Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 651
  • 802
  •   1
Отговори
# 330
  • София
От двата апартамента бих избрала С. река.
Но само ако входа на ЕПКто и около блока е поддържано.
Този вид гарсониери могат да се преустроят на двустаен - кухньохол и малка спалня в бившата кухня.
Младост - не ми харесва. Явно парното е изрязано и се топлят с печка. То ще е хамалогия и чистене.

# 331
Саиван, мерси за обратната връзка. Бях почти сигурна, но все пак оставях 1 % вероятност да греша.
Някой назад питаше - аз не съм следила всички оферти на тази агенция, а само тези в Лозенец, и все са им ментета. На други места може и да имат реални, не знам.

# 332
  • София
О, да, определено този в Суха река бих гледал, ако реша. В Младост беше просто да го коментираме, защото е абсурден.

Гледах по- рано тази обява: https://www.olx.bg/ad/chastno-litse-prodavam-obzaveden-apartamen … C.html#900eb48991 . Супер приличен апартамент на добра цена. Кофтито е, че е панелка и е доста мръсно и шумно, блокчето не е от най- поддържаните и е малко мрачно, но като цяло ми се стори адекватна обява.

# 333
  • София
Панелката е прилична, купувачи има за всичко.
Моя бивша колежка търсеха само ремонтиран панел - квадратурата и разпределението им харесвали. Но те купуваха със собствени средства.

# 334
Първата агенция на Попея не съм я чувала, ама втората - да. Не знаех, че и тя е съмнителна. Е, това с набирателните обяви не е ново.
Може би, противно на преобладаващите представи, и в Лозенец има апартаменти тотал щета, тип дупка.

Панелният апартамент пред входа на МОЛ Сердика и спирката на рейсовете точно пред блока не е особено атрактивен. От много старите панели е, рейсовете ти спират под прозорците, чакащите си говорят, отзад, където са входовете, е тупик за паркиране най-вече. Там също минават хора директно към Оборище.

Иначе апартаментът е с евтин, но приличен ремонт. Поне на външен вид. Мебелите са старички, малко сбирщайн. Като ще е панелка в пресечка на Оборище, поне да е от по-новите.

# 335
Първата агенция на Попея не съм я чувала, ама втората - да. Не знаех, че и тя е съмнителна. Е, това с набирателните обяви не е ново.
Може би, противно на преобладаващите представи, и в Лозенец има апартаменти тотал щета, тип дупка.

Скрит текст:
Панелният апартамент пред входа на МОЛ Сердика и спирката на рейсовете точно пред блока не е особено атрактивен. От много старите панели е, рейсовете ти спират под прозорците, чакащите си говорят, отзад, където са входовете, е тупик за паркиране най-вече. Там също минават хора директно към Оборище.

Иначе апартаментът е с евтин, но приличен ремонт. Поне на външен вид. Мебелите са старички, малко сбирщайн. Като ще е панелка в пресечка на Оборище, поне да е от по-новите.
Кой и къде има такива представи, че и преобладаващи? В стар квартал няма как да няма тотал щета, а в Лозенец  дори са преобладаващи, според мен, защото НС е ограничено и много скъпо, а СС се продава основно от наследници, които продават така, както са го наследили. А често го наследяват в състояние, подобно на това от снимките. Но и така са скъпи, а и бързо се продават.  Явно достатъчно много хора ценят мястото повече от състоянието, защото знаят, че състояние се оправя, но локация - не.

# 336
Явно достатъчно много хора ценят мястото повече от състоянието, защото знаят, че състояние се оправя, но локация - не.

Така си е. Ама от съседни теми оставам с впечатлението, че в скъпите квартали хората са винаги интелигентни и възпитани и си поддържат собствеността. За разлика от простаците в другите квартали.

# 337
  • София
Още 2002  си продавах моя в Лозенец и търсех нещо наблизо заради родителите ми. Имах изисквания само да не е първи и последен етаж и  да има работещо парно. Нагледах се на дупки, мръсотии, разхвърляно.  Та като видях слънчевото ЕПК в Дианабад и веднага инвестирах.
Имаше и 1 апарт, продаван от тогавашен депутат, но на леля му. В същия блок живееше приятел на баща ми. Та проверихме и се оказа, че лелята не е в течение на продажбите. Депутатляка водил хора на огледи - уж са му познати и влизат с него вътре.

# 338
Мандаринка, мисля, че си достатъчно интелигентна са направиш разлика между хвърляне на боклук през балкона и неподдържане вътре. Една баба  на 80 няма сили и желание за ремонти, но това не значи, че си хвърля боклуците през балкона. Във всеки случай, при нас никой не хвърля нищо през балкона, но имам различен опит с краен квартал, слава Богу, кратък. Може и да е случайно.  А който мисли друго, е свободен да действа според убежденията си.

# 339
  • София
https://m.imot.bg/details/1d160830136057459

Какво ще кажете за тази обява? Мъжът ми много го харесва. Аз не чак толкова. Най-вече ме притеснява, че е на първи етаж над гаражи и ще е студено. Също под прозорците има квартална градинка и сигурно през лятото ще е шумно.

# 340
  • София
И мене етажа и градинката биха ме притеснили.

# 341
Лютиче, на последната снимка се виждат високи мазета, не гаражи. Той над тях ли е? Да, ниско е, това е минус, но останалото са плюсове. На мен ми.харесва. Ап е с 3 изложения, 2 няма са са към градинката.

# 342
Попея, залагам 2 към 1, че ако такъв апартамент беше в друг квартал, веднага щеше да го опишеш като "дупка" (каквото е реалното му състояние). Но само защото евентуално е в Лозенец, коментираш агенцията, не апартамента, цената, ако е в Лозенец.
Фалшива или не, няма значение, за двустаен като този в обявата в Лозенец, в частта, която е добра, каква цена би му сложила (хипотетична) с оглед на отличната локация, но отвратителното състояние? Колко беше там по обявата - към 1800 евро на квадрат, нещо такова. Това реалистична цена ли е за апартамент в такова състояние в Лозенец?

# 343
  • София
Лютиче, на последната снимка се виждат високи мазета, не гаражи. Той над тях ли е? Да, ниско е, това е минус, но останалото са плюсове. На мен ми.харесва. Ап е с 3 изложения, 2 няма са са към градинката.

Има и гаражи. Апартаментът се продава с един от тях. Мъжът ми ходи на оглед, но явно не е видял, че има и мазета на нивото на гаражите. Сега не съм сигурна каква част е над гаражи и каква над мазета.

# 344
  • София
Този вид гарсониери могат да се преустроят на двустаен - кухньохол и малка спалня в бившата кухня.

Да, и аз виждам тази тенденция с преустрояването, но за себе си не виждам голям смисъл да го правя. По- скоро се оглеждам колко е реалната площ. Вече вътре най- много ме интересува спалята ми да е добре отделена от частта, където се готви. Иначе общо помещение за хол/кухня/ трапезария ми допада, въпреки че не мисля да слагам някаква голяма трапезна маса- рядко имам гости.

Гледайки обяви, много често идват с някакво обзавеждане, понякога даже "ново". На мен идеята ми е да си го направя по собствен вкус и не ми се вярва да мога да ползвам някакви неща от т.нар. обазавеждане. Какво сте правили с такива мебели ? Особено ако е току що купено специално за продажбата. Представям си, че трябва да се хвана да ги препродавам нещата. Към момента не клоня към НС, което инае би бил най- удачния вариант да се направи всичко от 0та.

Общи условия

Активация на акаунт