Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 636
  • 802
  •   1
Отговори
# 300
Да ви успокоя, и в Лондон ги има много. Дъщеря ми като си търси квартира от суперските предложения повечето се оказваха взети вече Wink И и предлагаха други.

# 301
  • София
Каква стока тангра? Ако всичките им оферти са фалшиви, значи няма какво да му предложат.
Кой е казал, че всичките оферти са фалшиви? Естествено, не са.
Всичките, които човекът си е избрал може да са фалшиви. Особено, ако са избирани по цена. Но за всички оферти от брокер кой и кога е говорил.

# 302
  • София
Adventures, линкът е счупен и не излиза.
Аз гледам сайта на Нова Билд, които строят около черквата. Имат няколко свободни двустайни останали в третата част, но не са показани цените. Предполагам, че ще са мин. 1000Е, но не пречи да пуснеш едно запитване. Схемата за плащане не е много благоприятна, ако си с кредит. Искат 30% на предварителен договор, на акт 14: 50%. Като разпределение обаче не са лоши. https://novabuildst.com/

Така трябва да работи линкът - https://elite_kns.imot.bg/  .Чупи се като се даде към определено жилище, но те "двустайните" са сходни. На Нова Билд и аз ги гледах, в едната сграда имат свободни. Може би ще се обадя да ги проверя, цената си я представям около 1,200, ако изобщо има каквото търся. 1000 не е зле, тъй като аз ако взема за 70к ще имам поне 55 кв. чиста площ, надявам се. Съмнявам се някъде тук да се строи на такава цена, а 2-3 години хич не ми се чака, но ще видим. Трудно ще прежаля толкова пари за общи части като мога да си платя нещо с реални квадрати, които да ползвам, в стара сграда, каквито харесвам.

# 303
Аз наистина не разбирам как може някой да има апартамент в топ квартал и да го съсипе по брутален начин. В едната оферта за Яворов жилището приличаше на обитавано от психично болен или клошар, който е чупил, цапал и само огън не си е напалил в хола. Нали в тези квартали живеят уж интелигентни хора? И това не е единичен случай... виждал съм десетки обяви за жилища, които не са занемарени, а са целенасочено рушени през годините.

# 304
Аз наистина не разбирам как може някой да има апартамент в топ квартал и да го съсипе по брутален начин. В едната оферта за Яворов жилището приличаше на обитавано от психично болен или клошар, който е чупил, цапал и само огън не си е напалил в хола. Нали в тези квартали живеят уж интелигентни хора? И това не е единичен случай... виждал съм десетки обяви за жилища, които не са занемарени, а са целенасочено рушени през годините.

Наследствени са, а наследниците може да са безработни, наркомани, пияници...

# 305

Наследствени са, а наследниците може да са безработни, наркомани, пияници...

Или наследодателите по-скоро са възрастни хора с тежки възрастови отклонения, с които просто не е имало начин да се справят наследниците. И са вдигнали ръце и са чакали да дойде времето. Съседите - също.
И да, някои болести не прощават дори на много интелигентни хора. Няма да споменавам имена. Лесни решения обикновено дават само хора, които не са минали по този път или им липсва елементарно човешко съчувствие и разбиране.

На мен единият апартамент в Яворов и този в Лозенец ми приличат на такива.

# 306
Тази обява ми изглежда реална
https://m.imot.bg/details/1b160385623773798
Ако ще говорим за Лозенец, поне Агенцията не е от ментетата.
Роман мога да напиша за търсенето, ама не е това темата. Едно разбрах, преди да смята и мисли човек, първо трябва да е сигурен, че това, което да мисли, реално съществува и е на пазара. Поне става с едно обаждане, след това мъките са от друг вид 😀

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 18:00 от Анонимен

# 307
При положение, че вестибюлът е без прозорец, това си е голяма гарсониера (едностаен). Да, вестибюлът с хола заедно граничат с банята, значи може да се преустрои в кухньохол, а кухнята да стане спалня.
Обявата за Лозенец на Саиван, въпреки кошмарното състояние, беше с 2 прозореца на вестибюло-хола, което значи, че може да се обособи вестибюла като малък хол и с врата/портална врата да си има към него светла спалня. Но пък кухнята ми се видя мъничка, по-скоро годна за кабинет/офис/миниатюрна детска спалня за 1 дете.

# 308
Мандаринка, коментирам коя обява е реална, според мен, а не коя е по-добра. На Явлена съм 99 % сигурна, че е реална, докато за другата никак не съм.  На мястото на Саиван утре бих прозвънила всички от списъка и след това бих обсъждала.

# 309
На 4-5-6 януари поне бих звъняла аз. Който до Коледа се е уредил с комисионна - уредил си е коледния бонус. До Нова година, че чак и до края на именните дни си е е релакс.
Пък може Нова година - нов късмет. Тази така или иначе беше много крива.
И бих прозвъняла и бих настоявала за оглед на всички оферти, дето ги е хванала за ушите. По снимки и описания - чудо на чудесата, на живо - доста разочарования има.

# 310
E,  утре е работен ден, но когато иска, тогава да звъни. И разбира се, че на оглед може да има много разочарования, но често и преди него ги има. А и след него- също. Изобщо, процесът е пълен с потенциални разочарования 😀

# 311
  • София
Аз си  мисля, че и утре е неработен ден?
Нали ако се падаше събота или неделя - даваха и понеделника за почивен.
http://xn--b1aekbb1acci5f.com/   

# 312
Не е работен ден утре 😀 Може да се пробва на 29-30, но ми се струва, че много малко бизнеси си дават зор между празниците. Отделно и собствениците надали са на зор да отварят за огледи.

# 313
29, 30 и дори 31 декември са работни дни, след това чак на 4 януари.
Но хората вече се готвят за празниците, взели са си отпуск, пазаруват, отдъхват... Магазините са пълни с клиенти.

# 314
Здравейте! Какво Ви е мнението за тази обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c150126166525892 и сградата като цяло?
Тази част от сградата /фаза 1/е на акт 15 и се намира близо до Сточна гара. Някой по- запознат може ли да коментира как е районът в момента с оглед евентуално ползване за постоянно живеене?
В момента се строи 2-ра фаза от сградата, в която ще има и апартаменти за отдаване под наем /от рода на апарт хотел/?
Всякакви коментари ще бъдат от полза! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт