Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 542
  • 802
  •   1
Отговори
# 615
Общотото междъ всичките е че изискват тотален ремонт.Този в Яворов е най добре  понеже вече всичко
е изхвърлено а това на стената не е мухъл ,Бабата която е живяла  е запалила нещо и затова е черно.
Другите изглеждат по добре но и те искат същия ремонт аз просто не мога да реша коя локация да избера.
Може би ще видя къде ще постигна най добра цена.

# 616
  • София
Абе и аз си мислих, че са къдили нещо. Не мирише ли на въглища, изгорели дърва, нещо?
За колко човека търсите, работите ли, учите ли, ще учите ли!? Simple Smile

# 617
Ти ако купиш може да искаш всичко да ти разчистят, това не е проблем. Сега видях, че този в Лозенец има към апартамента и по 10 квадрата мазе и таван, това е също голям плюс. Не зная този в Изток какво допълнително помещение има.

# 618
Имам спомен, че сте семейство с дете, затова да похваля това, което познавам - на Кюри и Чехов всичко ти е на една ръка разстояние - 2 детски градини - Латинка и Здраве, плюс още две и една ясла през няколко пресечки, 119. СУ ти е на тротоара до апартамента, на метри са извънкласните дейности в читалището и сградата, където се плащат данъците - там има балет, танци и др., - магазини и от вериги, и нишови - месарница, млекарница, хлебарница и т.н. Всякакъв транспорт. Борисовата градина ти е накрая на улицата.

За другите апартаменти - не знам, този в Гео Милев също може да е близо до парк, зависи къде точно в квартала е.

# 619
Ема, понеже и аз познавам добре района, точно на ъгъла на тези две улици не се сещам къде може да е този имот, но пък Саиван каза, че са ходили, явно няма грешка в описанието. От друга страна там кал не съм виждала и не знам....И да - районът е прекрасен за семейство с деца, освен споменатото от Ема и Борисовата градина е на три минути. Виждала съм вечер родители и детенце с колела да се разхождат там, или хора с кучета.

# 620
Аз съм на мнението на Милитана - на първо място Гео Милев, на второ заедно Изток и Лозенец и най-накрая Яворов. За мен вероятността апартаментът да е тъмен е най-голяма в Яворов.
А разликата (като разстояние и само това) между (част от) Яворов и Гео Милев е само една улица/булевард - Шипченски проход.  И в такъв случай въпросът вече е за мястото на конкретната кооперация и за конкретния имот.

Саиван е с дете, доколкото си спомням (търсеше добър квартал за отглеждане на дете). Така че втората спалня в Гео Милев е значителен плюс. Като мине на оглед, да гледа за осветеност (слънце), за състоянието на общите стълби/двор (това говори много за съседите), след това в къщи може да провери близките ДГ и училища. И в Яворов, и в Гео Милев, и в Лозенец има много добри ДГ и училища до 7 кл. включително.

Трябва да отиде на място да ги разгледа. Снимките са едно, живият оглед - друго. Гео Милев срещу Външно министерство споделих колко безобразно запуснати са улиците и тротоарите - офисът на Техем имах предвид, втора линия на улицата е. Но ЧС е права - в един момент ще оправят улиците и тротоарите, а втората спалня ще си остане.

За мазе/таван принципно сте прави - има нужда от такива помещения за склад, особено с по-малко жилище. Но и не забравяйте - не се живее нито в мазето, нито на тавана. Наличието е бонус, но при равни други условия (жилище, локация, състояние на общите части) между 2 апартамента.

# 621
Понеже не познавам София и сега за първи път разглеждам тези квартали моето впечатление е
че най подреден е Яворов може би поради липсата на ново строителство.
Този в Гео Милев е на Шипченски проход пред ИЧС, като апартамент е най добрия не знам мястото дали е добро.

# 622
Фък, как пък от всичките квартали, които съм изброила, сравни точно двата съседни? Що не сравни Борово с Обеля 2? И 140 СОУ с 34-то?
Явно са далеч от теб тия съображения.
И вярвайте ми, разлика в манталитета, възможностите на децата и амбициите им, има чувствителна. Имам база за сравнение, затова си позволявам да го твърдя.
Разлика в манталитета е ясно, че има. Изброих тези квартали, защото мисля, че ти ги беше изредила в горния ти пост. Направих го и също, защото ти в момента правиш същото - даваш 2 крайни примера, за да покажеш гледната си точка. Аз направих същото, само че в другата посока, дадох съседни квартали, за да покажа, че между тях разликата едва ли е кой знае каква.
Поради тази причина и казах, че е важно в какъв мащаб ги гледаш нещата.
Като цяло личното ми мнение е, че с това въвеждане на уседналост в училищата по-скоро ще има друг ефект - ще има по-голямо разнообразие от деца в различните училища. Началните ще са горе долу еднакви - ще има и много амбициозни и такива дето не ги интересува. Подборът ще става едва след изпитите и отсяването след 7-ми клас.
Горното е много по-вероятно да стане, отколкото хора да почнат специално да си купуват имоти на дадена микролокация, за да бъде прието детето им в училище, където някога образованието е било на ниво.

# 623
  • София
Малък ми се вижда в Изток. А и за семейство с дете. За тия пари, по-добре по-голям някъде другаде, в "по-предпочитаните" квартали Simple Smile

# 624
Саиван, пак го разгледах този в Яворов, тотал щета е. И това черното ако не е мухъл а изгоряло, бабата явно е правила пожари в поне три от помещенията, включително и в банята, целите стени са на юфка. Права си за квартали без НС, по-добре изглеждат, Яворов е предпочитан още от едно време, но тази цена за имот в квартала никак не е е случайна. Гео Милев на първо място за мен, разбира се като ги огледаш на място. Не разбрах в Изток гледали ли сте на живо, точно на ъгъла на Чехов и Кюри ли е имотът и има ли мазе/таван? На мен най-добре и светъл ми се видя този в Г.Милев.

# 625
Никой нищо не казва за цените да разбирам ли че не се коментират независимо от състоянието за което виждам че всички са съгласни.

# 626
Цените за тези локации са съвсем оправдани, даже малко ниски според мен. Не бих се надявала на нещо надолу, освен ако някой от продавачите не бърза.

# 627
  • София
Не, разбирай, че сте свободни да си ги коментирате, и ние нямаме информация и позиция.
Но, по принцип, се пада или с 0 или с 2-3%. До 5%.

# 628
За цените казвам моето мнение - да се търси по-голямо и на горен етаж, в друг квартал.

Поправям се, сега видях, че в Гео Милев е по-голям.

# 629
Всичките ги гледах този в изток е на 50м от Кюри и има мазе вътрешен е и има хубава тераса.
Друга подробност е че на всичките входовете са оправени, дограмата е сменена вход с чип ,само тези апартаменти
са останали неоправени.

Общи условия

Активация на акаунт