Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 597
  • 802
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм гледал и в Ман.Ли , и на Черковна. Не е Оборище, но е много близо. Минаваш по моста и си в квартала. Има трамвайна спирка на 20,22, автобуси, метрото Х.Димитър е отсреща, 2 спирки до Орлов. Има малко паркче с дестска площадка пред блока. Има си и магазини наблизо, общо взето всичко нужно. И от центъра не е много далеч ако човек обича да ходи повечко.  Да, не е очарователно, но е приемливо. Аз в Ман. Ли нищо от изброеното по- горе не видях и масово улиците са като на някой краварник, с нови кооперации между тях. Единствено не минават влак и самолети там, но пък в кал да се живее бива ли.  Аз само в Инфинити имах интерес от сградите на Черковна, защото ми харесаха и им имам доверие, че с тяхното строителство би било приемливо откъм шум и с хубави общи части. Черковна не е някоя огромна улица, но от там минава голяма част от потока за Х Димитър и не е като да няма трафик. Компромисен вариант е, но за такива като мен с по- ограничен бюджет мисля, че е подходящо. В останалите няколко сгради също всичко е продадено, само в тази дето е в двора на бензиностанция има жилища до колкото знам. В Инфинити до онзи ден имаше 2 ателиета и 2 апартамента. Ако не попадна на нищо читаво в следващите няколко месеца ще дебна Инфинити, но пък още 2-3 години в квартира ми се струва голямо мъчение. Веднага отидох като казахте, че и те са опънали постер за обект там ама явно е имало списък с чакащи Simple Smile .

Имаха 3стайни към 1.2 на квадрат инфинити но черковна. Мернах им обявата в имот. Т.е трябва да има останали още - иначе ще я свалят. За 2ст не знам.

# 451
  • София
Всъщност може и да е така, аз казах от какво се интересувам и не са ми пращали специфично тристайни и нагоре.

# 452
Аз съм гледал и в Ман.Ли , и на Черковна. Не е Оборище, но е много близо. Минаваш по моста и си в квартала. Има трамвайна спирка на 20,22, автобуси, метрото Х.Димитър е отсреща, 2 спирки до Орлов. Има малко паркче с дестска площадка пред блока. Има си и магазини наблизо, общо взето всичко нужно. И от центъра не е много далеч ако човек обича да ходи повечко.  Да, не е очарователно, но е приемливо. Аз в Ман. Ли нищо от изброеното по- горе не видях и масово улиците са като на някой краварник, с нови кооперации между тях. Единствено не минават влак и самолети там, но пък в кал да се живее бива ли.  Аз само в Инфинити имах интерес от сградите на Черковна, защото ми харесаха и им имам доверие, че с тяхното строителство би било приемливо откъм шум и с хубави общи части. Черковна не е някоя огромна улица, но от там минава голяма част от потока за Х Димитър и не е като да няма трафик. Компромисен вариант е, но за такива като мен с по- ограничен бюджет мисля, че е подходящо. В останалите няколко сгради също всичко е продадено, само в тази дето е в двора на бензиностанция има жилища до колкото знам. В Инфинити до онзи ден имаше 2 ателиета и 2 апартамента. Ако не попадна на нищо читаво в следващите няколко месеца ще дебна Инфинити, но пък още 2-3 години в квартира ми се струва голямо мъчение. Веднага отидох като казахте, че и те са опънали постер за обект там ама явно е имало списък с чакащи Simple Smile .
Както вече неколкократно казах. Миналата година постнах апартамент с цена около 900 е/м2, който е близо до 8 тролея и автобуса, магазини и всичко, за което ти говориш. Минус е, че няма и няма да има метро. Това след години ще бъде компенсирано с трамвай 7, с който бързо ще се стига до метрото на Парадайс и до Витошка. Този трамвай е със собствено трасе и е бърз почти колкото метро. Плюсовете обаче са повече и много сериозни. Районно се пада топ държавно училище, не се чувстваш като на гара и летище накуп, и не живееш в индустриална зона. Съответно не се налага да се гледат грозни линии, сервизи  и полусрутени промишлени помещения. Хм. Да не забравя и циганите. В района на Хаджи Димитър те хич не липстват. П.П. За училището ще повторя колко е важно. Сега си купуваш двустаен и в това отношение е все едно, но когато примерно след 5 години се ожениш и имаш дете, ще трябва да купиш тристаен. Надявам се тогава да не правиш компромис с квартала и ще си купиш апартамент в район с хубаво държавно училище.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 13:22 от Анонимен

# 453
  • София
Разбирам напълно. Търся си "ергенското" жилище и много се радвам, че поне за градини и училища не трябва да мисля, защото като ви чета ми става лошо направо. Grinning Изплатя ли си двустайния, почвам да събирам за следващия... Аз не сравнявам Черковна с това, което споменаваш, не ми е много познато къде ходи тролей 8. Черковна я гледах, защото си е моят район, харесвам си го и съм свикнал, работното ми място е на 10 мин пеша. Няма как да е всичко, което искам, но би било приемлив вариант. Продължавам с търсене на СС и оглеждам все повече квартали.

