знам дори не ти го дават от болницата, ако нямаш такова за новородено. Нашето е към комплекта с количката и е от 0 до 6 мес, т.е. съвсем малко, Annex е марката. Иначе добри варианти знам, че има на Maxi Cosi. Тъй като се ползва доста малко, не съм сигурна колко си заслужава да е скъпо.

Относно лекарствата за бебето, аз лично имам препоръка от акушерка и списък за Бебешка аптечка. Включва - Физиологичен разтвор туба с игла и спринцовка за издърпване, спирт 95 градуса, Alfa Silver спрей за пъпче (ако се наложи), текстилни марлички, капкомери 2 бр, памук, сребърна вода, дефламол, студени компреси за гърди и чай за кърмачки (Билек, лактеса, малинови листа).

И аз имам чувството, че бебебто ще се роди по-рано. В 32 г. с. съм, вече почти всичко съм изпрала и изгладила, чантата за болницата стои отворена и наслагвам и  нея. Искат ми лигнин за болницата, което ми се струва много остаряло и неудобно. В другите групи много препоръчват следродилни гащи на Jessa, имало ги в DM. Вечер ще си спя с тях, а за визитацията с лигнина. 😁
Имам няколко въпросчета, които умувам все още:

Кога се записва бебебто при личен лекар?

Какво адаптирано мляко бихте използвали, ако се наложи? Препоръчаха ми Лактана Био.

Какви столчета за кола купихте или ще купувате /марка, група килограми/?

Някакви лекарства за бебето подготвяте ли, освен панадол, за колики, спирт, физиологичен разтвор?
От другите групи, които вече са родили съм записала за колики няколко комбинации от пробиотик /Омнибиотик панда, Био гая/ и Абоколиген/ Лефакс, Коликинд/ Колийф.

# 539
Здравейте на всички момичета, да се включа и аз. Вчера бях на ЖК , взех си болничния лист за 45-те дни, имаме дата за големия ден, от 8 април се прехвърляме на 22 март, секцио с обща упойка по преценка на лекаря и съобразно предните две раждания. Списъкът ми го дадоха, защото очакванията са, че няма да изкараме до насрочената дата и ще сме по-раничко.Аз съм си подготвила всичко се оказва, взех си само 3-те пакета лиглин, които искат.Бебчо върви едричък за 33гс , но ние си го знаехме, наместил се е, ще почивам и ще си пием предписаното и така. Имаше питания различни, да отговоря: има потрепервания, нормално е, мен ме буди и през нощта дори и ставам по няколко пъти, багажът и за мен и за момчето ми е готов, изпрах,изгладих, чантите са подготвени до всяка подробност. Единствено не съм взела умишлено комплектчето за изписването! Ако някоя от вас се учуди, преживяла съм раждане в 32гс и исках този път да съм спокойна, че не разчитам на паникьосани баби и уплашен татко. Относно количката , кошчето и столчето за кола , взехме всичко на Gracco, имала съм във времето други 6 колички, тъй като каките счупиха по 2( не ме питайте как ги амортизирахме), сега отзивите бяха супер за този модел и съм много доволна, имах си няколко изисквания и ми ги покриха. Относно килограмите, които качих +14кг до този момент, но като цяло и аз се чудя къде ги сложих, коремът е като ракета и доста по-едър отколкото с момичетата.Успех на всички за големия ден, нека си дочакаме в спокойствие и пълно здраве дечицата, да им се радваме и да израстват в силни и сплотени семейства!
По повод даването на предимство: при ЛЛ бабите бяха разделени на 2 групи: даващи и недаващи, пред аптеката на опашката точно двама мъже направиха забележка на 4 жени на различни възрасти , да ме пропуснат  , в крайна сметка фармацефтката ме викна на касата и ги смъмри всички( имаше 4 отворени каси, тя отвори 5-та само за нас с каката и изкоментира"Ще родиш и няма да ти дадат ред, при това жени!").Силно се впечатлих в КАТ , отидох миналата седмица за смяна на шофьорска книжка, бях извикана и дори дезинфекция имаше преди да ме снимат в кабинката, наложи се да отида в автомобилен сервиз и там никаква съпричастност от майсторите, огледаха ме и се шегуваха за увеличените габарити в предницата, толкова се ядосах, нямам думи, излязох и не се върнах ! Мъжът ми специално ще посети сервиза , като се върне другия месец, за да види въпросните майстори! Той като мъж се възмути на манталитет и отношение! Относно лабораторията-ходя в 2 в два града, проблеми няма! Минах през зъболекаря ми, говореше колко лева ще ми струват манипулациите и ми даде час за 1ви март, не можел да ми даде преднина, всички били равни.Без коментар съм!
Относно шишета- на Авент , за залъгалки-два вида на Чико и Авент силиконови, да имам вариант , ако не приеме едната, да предложа друга.Задължително ортодонтски, да имат отвори около устичката, да не се зачерви кожата, еднократно бельо за мен в болницата, ръчна помпа на Авент , за болницата са по-удобни, мое мнение, превръзки за родилки  Seni/ Canpol, влажни кърпички Бебчо 99% вода( много ми ги препоръчаха и за двама ни),Lansinoh крем за мен, малък пакет от 36бр Pufies sensitive (искат затворен фабрично пакет), за вкъщи 1 на Mamia, друго не се сещам, това са част от нещата ,които съм взела.Всеки си избира самостоятелно! Успех!😊

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 10:21 от DeyaJS

Общи условия

Активация на акаунт