Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 863
  • 802
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Локацията е точно, където я описват, даже намерих сградата заради специфичните прозорци. Гледа към градината на Английското посолство, която е перфектно поддържана и доста голяма за градина на частен имот в центъра. Била съм там на едно градинско парти, изобщо не се чуваше шума от улицата.

# 106
Вижте този апартамент.
https://m.imot.bg/details/1c159076557087600
Направо съм влюбена. Почти всичко ми харесва, а това рядко се случва.
Оправдана ли е цената заради дизайна? Защото като разгледам по-внимателно, виждам, че не е супер лукс изпълнението, просто дизайнът впечатлява.

Таман никога няма да дам толкова пари за дизайн. Снимките наблягат на "уау ефекта", който е безспорен, но това е стара тухлена сграда с малко съмнителни тавани. И цената от 3 до 5 пъти цената на приличен функционален апартамент (посочената цена е без ДДС). Има много да се огледа и прецени и пак трябва да свалят наполовина за да го купи някой. А и обявата е стара, виждала съм я, явно не се натискат.

П.П. Какво се чува от улицата по време на парти и какво се чува нощем, като отвориш прозореца, са много различни неща.

# 107
Това жилище ми харесва най-много от показваните напоследък.

# 108
Безумие. Купи си нормален апартамент, наеми си дозайнер и ще ти го направи така за 3х ниска цена. Имаче май това се води индустриален дизайн. Харесва ми но не и за постоянно живеене. 1м лева са много пари, някой май се опитва да стане милионер набързо, да да, ама не.

# 109
  • София
И на мен ми се струва скъпо, но и дизайнът е впечатляващ, затова и въпросът ми беше дали си струва заради дизайна само да се плати повече. Доколкото разбирам, дизайнът е спечелил някакъв конкурс или класация, нещо такова.
Но ако човек има нерви да чака, със сигурност ще му излезе по-евтино да си купи апартамент и да наеме дизайнер, даже същата дизайнерка. Просто ще почака година примерно.
Доста имоти в центъра, според мен, се продават ей така, на умишлено завишена цена, защото на собствениците не им е зор да продадат, а искат максимума за собствеността си. Гледам обяви стоят с месеци на една и съща цена, явно могат да чакат.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 12:41 от Илит

# 110
  • София
Не е лош дизайнът, но е далеч от впечатляващ. А и не е моето.
За 20 евра ще го направя тоя и по-хубав дизайн и без да съм дизайнер. Като се разходиш из магазините за плоскости има всякакви видове декоративни повърхности. От метал, от дърво, от пластмаса, на тухлички, на камъчета, декоративни мазилки на пясък и облаци.

Объркали са нещо нулите.

# 111
Дизайнът е по моя вкус. Не е 100%, т.е. някои неща не са ми съвсем ОК, но мога да лесно да ги пренебрегна.
Но ако имаш достатъчно време и нерви, плюс парите, да се занимаваш с майстори и дизайнери, тогава можеш да си намериш имот в центъра за тотален ремонт и да си направиш и ремонт, и дизайн на по-ниска тотал цена от този апартамент.
Според мен цената е много завишена, дори и заради дизайна, но за 3-стаен апартамент тази цена е висока.

# 112
Хубав е апартамента, но при цена от над половин милион евро, няма изобщо какво да се коментира. От финансова гледна точка това е тотална щета.

# 113
Вижте този апартамент.
Оправдана ли е цената заради дизайна? Защото като разгледам по-внимателно, виждам, че не е супер лукс изпълнението, просто дизайнът впечатлява.

Таман никога няма да дам толкова пари за дизайн. Снимките наблягат на "уау ефекта", който е безспорен, но това е стара тухлена сграда с малко съмнителни тавани. И цената от 3 до 5 пъти цената на приличен функционален апартамент (посочената цена е без ДДС). Има много да се огледа и прецени и пак трябва да свалят наполовина за да го купи някой. А и обявата е стара, виждала съм я, явно не се натискат.

П.П. Какво се чува от улицата по време на парти и какво се чува нощем, като отвориш прозореца, са много различни неща.
Нормалната цена за този имот като се вземе предвид локация, гледка и състояние е около 360 000 (крайна). Някъде около 3000 евро/м2.

# 114
Вижте този апартамент.

Нормалната цена за този имот като се вземе предвид локация, гледка и състояние е около 360 000 (крайна). Някъде около 3000 евро/м2.

Това на база сключени следки на подобни имоти в района ли е или просто лично мнение?

# 115
Съгласна съм с Нико за цената. Аз бих дала не повече от около 350 хил., дали това е пазарната цена - не знам, аз на толкова го оценявам. Ако наистина не е шумно, т.е. не е на шумна улица с голям трафик като Васил Левски/Патриарха и т.н. около НДК и английското посолство (всъщност резиденцията на посланика, мисля).

# 116
Вижте този апартамент.

Това на база сключени следки на подобни имоти в района ли е или просто лично мнение?
На база сключени сделки.

# 117
Интересна ми е банята, май не я видях. И аз мисля, че обзавеждането е по-скоро впечатляващо, отколкото реално скъпо. Не бих дала толкова пари за подобно нещо. Това като изключим, че не обичам особено индустриален стил по принцип. Аз например вещите няма да мога да си побера в този апартамент. Не знам какъв гардероб има в антрето, но от снимките за мен сторидж спейса е супер оскъден.

# 118
За мене цена на която може да се продаде е макс 300-320к. Иначе всеки може да си наеме някой популярен дизайнер и да си “спонсорира” (купи) някоя награда за дизайн на годината. А да се обзаведе по подобен начин не е нужно същия дизайнер да се наеме, а някой друг който също прави същия стил дизайн. В интернет е пълно с такива обзавеждания. Аз лично не бих живял в такъв апартамент, масово така се обзавеждат офиси, офис заведения и кафета, все едно цял ден съм в бизнес среда, не мерси, предпочитам по-уютно и домашно или поне модерностичен дизайн. Дори рустик ми е по-напред от този дизайн.

# 119
Как така има спор дали си струва, като не видяхме банята, не се знае дали има две бани или поне допълнителна тоалетна, дали има антре и балкони... Ами гараж? Не видях и за асансьор има ли.

Общи условия

Активация на акаунт