Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 620
  • 802
  •   1
Отговори
# 375
Локациите са несравними, като начало. Накратко - цена, която е ОК за Черковна, е твърде скъпа за МанЛи.

# 376
На моста на Черковна. Страната откъм Х.Димитър. На мен ми е супер смешно да ми рекламирате Манастирски ливади и да го сравнаявате с локацията тук. Както казах- това е до метро, на пешеходно разстояние от центъра, минават доста автобуси и трамваи. В Оборище има всякакви магазини, 2 Били на няколко мин от сградата. Поликлиники има също, а и ИСУЛ е наблизо. Живея на 10 мин пеша от въпросната сграда и впечатленията ми са лични, не са ми ги наговорили инвеститорите. Satisfied Никога не бих се изолирал на такова място като Ман.Ли, а и самият квартал си има достатъчно неуредици. Имам познати, които не са доволни изобщо, но да речем, че това, което вие гледате е феноменално и уникално. И кой е този строител дето толкова хвалите, дайте и ние да видим? В сайта на Инфинити споделят информация как са направени сградите. Давам пример за конструктия на стените, копирано от сайта - "Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а  външните  - с 25 см. Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни."

Аз съм ходил в тяхна сграда и имам лични впечатление от това как изглеждат, колко са изолирани апартаментите от шум и т.н. Затова и си споделям да пиша по въпроса, останал съм с добри впечатления досега. Не съм тръгнал да купувам от тях, но от това, което съм видял- бих.
Явно съм объркал Инфинити с една друга фирма, която има три сгради в това каре. Нея също ти я препоръчаха. Извинявам се. В Гоце Делчев също има всичко. Манастирски ливади се оказа доста голям и презастроен квартал с балкони гледащи един в друг. Когато се разходихме се хванахме за главите. Особено зле е след бул България, но и нагоре по поляните в източната част не е цвете за мирисане. Там в момента се продават апартаменти на по 900 евро/м2. До Гоце Делчев има микрорайони, които са добри и се възползват изцяло от благините на стария, уреден квартал и близоста му до парка. По спомени ти търсеше тихо място (ние също). Не виждам как денонощният шум причинен от влакове и самолети кореспондира с това твое желание.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 16:05 от Анонимен

# 377
  • София
Изобщо не разбирам в крайна сметка с коя сграда/ строител и район сравнявате. Аз може много неща да искам, но не мога да си ги позволя. Гледам реално на нещата и си правя лични впечатления. Бил съм в подобна сграда, харесала ми е шумоизолацията. Влаковете и самолетите не са денонощно, но аз съм свикнал с тези неща и не ми пречи, а в такава сграда би трябвало почти да не се чува. Предпочитам по- централна и комуникативна локация, където минава по някой самолет или влак, от колкото да съм забутам до околовръстното в презастроен квартал без инфрастуктура. Дори нямам представа защо се обяснявам като не познавам никого от въпросната фирма, не съм си купил жилище от тях и не им правя реклама. Просто обсъждам района, а на мен инфинити сградата ми се струваше най- надежда. Очевидно не само на мен, щом е почти продадена Simple Smile

# 378
Дойде в темата, която пуснахме и с подигравателен тон ни обясни колко високи били цените, които ни устройват. Същевременно гледаш много по-скъпи апартаменти с по-лошо разпределение. За Инфинити се извиних, а Гоце Делчев не го смятаме за не централен и некомуникативен район. Успех с покупката.

# 379
Сони, почваш много да си противоречиш. Последно не мога да разбера в кои квартали на каква цена търсите с твоето семейство. Изхождам от презумпцията, че още не се се ориентирали и ти трябва време да пресееш критерии за бюджет, локация, разпределение и т.н.

# 380
20 човека преди него ти обясниха, че цената е висока за локацията, да не говорим за конкретния имот.

Това, че някой го устройва да плати висока цена за лоши инфраструктура, локация, етаж и пр. не променя нещата. Ако изобщо го устройва да плати, да не излезе, че изобщо не се търси апартамент за купуване, ами се продава нещо си.

# 381
  • София
Изобщо не разбирам в крайна сметка с коя сграда/ строител и район сравнявате. Аз може много неща да искам, но не мога да си ги позволя. Гледам реално на нещата и си правя лични впечатления. Бил съм в подобна сграда, харесала ми е шумоизолацията. Влаковете и самолетите не са денонощно, но аз съм свикнал с тези неща и не ми пречи, а в такава сграда би трябвало почти да не се чува. Предпочитам по- централна и комуникативна локация, където минава по някой самолет или влак, от колкото да съм забутам до околовръстното в презастроен квартал без инфрастуктура. Дори нямам представа защо се обяснявам като не познавам никого от въпросната фирма, не съм си купил жилище от тях и не им правя реклама. Просто обсъждам района, а на мен инфинити сградата ми се струваше най- надежда. Очевидно не само на мен, щом е почти продадена Simple Smile

За самолетите си в грешка. Софийското летище работи денонощно. Нискотарафните полети започват да кацат след полунощ до към 3,00.
Предполагам са свиква с такива шумове и спират да правят впечатление. Каквато и шумоизолация да има една сграда, като се отворят прозорците ....
Всеки сам решава за какво ще си даде парите.

# 382
  • София
Дойде в темата, която пуснахме и с подигравателен тон ни обясни колко високи били цените, които ни устройват. Същевременно гледаш много по-скъпи апартаменти с по-лошо разпределение. За Инфинити се извиних, а Гоце Делчев не го смятаме за не централен и некомуникативен район. Успех с покупката.

Изобщо не съм имал подигравателни намерения. Радвам се, че тези цени ви устройват и сте намерили идеалното жилище. Много успехи ви желая!  Hands Plus1

В другата тема коментирахме цените за района на Ман.Ли. По спомен каза около 1,300 и тогава всички споделихме, че ни се струва много за района на зелено. Тук говоря за 1,200 в съвсем друг район от строител, който не е безизвестен. Няма база за сравнение. Аз не се опитвам да ви убедя в нищо, а това какво гледам си е мой проблем. Споделих го тук да бъде полезно на други, които се интересуват от района и евентуално да обсъдим. За себе си не бих купил тези, които са останали, тъй като цената ми е висока, а искам след това да не правя компримиси как ще изглежда апартамента в завършен вид.Разполагам с ограничен бюджет, защото не желая да тегля огромен кредит. Приключваме темата.

За самолетите си в грешка. Софийското летище работи денонощно. Нискотарафните полети започват да кацат след полунощ до към 3,00.
Предполагам са свиква с такива шумове и спират да правят впечатление. Каквато и шумоизолация да има една сграда, като се отворят прозорците ....
Всеки сам решава за какво ще си даде парите.

От около 3г  живея от другата страна на Данаил Николав, съвсем близо до Черковна. Знам, че летището работи денонощно Smile и редовно минават самолети, но това на мен ми е най- малкият проблем. А през нощта няма да се събудя от звука на самолет за няколко секунди, но за някои хора това си е проблем и го разбирам. Даже в момента минава самолет докато пиша и се заслушах, отдава са спрели да ми правят впечатление. Всеки е склонен на различни компромиси и затова е интересно да обсъждаме и да видим гледната точка на другите.

# 383
Сони, почваш много да си противоречиш. Последно не мога да разбера в кои квартали на каква цена търсите с твоето семейство. Изхождам от презумпцията, че още не се се ориентирали и ти трябва време да пресееш критерии за бюджет, локация, разпределение и т.н.
Критериите са да е близо (според нашите възприятия) до парк, лекари, магазини, редовен градски транспорт, приятели, отстояние до съседна сграда и по възможност юг. Желателно е в една сграда да закупим тристаен апартамент за нас и двустаен за отдаване под наем. В другата тема сме обяснили защо. Важно е сградата да е на тихо място и да е строена с хубави материали. От това, което прочетох като сграда на Инфинити. Бюджета също е ограничен до общо 200-230 000 евро без включени довършителни работи. P.s. Adventures7, кое е по-важно цена на м2 или крайна цена на даден имот? Както се видя пуснатите от теб имоти са с по-ниска цена за м2, но излизат много по-скъпо. Същевременно са с по-лошо разпределение. За нас обсъждането в този форум се оказа много полезно. Показа ни аспекти каквито даже не предполагахме, че съществуват и съответно ни предпази от грешен за българските ширини етаж.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 16:59 от Анонимен

# 384
Сони, Гоце Делчев без да е някакъв супер уреден квартал, но все пак има някакви удобства. Обаче няма нищо общо с Ман  ли и това го доказват цените на имотите. В хубав квартал този бюджет, който сте заделили не стига за двустаен и тристаен. Стига за приличен тристаен, може би с гараж и с нужда от ремонт и то при късмет в търсенето. Днес гледах двустайни в Лозенец с гараж към 180 000 евро излизат. Само двустайни, отделно другият апартамент и той колко ще надуе...И да ми пишеш, че кръговото и бензиностанцията на Ман ли били близо до Токуда с кола...то така излиза, че и аз в Драгалевци съм близо до Токуда, ама с кола. Щом ви харесва, взимайте си го апартамента там където сте си определили, ама недей във втора тема вече да обясняваш, че само ти си открил перфектната инвестиция, ние тук трева пасем и сме тъпи. Ами не е така, просто нещата, които искаш не са там където ще купуваш. Ама нищо, успех със сделката.

# 385
Много добре следя и двете теми и аз именно  заради това и попитах. С последните ти коментари се връщаш обратно на първия апартамент на партера и изтъкваше пак предимствата му. Преди това пускаше в Лозенец обяви, тук пък негативни мнения за Ман.Ли, а доколкото разбрах партерният апартамент е там, споменаваш и Гоце Делчев... Няма лошо човек да си сменя мненията и предпочитанията, особено е трудно да се търси от разстояние, по картинка са съвсем различни нещата, също и всеки има различни позиции, но позволи ми да не се съглася, че Adventures е звучал подигравателно.
Извинявам се, че смесвам темите, но участниците и в двете са едни и същи, та мисля, че няма да се загуби нишката.

# 386
Аз почвам да си мисля за продуктово позициониране на Ман ли и някакъв велик строеж там от "опитен инвеститор със стотици сгради", ама без име засега. Доколкото чета, хората са на място и се разхождат из квартала и им е харесал...близо било до всичко. Ми добре.

# 387
Сони, Гоце Делчев без да е някакъв супер уреден квартал, но все пак има някакви удобства. Обаче няма нищо общо с Ман  ли и това го доказват цените на имотите. В хубав квартал този бюджет, който сте заделили не стига за двустаен и тристаен. Стига за приличен тристаен, може би с гараж и с нужда от ремонт и то при късмет в търсенето. Днес гледах двустайни в Лозенец с гараж към 180 000 евро излизат. Само двустайни, отделно другият апартамент и той колко ще надуе...И да ми пишеш, че кръговото и бензиностанцията на Ман ли били близо до Токуда с кола...то така излиза, че и аз в Драгалевци съм близо до Токуда, ама с кола. Щом ви харесва, взимайте си го апартамента там където сте си определили, ама недей във втора тема вече да обясняваш, че само ти си открил перфектната инвестиция, ние тук трева пасем и сме тъпи. Ами не е така, просто нещата, които искаш не са там където ще купуваш. Ама нищо, успех със сделката.
Благодаря за изказаните позитиви, на родния ни квартал. Както вече писах Лозенец много си го харесваме. Също написахме и за недостаъчният ни за там бюджет. Все пак искаме да живеем в сграда като тази на Елин Пелин номер 7. Такава сграда намерихме на 700-800 метра от Южен парк. За там ни стигат парите, а същевременно покрива повечето ни критерии. Лекар за обикновени прегледи има на пешеходно разстояние, а болница Лозенец е близо с кола. Ако се наложи сериозно лечение и престой в болница освен Правителствена  може да се ползва и малко по-далечната Токуда, която е на 8-10 минути.

# 388
Много добре следя и двете теми и аз именно  заради това и попитах. С последните ти коментари се връщаш обратно на първия апартамент на партера и изтъкваше пак предимствата му. Преди това пускаше в Лозенец обяви, тук пък негативни мнения за Ман.Ли, а доколкото разбрах партерният апартамент е там, споменаваш и Гоце Делчев... Няма лошо човек да си сменя мненията и предпочитанията, особено е трудно да се търси от разстояние, по картинка са съвсем различни нещата, също и всеки има различни позиции, но позволи ми да не се съглася, че Adventures е звучал подигравателно.
Извинявам се, че смесвам темите, но участниците и в двете са едни и същи, та мисля, че няма да се загуби нишката.
Какво общо има апартеманта на партера? Напълно е отписан. Даже благодарихме за дадените съвети. Спестиха ни доста ядове. Щяхме да направим страхотна глупост.

# 389
Сравнявате ул. Елин Пелин в Лозенец с Ман ли изток на чертеж? Как не са се сетили досега хората ами дават тройно повече на квадрат за по-добър квартал....Между другото Лозенец не е само Ваш роден квартал, мисля че доста добре го познавам с плюсове и минуси. На Елин Пелин се продаваше апартаментът още преди три години, явно и за там е доста скъпо на хората. Иначе и на мен ми харесва апартаментът там, но не на тази цена.

Общи условия

Активация на акаунт