Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 627
  • 802
  •   1
Отговори
# 360
Аз се съмнявам в коректността на обявената във втората обява квадратура. Първата си има едно помещение повече - кухнята, всичко останало като брой е същото.

Кръглите балкони не ми пречат, защото са демоде, а защото формата ограничава използването им. На тези балкони примерно си представям масичка с 2 стола, или сушилник опънат, с кръглата форма и двете неща са по-трудни. За саксии не пречи. Иначе красотата е доста субективна категория.

# 361
Кръглата масичка се връзва идеално. В едно от жилищата ни имаше триъгълен издадък на балкона - е това наистина е трудно за използване Simple Smile
Квадратурата нищо чудно да е с общи части.

# 362
Илит 👍В топ център с гараж е направо мисия невъзможна.
Стрелбище е много хубав  квартал, а това блокче си има всичко.

# 363
  • София
И аз да се изкажа - Гаражът в Стрелбище струва 20-25к евро. И с навлизането на електричките ще става все по-скъп и по-скъп. Така че това трябва да ви е в топ 1 на приоритетите ако сте активни шофьори в този квартал.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 09:25 от chiana2003

# 364
  • София
https://m.imot.bg/details/1d160830136057459

Какво ще кажете за тази обява? Мъжът ми много го харесва. Аз не чак толкова. Най-вече ме притеснява, че е на първи етаж над гаражи и ще е студено. Също под прозорците има квартална градинка и сигурно през лятото ще е шумно.

Апартаментът е на ул. Траянова врата, в един от трите еднакви блока 53, 55 или 57.
За мястото и състоянието си е много добър.

# 365
  • София
Тъй като тук обсъждахме за сградите на Черковна , се включвам с ъпдейт, че по празниците малко се бавят нещата. Изобщо не бях разбрал за тази на инфинити, защото имаше само 2 постера и строежът не е започнат, но като ми казахте ходих да видя и се обадих. Да ви кажа честно, няма смисъл да я качват на сайта си. Повече от 2 години ще се чака и още не е започната, а вече са останали само 2 апартамента и 2  ателиета. Hushed Харесвам им сградите и до колкото виждам са коректни, последните 10% се внасят на акт 15, нищо не се плаща на 16. Но наистина се изненадах, че почти всичко е продадено. Тук в тази до Заимов на доста по- късен етап се продадоха. Алетие не виждам смисъл да се купува, а и четох, че вече няма да могат да се строят такива? 43 кв площ са + 12 общи части. Прикачвам плана на двата останали апартамента, ако някой друг случайно има интерес или ви се обсъждат. Smile Този 50 ап ми хареса като разположение, въпреки малката спалня. Но с паркомясто става над 106к евро. Над 2 години ще отнеме + останалите апартаменти не са с добро изложелие- напълно нормално. То там не че има кой знае какво изложение, но все пак.
Скрит текст:

А това е вторият. С доста странна форма, не ми харесва особено за цената си Smile. За жилище 50-60 квадрата ми се струва доста да има по 17 кв общо части. Над 20 к евро за тях стават.
Скрит текст:

# 366
Тъй като тук обсъждахме за сградите на Черковна , се включвам с ъпдейт, че по празниците малко се бавят нещата. Изобщо не бях разбрал за тази на инфинити, защото имаше само 2 постера и строежът не е започнат, но като ми казахте ходих да видя и се обадих. Да ви кажа честно, няма смисъл да я качват на сайта си. Повече от 2 години ще се чака и още не е започната, а вече са останали само 2 апартамента и 2  ателиета. Hushed Харесвам им сградите и до колкото виждам са коректни, последните 10% се внасят на акт 15, нищо не се плаща на 16. Но наистина се изненадах, че почти всичко е продадено. Тук в тази до Заимов на доста по- късен етап се продадоха. Алетие не виждам смисъл да се купува, а и четох, че вече няма да могат да се строят такива? 43 кв площ са + 12 общи части. Прикачвам плана на двата останали апартамента, ако някой друг случайно има интерес или ви се обсъждат. Smile Този 50 ап ми хареса като разположение, въпреки малката спалня. Но с паркомясто става над 106к евро. Над 2 години ще отнеме + останалите апартаменти не са с добро изложелие- напълно нормално. То там не че има кой знае какво изложение, но все пак.
Скрит текст:

А това е вторият. С доста странна форма, не ми харесва особено за цената си Smile. За жилище 50-60 квадрата ми се струва доста да има по 17 кв общо части. Над 20 к евро за тях стават.
Скрит текст:
Тези апартаменти, в коя сграда са? Близо ли са до влаковете? Ние когато се чудихме между тези два двустайни ти спомена нещо за много високи цени, а реално цените са много по-ниски от тези, които показваш. При нас схемата на плащане е 10 процента след получаване на разрешително за строеж, 10 процента след акт 14 и 80 процента след акт 16. Тук как е?  

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:15 от Анонимен

# 367
Simple Smile Нормално е да има разлика в цените между Черковна и Манастирски ливади, между Инфинити и друг.

# 368
  • София
Да, близо са до влаковете. На ул. Черковна са. Не е най- приятната микролокация, но е до метро и има малко паркче отпред.

