Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 597
  • 741
  •   1
Отговори
# 510

Хей! Това са ми резултатите от обременяването.Ако някой може ,би ли ми помогнал с разчитането им.Понеже съм на лекар след 3дни😆

# 511
Привет,
Връщам се и аз от преглед днес. 30+6 дни, бебче е около 1400г, слязла е ниско надолу в таза, едва измериха главичката.
Иначе се развива повече от добре, шийката ми от 2.2-3 е стигнала до 2.5. Което за толкова ниско разположени бебче е супер, макар че очаквам от тежестта скоро да се скъси пак.
Предупредиха ме, ако пътувам да избирам градове с болници.. Simple Smile  и предимно да си почивам и полежавам!
Някоя друга soon-to-be мама да са я подготвили, че бебчето може да се появи по-раничко? Казаха ми, да не се стряскам и че както върви след като вляза в 32 седмица  (другата седмица) вече няма страшно, въпреки че аз искам поне до 35-6 седмица да изкарам.
И започваме да се виждаме с АГ на 10 дни, със запис на тонове от следващия път.

# 512
И на мен последно АГ ми каза, че главичката е ниско, но пък за шийката нищо не спомена. После на листа след прегледа видях, че пише 40мм, но ми я мери с коремен ехограф. Нали уж по-точно било с вагинален. Започват да ми следят тонове от 35г.с., днес навърших 33г.с. Явно всеки си процедира различно.
Colorful_life, щом са ти казали почивай повече, пък дано да изкарате възможно най-дълго. Минахме по-критичните седмици, малко остана.

# 513
Привет:)
И аз да се похваля,  днес бях на преглед 29+6.
Бебчо е около 1 400 г,  за което се радвам.  Другата седмица съм на късна фетална морфология,  надявам се всичко с бебчо да е ок

# 514
Аз пък забравих да ви кажа, че имам зелена светлина за естествено раждане Wink “но не на всяка цена” каза лекарката. Тоновете ги почвам от 34+, а в болницата от 35+. Аз като родила в 8 месец пожелавам на всички да издържим поне до 36 гс.
Monche, съжалявам, не мога да помогна.

# 515
  • ...
Ох имам планирано пътуване до Велико Търново покрай 3 март и се надявам да го осъществя и да няма последици/проблеми. Другата седмица съм на късна фетална и аз. Не е ли още рано на бебетата да излизат? Мислех, че в 9тия месец се очакват всеки момент, но по-рано си е рисково.

# 516
Здравейте, и аз днес бях на преглед в 33+4 гс, 2060 гр.

Главично е разположена. На предния преглед видяха че пъпната връв й е заплетена на врата, но не било проблем ако е само веднъж и не е предпоставка за секцио.

Иначе от няколко дни имам доста неприятна болка около пъпа при смях, кихане и като цяло при използване на коремната мускулатура. Все едно има сухожилие което усещам че ще се скъса (май наистина го има). Доста неприятно но д-р каза че било нормално.

Издадоха ми днес направление за раждане и обменна карта. От 35 гс започвам тонове.

# 517
Рано е, рано е да излизат. И аз съм изненадана. А съм суеверна, че всичко накрая исках да купим.. и сега подготвям поръчка с най-необходимото за болницата поне.. Simple Smile

# 518
Аз утре съм на тонове и за издаване на 45 дневния болничен. Толкова далече ми се струва още раждането, а всъщност е толкова близо.
За капак на всичко сега се занимавам със смяна на адреси, утре трябва да ходя да си подам вече за лична карта и ми става лошо. После и за шофьорската книжка трябва... не ми се мисли. Само като си представя опашките и чакането Dizzy Face
Което ме води до един въпрос. Вас пускат ли ви или правят ли ви път като сте бременни?
На мен за съжаление чак сега ми изкочи корема и то с якетата все едно не бях бременна до скоро.

# 519
На мен ми отстъпват място хората по опашки. Не са толкова зли. Simple Smile

# 520
И моят корем доскоро не личеше под якето, даже не съм сигурна, че и сега личи. И разкопчана да съм обаче не ми се случва да ме пускат. Аз ако трябва да съм честна и не държа. Според мен местата, където трябва да имаме предимство са лабораториите и държавните институции. Там в повечето случаи сме по задължение и нямаме избор. За магазини, куриери и подобни щом съм там значи съм преценила, че мога да чакам. Ще ми стане приятно, ако някой се сети, но не мога да задължа никой.

