Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 607
  • 802
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз не бих купила нито един от тези.
Първи етаж не искам, а повечето са такива.
От по-високите етажи - единия е много стар 1940 г. - не.
Другия, в Лозенец със сигурност са скрили поне 10 -15 г. от построяването.

# 271
Първата обява според мен е саниран панел. Внимавайте. Също така зависи къде в Изток, дали до метростанция Ж.Кюри, където е по-скъпо или до Г.М.Димитров, където вече не е Изток точно. Според мен тази в Лозенец, с уговорката че с як ремонт може да стане добър двустаен. На 65 квадрата забравете за тристаен. И също така възможността да се паркира в двора на кооперацията, ако опцията е реална. И етажът е добър. Но аз не познавам много добре Яворов, да пише някой по-запознат.

# 272
Понеже съм ограничен от цената се старая да намеря 
оптимален вариант максимално близо до центъра за сега,
но може ако не намеря нищо подходящо да мина на вариант
по голям в някой квартал.

# 273
2-стайният 86 хил. - категорично не. На кръстовището на Подуене, лудница отвсякъде - шум целодневно и денонощно. Мръсно. Форсиране, биене на спирачки и т.н.
Като обща бележка - всички, които не са на партер, са без асансьор. Въпрос на преценка е дали можеш да се качваш 2-3 етажа пеша, сега и в бъдеще.
За Изток - Милитана, според мен си е тухла, виж стрехата на покрива на първата снимка, това не е е покрив на панелка.  И в кухнята, която са отворили към коридора (май), има колона. Не мисля, че щяха да могат да махнат стената и да остане колона, ако беше панел. Така поне мисля.

# 274
Този в Яворов е впечатляващ: може да се дава под наем за снимане на филми, музикално видео или арт фотография 🤔

# 275
Те в Яворов са 2 - единият на Авицена, другият - на Хан Омуртаг. Кой от двата?

# 276
  • София
Яворов за мен е чудесен квартал. Лозенец е добър, Гоце Делчев не е лош, Изток също. Само на Мадрид ми е малко на кантар.
Така че зависи от микролокацията. Защото Яворов на Иван Асен, която е павирана е едно, а някъде по войводите (много улици там са кръстени на войводи и ханове) е по-различно, по-тихо.
За повечето хора първият етаж е минус, но в доста случаи може и да е плюс, например когато няма асансьор или ако искаш да смениш мястото на банята.
Ако целта е по-голяма площ, ще трябва по кварталите, няма как. Гоце Делчев, особено близо до парка, не е никак лош.

# 277
  • София
За толкова пари бих купила нещо, което след 80 години ще изглежда по начин, които тези изглеждат сега. А без асансьор пък абсурд...

# 278
За толкова пари 3-стаен НС с чиста квадратура около 80, ще се плащат поне 100-105 квадрата. И ще стане след 3-4 години (ако вече е поне груб строеж, са останали много компромисни). И да е близо до центъра, с което няма как да се вмести в тази цена.

# 279
Не знам колко е практичен, така и не схванах къде е аспираторът - онзи абажур отгоре май все пак е лампа (ниска лампа над котлони???)
Това е аспираторът, ползвам същия.

# 280
  • София
А къде отвежда парата? Няма комин...
За пръв път виждам такъв. Предполагам че е с някакъв активен въглен за миризмите, ама за парата....

# 281
  • София
Апартамента на кръстовището на Подуене в никакъв случай. Това е в моя район и мястото е ужасно мръсно и шумно. До мол Сердика е доста близо пеша - 5-6 мин. До Заимов обаче са 2 спирки на трамвая, както и до метрото, така че не е "до Заимов". На мен нито един не ми хареса, а цените- още по- малко. Не знам как ще намираме апартаменти, но успех на всички търсещи!