# 454
# 455
Местоположението не е лошо. Апартаментът е за ремонт, дори и да се купува с намерение да се отдава под наем.

# 456
Супер е, за 70 хил си заслужава като местоположение, етаж, изложение, помещения. За под наем банята може да не се ремонтира, а това е най-скъпото перо. На място преценете състоянието на входа и шума от булеварда.

# 457
  • София
За много години! На всички пожелавам да намерят своето жилище Simple Smile .
Вслушах се във вашите съвети да търся по- реални неща в не толкова централни квартали, както и да гледам за ЕПК. Тези дни се разходих до Борово, Илинден, Света Троица и Банишора. Първите 3 ми се сториха доста приятни, със зелени междублокови. Западен парк след ремонта е много хубав и има гориста част, допадна ми и бих се разхождал там. Този на Света Троица е голяма лудница, но пак си е парк. Първите ми впечатление са позитивни и определено ще гледам и там, в близост до метростанция Вардар. В Борово ходих на гости в ЕПК блок, жилището беше екстра като квадрати и локация, вътрешно и много топло. Общите части си бяха неприятни, но с това се е видяло, че ще правя компромис.

Частта на Банишора, която видях не ми хареса особено, навсякъде са построили нови блокчета, а уличките са адски малки и нямаше грам място за спиране. Заради тесните улици ми направи впечатление, че само последните етажи на блокчетата получават някаква светлина, защото пред тях прекалено близко е застроено на почти същото ниво. Градинките бяха по- скоро за деца и не е особено близо до парк. До там отидох заради ето тази обява: https://www.olx.bg/ad/banishora-top-lokatsiya-CID368-ID8oTbb.html#c3c892355b . Намерих го жилището, над партер е (входа на блока) и отдолу е нещо като паркинг на блока. Има някаква разбита детска площадка, а отсреща е игрище за футбол, където крещяха деца. Тези неща ме навеждат на мисълта, че ще е доста шумно, иначе блокчето изглежда много добре. Кое най- много ме притеснява е, че се оказва северно ( вадих компаса долу Smile), а отпред има някакви дървета,които май от блока са си посадили. Та с тях се закрива изцяло така или иначе северното изложение. Какво най- много искам да избегна е поредно усойно жилище, където не влиза слънце и не е топло. Не съм влизал в самото жилище, но на снимките ми харесва, квадратурата също е чудесна, вие какво мислите? Прилагам и снимка на въпросното жилище отвън:

# 458
Адвенчър7, аз с изложение не препоръчвам компромис. Обитавали сме чист север почти 5 години под наем и мога да кажа, че не беше особено добре, имаше много влага и мухъл и лятото седяхме облечени с дълги дрехи, усойно е. Да, ще рече някой лятото е жега, климатик няма да ти трябва, ама то е тъмно целогодишно. Бих избрала по-малко жилище с няколко квадрата за сметка на изложението. По-трудно и ще го продадеш впоследствие, ако не бързаш продължавай да търсиш и наистина ще го намериш.

# 459
За Банишорското мисля същото като теб. Северно, над партер - студено, усойно, проветриво и слънце не виджда, само мухъл. Не е и сейф - първи етаж в квартал, който не е от най-безопасните в София. И къде има парк?
На Борово недостатъкът му е липсата на парк плюс безумното презастрояване. Паркирането се учудвам, че си намерил къде. Ако е било ЕПК зад Поликлиниката, може.
До 34то училище, в центъра на квартала, са и онези ЕПКта, които имаха проблеми при земетресението от хх година.
Илинден гледай да е по-далече от Стамболийски и циганите.

# 460
  • София
Благодаря! С изложение определено не мисля да правя компромис, но тук много ми помагате дали разсъждавам правилно. Днес като обикалях покрай Западен парк видях тези високите ( ЕПК мисля са), които стърчат и колко слънце печеше в тях. Ето толкова слънце искам и аз Smile . От разглеждането виждам, че това е голямо предимство на високите сгради, които по принцип мислех да избягвам заради много то съседи. Не бързам, но съм в готовност. Платил съм си наема за 5 месеца напред, така че ако излезе нещо имам достатъчно време да го ремонтирам и направя както ми се иска. За следващата зима бих искал да не съм тук.