Не знам за кои двустайни говорите? Цените варират около 1,200 евро/кв. в сградата, която съм пуснал. В Ман.Ли цените на апартаментите, които обсъждахме ( ако за тях става дума), бяха пак толкова. Но аз не бих сравнявал двата района, тъй като тук има всичко и е на пешеходно разстояние от центъра. Име и метро, трамваи и автобуси. Квартал Оборище е на няколко мин пеша, само се минава моста. Мол Сердика е на 10-15 мин пеша.

До акт 15 всичко е платено. Още при сключване на договора се плаща 25% и после поетапно останалите. Не е най- приятно за купувача, но строителят се е доказал с последните си сгради, от това, което проучих и видях. На мен не ми се чака 2 години, иначе от вече продадените апартаменти смятам, че има такива, които си струват за около 1,200 евро. Общите части са доста и от тази гледна точка бих взел НС ако наистина си струва жилището, а не някое изостанало със странно разположение и неприятен изглед.

# 369
Зависи къде на Черковна. Но наистина е нормално да има разлика между тихо място намиращо се на 700-800 метра от голям парк и такова, до което минават влакове и самолети. Също така е нормално да има разлика между Инфити, които строят добре, но ги е срам да уточнят с какви материали (на сайта им пише червени тухли, но не уточняват кой модел 😀) и фирма, която строи с най-добрите материали и не прави гимнастики с общите части.

# 370
Няма как обектът на Инфинити да се сравнява с нещо в Манастирски ливади.

Както се вижда сградата на Черковна е разпродадена отдавна, още преди строежа да е започнал, а за МЛ се налага реклама във форума Simple Smile И това е съвсем нормално и обяснимо. Едно е да си близо до центъра, близо до болници, търговски обекти, културни такива, с всякаква инфраструктура, съвсем друго - по средата на нищото.

# 371
  • София
Ама вие наистина сте отчаяни! Спокойно! И в МанЛи ще се продадат апартаментите! Дори Идеалният апартамент на партера с 2метра гледка ще се продаде. 😃 Може би не веднага, но като се завърши, ще се намерят купувачи.

# 372
  • София
На моста на Черковна. Страната откъм Х.Димитър. На мен ми е супер смешно да ми рекламирате Манастирски ливади и да го сравнаявате с локацията тук. Както казах- това е до метро, на пешеходно разстояние от центъра, минават доста автобуси и трамваи. В Оборище има всякакви магазини, 2 Били на няколко мин от сградата. Поликлиники има също, а и ИСУЛ е наблизо. Живея на 10 мин пеша от въпросната сграда и впечатленията ми са лични, не са ми ги наговорили инвеститорите. Satisfied Никога не бих се изолирал на такова място като Ман.Ли, а и самият квартал си има достатъчно неуредици. Имам познати, които не са доволни изобщо, но да речем, че това, което вие гледате е феноменално и уникално. И кой е този строител дето толкова хвалите, дайте и ние да видим? В сайта на Инфинити споделят информация как са направени сградите. Давам пример за конструктия на стените, копирано от сайта - "Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а  външните  - с 25 см. Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни."

Аз съм ходил в тяхна сграда и имам лични впечатление от това как изглеждат, колко са изолирани апартаментите от шум и т.н. Затова и си споделям да пиша по въпроса, останал съм с добри впечатления досега. Не съм тръгнал да купувам от тях, но от това, което съм видял- бих.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:43 от Adventures7

# 373
Да, близо са до влаковете. На ул. Черковна са. Не е най- приятната микролокация, но е до метро и има малко паркче отпред.

Не знам за кои двустайни говорите? Цените варират около 1,200 евро/кв. в сградата, която съм пуснал. В Ман.Ли цените на апартаментите, които обсъждахме ( ако за тях става дума), бяха пак толкова. Но аз не бих сравнявал двата района, тъй като тук има всичко и е на пешеходно разстояние от центъра. Име и метро, трамваи и автобуси. Квартал Оборище е на няколко мин пеша, само се минава моста. Мол Сердика е на 10-15 мин пеша.

До акт 15 всичко е платено. Още при сключване на договора се плаща 25% и после поетапно останалите. Не е най- приятно за купувача, но строителят се е доказал с последните си сгради, от това, което проучих и видях. На мен не ми се чака 2 години, иначе от вече продадените апартаменти смятам, че има такива, които си струват за около 1,200 евро. Общите части са доста и от тази гледна точка бих взел НС ако наистина си струва жилището, а не някое изостанало със странно разположение и неприятен изглед.
Кривият двустаен на 3-ти или 4-ти етаж струва около 60 000 евро без и 70 000 с паркомясто. Изложението е запад. Хубавият е южен на същите етажи струва около 80 000 евро. Паркомястото е 10 000 евро. При желание включва ток и електромер. На втори етаж е по-евтино.

# 374
  • София
Ок, компот ли да ви отворя? Не разбирам защо ги сравняваме като цяло. Паркомястото е на същата цена иначе. В тази на жилищата също не виждам огромна разлика. Пак казвам- аз не бих сравнявал Ман. Ли с локацията на сградата на Черковна. Вашата сграда дори не знам кой я строи, за да видим колко са му уникални нещата и как си заслужават.

Общи условия

Активация на акаунт