# 521
  • София
Аз избрах Бодимед като лаборатория именно заради предимството - има си табели на всеки вход, че бременни и деца са с предимство (за невъзпитаните нали...) В началото на бременността си спомням, че имаше много голяма опашка и като им казах, че искам да си ползвам предимството (явно едната жена се беше изнервила от чакане) и ме пита дали наистина съм бременна. Верно, че не ми личеше, ама ще лъжа ли за едното предимство. После помня ми направи коментар, че тя никога не си била ползвала предимството като бременна... Викам й - всеки си преценява в крайна сметка! Малко неудобно се почувствах честно казано, все едно нещо нередно правя. За радост всеки следващ път няма опашка и не ми се налага да показвам корема като доказателство Grinning

Иначе да се отбележа и аз - днес бях на късната морфология 30+4 г.с. бебка е 1644 грама като вървим 3-4 дена напред, но не е притеснително. Имала голяма глава и щяла да бъде умна каза АГ хихи Всичко си й беше наред за моя радост и даже е застанала като за нормално раждане (дано не се премести преди термина). Не ми е мерила маточната шийка (или поне не я виждам описана), а и аз забравих да я питам, че други неща говорихме (за сърбежа, за ТСХ, за кръвоснабдяването) и се отплеснах... Най-точно ли се мери шийката на морфология или и следящият ме АГ може да я види? И на коремен ехограф или трансвагинален трябва да се види с точност?

Иначе утре ще ходя на гастроентеролог, мъчейки се да разбера от какво е този сърбеж... мислих си и аз, че може да е на нервна основа понеже още работя. Чакам с нетърпение вече да изляза болничен и да си почивам, да чета приятни статийки и книжки, да гледам клипчета и да се образовам, да си направя списък с покупки и като цяло да се подготвя за раждането... Тепърва ще ставам активна във форума Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 00:08 от jalapeno

# 522
С предната бременност ходех в Бодимед и не съм видяла табелката, че бременни и деца са с предимство. А и никой не ми даде ред.. Честно казано ако бях видяла тази табелка да съм се възползвала от това си право. А също сме и освободени от потребителски такси! Но това никой служител не го спазва и се прави на приятно разсеян. Чак сега с втората бременност ми се случи веднъж да не плащам такса. Не съм за тези 2,3,4лв но се дразня, защото те знаят че не трябва да плащаме, а си ни искат парите!
Иначе са ми давали предимство в хранителния магазин и то все възрастни жени. Но масово се правят, че не виждат, защото така е по-лесно. Бях някъде в 3,4м когато чаках на регистратура в болница, беше ден понеделник - страаашна лудница. Редим се ние на някакви опашки, сигурно 3, 4 опашки за 3 гишета и най-отзад чакаше майка с малко детенце, което кашляше и бебе в количка. Е никой я не погледна тази жена. Веднага казах на мъжа ми да отиде при нея и да я доведе при нас най-отпред на опашката, понеже беше наш ред. Изумена съм понякога какви са жестоки хората..
Утре трябва да ходя до лабораторията. Ще видим дали ще ме пуснат да мина с предимство. И за таксата този път ще попитам не съм ли освободена!

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 00:32 от Анонимен

# 523
Аз също вчера бях на преглед и бебка е  2600 гр. голяма бузанка ни е показа се най накрая, иначе и аз в понеделник сии взех болничния и направлението,почнахме и тоновете от днес иначе съм 34 седмица, а тя отговаря на почти две повече,даже имам и дата за секцио мойто няма да е априлско бебе, но нищо важното е да е здрава .Малко остана момичета до най важната среща🥰

# 524
Мен на лаборатории не са ми давали предимство, въпреки табелите не съм и искала, като видя много хора директно си тръгвам, като видя 3,4ма оставам да чакам. Знам, че ако си искам ще има някой изнервен ще направи забележка и ще се скараме, не виждам смисъл..
На регистратурата в болницата, даже са ме пререждали, защото спазвам дистанция и те се правят на разсеяни и мислят, че не съм на опашката, там вече се скарах  Rage
Иначе в КАТ и в общината служителите директно  ме преместиха най-напред на опашката и въпреки че в КАТ с полицай задминах всички, пак се намериха мърморещи, ама тогава полицая се разправя с тях Grinning
Обещах му, че няма да плаша малчо с чичко Полицай Blush

Общи условия

Активация на акаунт