Днес минах през сградите около Черковна,които ми споменахте. Има 5-6 строежа, а както са заградили очаквам и срещу магазин Лили на Черковна и Мадрид да се строи. Едва не си потроших колата по тези "улички" докато стигна да снимам табелите с номерата за връзка. Тези от дясно на Черковна са на доста по- добро място, до малкото паркче и не съвсем до улицата. На Инфинити ограденото е на най- гадното място. Между улицата и влаковите линии. Ще звъня да видя как са цените, но единият блок е буквално залепен за ОМВ, което четох, че изобщо не е добър вариант заради някакви изпарения. Има 2 сгради на една и съща фирма, които пише, че ще имат и паркоместа, което за там би било нужно, то няма наоколо къде да се спре и сега със само една завършена сграда... Иначе метрото е доста близо, а по Черковна има лесен (и прашен) директен достъп до Оборище. Като локация ме устройва, а и не са съвсем до улицата и влака, друг е въпросът, че не ми се рискува без акт 16. Толкова месеци чакане и гледане и на края да остана на зелено самия аз Grinning .

# 282
За Акт 16 остават, ако въобще има какво, само най-"кривите" апартаменти. И цената вече не е като за на зелено.
Та всеки си избира какво предпочита - сигурност (повече пари и по-малък избор) или по-голям избор на по-ниска цена и стиска палци и се моли до Акт 16.

Ако търсиш до 75 хил. двустаен приличен към 60 квадрата чиста площ, можеш да постигнеш тази сума при сделка на зелено, за квартали в широк център или близо до него. Или за крайни квартали без инфраструктура, но в групата на "търсените".

За апартамента на Подуене основният му недостатък, е че е баш на кръстовището. 2 спирки с трамвая, 1 спирка с рейса или 10-15 мин. пеша до Заимов са малък проблем. Ако искаш на 1 мин. от Заимов - ето ти Инфинити парк, пресичаш улицата и си на Заимов. Или в малките блокчета зад парка - на практика си в парка, но за 75 хил. евентуално някоя гарсониера за тотален ремонт, партер или последен етаж (там са без асансьор).

# 283
  • София
И 80 хил. евро да дам, то пак не се вписвам в цените. Не само около мен, а като цяло близо до центъра, в приятен квартал. Няма смисъл да се изръся с много над бюджета ми за покупка ако после няма да мога да си позволя да направя  жилището както искам. Обезсмисля се цялото нещо. Да, спестявам пари всеки месец, но гледам и да задоволявам своите интереси, да пътувам и т.н. Няма да се лиша от живота си за неопределен период от време, за да си изплащам някоя мижава панелка. Искам жилище, колкото се може по- скоро, но за всичко си има граници и не търся просто "нещо за живеене". Въпреки че съм наясно с цените и пазара, не мисля, че 80 хил. евра са малко за покупка на неголямо жилище. Къде го тоя стандарт? В същото време ,ако си сменя квартирата с по- хубава, ще трябва да плащам поне 600 лв + сметки, които пари  мога да давам за собствено жилище. Не мога да се прежаля да давам толкова пари "на вятъра". Ще стискам зъби и ще събирам пари докато не излезе моето жилище. Ако не купуваме на тези цени, може и да почнат да предлагат по- адекватни.

Много ми се иска да остана в стар квартал, който няма да заприлича на Ман.Ли и Кръстова вада. Харесвам старите софийски сгради в закътани улици. Свикнал съм да нямам асансьор и съм напълно ОК с това, под 25 г съм и скоро се надявам да нямам проблеми с изкачването на стълбища. Въпреки че съм млад супер много държа на спокойствието, особено в дома. Не вдигам шум и купони, има си места за това. Черковна към Хаджи Димитър вече са го почнали стабилно и сградите растат като гъби,почнало е да мяза на Кр Вада за няколко месеца.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 23:06 от Adventures7

# 284
Щом до 25 си събрал 80к, значи без проблем можеш да си изтеглиш един кредит и даси купиш каквото искаш. Лихвите в момента са добри, а предвид че плащаш и наем не знам какво го мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт