Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 647
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
Мандаринка, ап Е дупка, само че това е лесно поправимо. Докато ако беше в МанЛи, не е поправимо. Няма да повярваш ап в какво състояние в района се продаде  за близо 3000 е/кв. В случая, обаче, агенцията ми звънна алармата, после беше цената.
Дадох ти линк към реална обява на адекватна цена, според мен. Между другото, няма особено значение дали е дупка или е запазено, во старо, винаги изриваш всичко и почваш от 0-ла. Затова и няма особена разлика в цената, дали е дупка или е прилично, но от преди 20 години.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 21:01 от Анонимен

# 346
СС се продава основно от наследници, които продават така, както са го наследили. А често го наследяват в състояние, подобно на това от снимките. Но и така са скъпи, а и бързо се продават.  Явно достатъчно много хора ценят мястото повече от състоянието, защото знаят, че състояние се оправя, но локация - не.

Да, особено ако вземете предвид как обсъждаме и най-скъпите ремонти - почти никой не хи харесва, всеки иска малко по-инак. Та в този смисъл апартамент щете е 100 пъти за предпочитане, пред нещо не по твой вкус, но което ще ти фактурират.

# 347
ЧС, точно.
Аз предпочитам да е дупка, отколкото някой да е скрил с ремонт недостатъци, а и да не е скрил, да си го проектирам и изпълня, както аз искам. А си права, че ремонтът ще ми го калкулират в цената, а аз така или иначе пак ще ремонтирам. Тоест,ще плащам 2 пъти за ремонт.

# 348
  • София
https://m.imot.bg/details/1d160830136057459

Какво ще кажете за тази обява? Мъжът ми много го харесва. Аз не чак толкова. Най-вече ме притеснява, че е на първи етаж над гаражи и ще е студено. Също под прозорците има квартална градинка и сигурно през лятото ще е шумно.

Аз съм от новите в темата, но ще си споделя да напиша нещо, тъй като имам приятели, които живеят наблизо, на 1 етаж. Когато почнах да търся жилище имах едно предложение за първи етаж и тогава се допитах за тяхното мнение, тъй като съм ходил в тях, но тогава не се интересувах с какво впечатление са. И техният е с градинка отзад и паркинг пред входа и казват, че е много спокойно, защото реално стаите им са с изложение към градинката и улицата е отдалечена достатъчно, за да не се чува. Не минават хора под прозорците, няма тротоар. За отопление беше следващият ми въпрос и при тях се оказа, че са над/до абонатната и е доста топло. В моя вход също точно на 1 ет си представям, че е топло, защото виждам тръбите под апартамента и много се усеща още като влезеш във входа. Така че ако е над мазета и от там минават тръбите може да е плюс. На мен ми харесват стаите, но може би като се раззелени ще влиза малко светлина.

# 349
За апартамента в Стрелбище, това предполагам е от 4 етажните блокчета на ул. Траянова врата, този може би е 101 блок, щом мъжът и е ходил, знае дали е така. Те са на 4 етажа, така че 2 от 4 отначава не е първи етаж над гаражите, а втори реален етаж? Градинката не е притеснителна и няма как да е шумно от нея, абсурд. Шумно е от гимназията отзад, апартаментът се пада от другата страна на блокчето, а не към улицата и гимназията. Изложението е малко съмнително, тези блокчета не са ориентирани чист север-изток-юг, така че в случая е малко СЗ, основно СИ и малко ЮИ. Гимназията е от другата страна, на ЮЗ. Според мен локацията е отлична.

# 350
В описанието в началото пише, че е с 3 спални, а по-надолу, че са две само. За 180к евракис се очаква поне тези, които са описвали обявата да могат да броят до 3.

# 351
3 са спалните - 2 самостоятелни (родителска и детска) и 1 преходна от хола - пише, че може да е кабинет или спалня.
Ако е реална обява, с включен гараж дори, цената е перфектна. Районът е добър по принцип, жилището си има квадратурата, малък блок/кооперация. Санитарните помещения и кухнята със сигурност искат ремонт, но другото изглежда в повече от прилично състояние. Остъклен балкон с нова дограма. Чудесно е жилището, според мен.

В добър квартал и с тази квадратура, плюс гараж, едва ли можете да се надявате на нещо повече. Ако етажът е компромисът, аз бих го преживяла. Освен ако нямам едни 30-40 хил. отгоре, за да продължа с търсенето, при това без големи изгледи за особен избор.

# 352
За 20 отгоре това е хубаво https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d159246482487790
Но не е ясностроителството как е, 2000 г....

# 353
Доро, паркомясто в съседна сграда означава паркомясто под наем. А и съседна сграда не е ясно колко е съседна. Впрочем 2000 г. на втория апартамент, а за първия май е доста старичък така като гледам....Първите етажи аз не ги харесвам, особено пък в по-старите блокчета са направо партер. Тук не мога да се ориентирам от снимките добре, но ми се вижда пак ниско.

# 354
Пише трети етаж, няма да е по-ниско от предишното. Аз също не харесвам ниски етажи, но в случая ниското явно не им е проблем, щом гледат. Да, гаражът не е изяснен, но квадратите на жилището пък са стая отгоре.

# 355
Аз не бих се навила на паркомясто или гараж под наем като купувам, защото започва след това жестоко изнудване с наема, а вече си купил имота.
П.П. Имах предвид, че първата обява е с нисък етаж, втората е ок според мен. Но не ми хареса не затова че е по-скъпа, а липсата на гараж или паркомясто в сградата е сериозен минус за мен. Особено пък в презастроен квартал какъвто е Стрелбище.

# 356
Лютиче, и аз мисля като Мандаринка, че е много добра оферта. Може това на снимката да са прозорчета на гаражите, не познавам мястото и блока. При всички положения, обаче, мисля че е добре.  А и щом ТМ го е гледал, какво се чудиш? Не мисля, че от градинка може да има шум, а и да има, викаш полиция, полицията идва.

# 357
Първото е с отделна кухня, а второто с кухньохол. На втората обява, може да е заради лошото качество на снимките, но всички помещения изглеждат тъмни. Балконите са закръглени, вече отминала мода, не носи особени плюсове като възможности за използване.

# 358
По-скоро е снимана зеленината, а и снимките може да не са качествени да. На мен закръглените балкони не биха ми пречили, ясно е че не са модерни, но то пък и първия не е първа младост, като цяло Кестенова гора май е по-застроена обаче от пространството около първото блокче. Ако аз трябваше да избирам, ситуацията с гаража щеше да е решаваща.

# 359
  • София
И аз се присъединявам към положителните мнения за апартамента на Траянови врата. Това е цял етаж над земята, гаражите са на кота нула. Мястото е чудесно, на три минути от Южен парк и пазар Иван Вазов, на една минута от Втора английска. Тихо, спокойно, с гараж! включен в цената! За отглеждане на деца е супер. Имотът дава възможност децата да усетят онова време, в което играехме между блоковете на Ръбче и Дама.

Независимо от по-голямата квадратура на апартамента на Кестенова гора, бих предпочела първия.

Разбира се, в рамките на бюджета ще потърся нещо в топ център, но съм пристрастна, а и в центъра със сигурност ще трябват компромиси, вероятно свързани с квадратурата и паркирането. Така че, офертата според мен е чудесна.

Общи условия

Активация на акаунт