Първата ми квартира беше северна, на партер, с междублокове градинка с високи дървета. Ужасно усойно, студено и влажно. Денонощно на лампа, не издържах дълго, но ми свърши работа докато си намеря друго и имам по- добър доход. При сегашното цялата сграда е построена с много кофти изложение и наоколо има също толкова високи блокове, така че слъцето е за малко и то само на терасата. В самия апартамент никакво слънце не влиза и е студено дори лятото. И по къс ръкав не мога да стоя, а навън 35 градуса. И двете квартири са трудни и скъпи за отопление и дори не говорим да стоя по къс ръкав, винаги съм с някакви дълги домашни дрехи. При положение, че съм фен не топлото време, слънцето и съм зиморничав, хич не ми е приятно. Изцяло вътрешно и южно предполагам би било идеалният вариант .

За Банишорското мисля същото като теб. Северно, над партер - студено, усойно, проветриво и слънце не виджда, само мухъл. Не е и сейф - първи етаж в квартал, който не е от най-безопасните в София. И къде има парк?
На Борово недостатъкът му е липсата на парк плюс безумното презастрояване. Паркирането се учудвам, че си намерил къде. Ако е било ЕПК зад Поликлиниката, може.
До 34то училище, в центъра на квартала, са и онези ЕПКта, които имаха проблеми при земетресението от хх година.
Илинден гледай да е по-далече от Стамболийски и циганите.

Благодаря за мнението. Да, няма парк в Банишора, това написах и аз. И градинките не ставаха за кучешка разходка, огледах ги.
За Борово- бяха празници все пак и може би затова имаше места, но се намираше между Лидл и 142ро като гледам на картата. 3 блока ако не се лъжа бяха. Няма парк, но за сметка на това около всеки блок има доста зелени пространства и няколко по- големи полянки, за през работните дни има къде да се разходи човек, но е компромисен вариант, разбира се. Не е като парк. В Западен много ми хареса. Не знаех, че е имало проблеми със земетресението, интересно. Задължително ще се съветвам с вас ако взема, че се спра на нещо! В Илинден не видях цигани, където се размотавах, но сега като гледам по- скоро се води Света Троица. Пада се между двата парка - Света Троица и Западен. Май е на границата между Илиндер и Света Троица като квартали, но на самите блокове пишеше Илинден.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:35 от Adventures7

# 461
Цитат
Та с тях се закрива изцяло така или иначе северното изложение.

Moжеш да закриеш (слънцето) при западно и южно изложение, даже и при източно сутрин, но не и при северно. Северното си е тъмно и студено и от дърветата пред прозореца става още по-усойно, нищо друго.

# 462
Adventures, 5 месеца за ремонт плюс обзавеждане никак не са много дори и при наличен имот, а при положение, че още търсиш, ми изглежда съвсем невъзможно. Освен ако не правиш повечето неща сам.
За изложението и етажа  е ясно, макар че и там зависи. Аз пък не обичам ап, където няма дървета и засенчване, защото лятото е ад, а аз мразя климатици. За мен оптималното е среден етаж с широколистни дървета, изток и юг, лятото слънцето е високо и грее косо, а дърветата сенчат, зимата слънцето е ниско и грее право в прозорците, а дърветата са без листа и не го спират.
Живяла съм в ЕПК, на висок етаж, юг,  такава жега е лятото,  че не бих повторила, всичко спестено зимата отива за охлаждане лятото, тоест,разходите за топлинен комфорт са същите, ама пак не ми допада, защото не обичам климатици.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 12:11 от Анонимен

# 463
  • София
Грешно съм се изразил. Аз не съм тръгнал да напускам, но поне 5-6 месеца още ще съм си тук. И след това колкото още се наложи Simple Smile . Наясно съм, че и над година може да се проточи, даже е много вероятно. Иначе за ремонт нещата са уредени и не би трябвало да чакам дълго. Това със средния етаж звучи добре, лятото определено би било парник на висок етаж. Ще го имам предвид, мерси!

# 464
Адвенчър, хубаво е да си изградиш собствено мнение, иначе всеки тук си казва мнението, а ти се съгласяваш с всеки. И се люшкаш от квартал на квартал и от етаж на етаж.
Можеш да си направиш табличка с плюсове и минуси, по различни критерии, и след това да си ги обмислиш. Че то се забравя всичко казано. И накрая като видиш "твоя" апартамент, ще разбереш, независимо от предпочитанията на потребителите във форума и от стандартните плюсове и минуси.
Моят съвет е да не отхвърляш категорично обява, само защото на някой тук не му харесва локация, етаж, изложение, тип сграда и т.н. Преценявай си сам - без огледи няма да минеш. Дори те съветвам да отидеш да огледаш жилища със сериозни (теоретични) минуси, просто за да видиш на живо за какво става дума. Ето, северното изложение го отхвърляш, защото си живял и не ти харесва (на мен също не ми харесва). Но има хора, които купуват и такива. Като пример да кажа - северно помещение с нормални прозорци на висок етаж, над дървета и без сгради на (знам ли колко, примерно) 30-40-50 метра, е много светло, защото няма какво да засенчва. Но пък наистина е по-студено през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт