Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 531
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
Тъкмо щях да пиша за къщите в Марково че за мен цените са нереални или обявите неактуални и те бяха изтрити.

# 601
Не се сещам къде на Кюри и Чехов не може да ходи пешеходец. За калта и аз съм изненадана, довечера ще отида да разгледам.

# 602
  • София
Всички са като във филми на ужасите. Аз не бих купил нито 1 от тия.
Но, до колкото съм чувал (лек сарказъм), Яворов е по-хубав квартал от Гео Милев.
Само като видиш разстоянието до Борисова и Орлов Мост...
А и тея криви и изпочупени плочки отвън в Гео Милев ...
Всеки си има различни приоритети. И оттам кварталът.

# 603
Да, ама разликата е една спалня в повече. Аз бих изтърпяла разбитите плочки около блока. А то и в Яворов няма снимки отвън как е, на мен там ми е на последно място обявата. Подредени може би на първо място Гео Милев, на второ заедно Изток и Лозенец и най-накрая Яворов. Като цяло предложенията са в хубави и скъпи квартали, но стари и неподдържани сгради, първи етаж. Може би ако се направи известен компромис с локацията ще може да се вземе нещо по-прилично за тази цена. Която за показаните квартали е нетипична и предполага сериозни недостатъци на имотите.

# 604
Да, ама разликата е една спалня в повече. Аз бих изтърпяла разбитите плочки около блока.

Не съм разглеждала обявите, а и не познавам много кварталите, но принципно съм съгласна с това в цитата. Ще мине година, ще оправят тротоара, а друг оправен ще разкопаят... Но стаята си е стая.

# 605
  • София
Да, ама разликата е една спалня в повече. Аз бих изтърпяла разбитите плочки около блока. А то и в Яворов няма снимки отвън как е, на мен там ми е на последно място обявата. Подредени може би на първо място Гео Милев, на второ заедно Изток и Лозенец и най-накрая Яворов. Като цяло предложенията са в хубави и скъпи квартали, но стари и неподдържани сгради, първи етаж. Може би ако се направи известен компромис с локацията ще може да се вземе нещо по-прилично за тази цена. Която за показаните квартали е нетипична и предполага сериозни недостатъци на имотите.
А ти моя чертеж видя ли? С него става не една спалня повече, а няколко квадрата в спалнята повече.
И отново се повтарям, зависи кой какво търси. Ако са жизненоважни квадратите, добре. Ако е за 2ка пенсионери, може да предпочитат голям хол и близък парк.

Яворов имат и 10кв мазе и 10кв таван, които не са вкл в квадратурата.
Т.е. 78+10+10 = 98кв.
В Гео Милев е 94кв.
В Гео Милев е с 6 к евра отгоре. Което пак си е нещо.
Едното е център. Другото е ... Гео Милев. Кой знае коя част от него.
И тия плочки ми изглеждат като да са така от едно 50 години. Не вярвам да ги оправят догодина.

# 606
  • София
Цената на всички имоти е такава, защото всички са за тотален ремонт. Нищо че един изглежда уж по-добре от другия.
На Танграта предложението за разпределение е много добро, стига спалните да не стават твърде тесни.

# 607
А ти моя чертеж видя ли? С него става не една спалня повече, а няколко квадрата в спалнята повече.
И отново се повтарям, зависи кой какво търси. Ако са жизненоважни квадратите, добре. Ако е за 2ка пенсионери, може да предпочитат голям хол и близък парк.

Аааа, далече ти е, та не си го обмислил. За двойката пенсионери си трябва тристаен - да има стая за внуците, че да им ги пращат на гости. А преди това и детето да идва у дома. Пиша, щото нашата концепция за апартамент за старини е обмисляна и е сведена до тристаен Simple Smile

А това, че били за тотален ремонт, не е минус изобщо. Половинчат или кофти ремонт е много по-зле. И точно затова се чудя защо са дали +10 снимки, а никъде точен чертеж на разположението с размер??? В края на краищата ако купувам потенциал ме интересува чертежът, не старите мебели и стени.

# 608
Тангра, 78 квадрата срещу 94? И първият целият в мухъл и без балкон? А и не се знае дали е възможно преустройство....аз съм пас, локация, локация, ама в коптори не ми се живее.

# 609
Добре де. Не е ли от първостепенна важност къде искам да живея, а после подробностите?
Ако държа на определена локация, ще търся само там и няма да се разсейвам с места/квартали, които не харесвам. Често пъти смяната на квартала означава промяна на начина на живот. Имам предвид времето за пътуване до работа, училища и извънкласни занимания на децата, театри, ресторанти...
Знам, че много от потребителите няма да се съгласят с мен, но като човек живял в Обеля-2, Люлин 9 и 7, Красно село, Бъкстон, Борово и 3-4 локации в широк и топ център, съм категорична, че не бих се върнала в никой от тези квартали, освен центъра, макар някои от тях да не са никак лоши. Времето, което ми се спестява за работни ангажименти и детските ангажименти струва много повече от високата цена на жилищата в центъра. Да не повдигам и пак въпроса за районирането на училищата и възможността децата да учат в категорично по-добри училища и среда. Това наистина няма цена.

Наскоро гледах странна обява за имот от около 50 квадрата, в който бяха побрани 2 спални и дневна част. Честно казано, бих разменила четиристаен в Обеля за тази кутийка в топ център.

Но всеки си има приоритети. Имам познати, които точно обратното решение взеха, по-голям апартамент, но в Младост, вместо по-малък в център. Искали да им е широко. Но за логистиката за училище и тренировки на 3 деца им трябва още едно висше направо. Пък на мен най-ценният ресурс ми е времето. Само то е ограничено и никога не се възобновява.
Ми не! Честно казано зависи от мащаба, в който гледаш нещата, но квартал от един и същи град не е нещо кой знае какво. Виж, дали ще си в северената, южната, източната или западната част на самия град може да има една идея по-голямо значение.
Това дали ще си в Борово или Красно село и това да е ключовото определящо, вместо да се вземат предвид други значими фактори (тип строителство, големина на апартамента, изложение, обзавеждане и т.н.) - е основно комерсиалност. Wink
Честно казано напълно разбирам ги напълно твоите познати, трябвало им е голямо жилище, а не "комерсиалност". В повечето случаи бюджета е константата и около него трябва човек да съумее да нагласи останалите променливи да са в някакъв баланс, съответващ на него.

# 610
Тия дето сега са на 35г определено ще се пенсионират на 70г възраст, затова и банките съвсем спокойно им отпускат 35-годишен кредит.

Това че ще си в центъра вече не дава гаранция че "средата" ще е по-свястна. За едно време важеше, че добрите училища в София са на пъпа на града, "елитни" гимназии имаше, че и в тях имаше "елитни" класове. Сега всеки може да забогатее и няма гаранция че ще отгледа "възпитани" деца с които да искаш твоето да контактува.

saivan, Изток и Лозенец са много хубави квартали за живеене, но в стар апартамент кухните са от времето на прабаба и са миниатюрни. Ако ще готвиш е мъка. А апартамента в Яворов не ти ли изглежда гнусен? Щото парите са същите като другите. Има и някаква черна мухъл по стените, което може да не е само санитарен проблем.

# 611
  • София
Фък, как пък от всичките квартали, които съм изброила, сравни точно двата съседни? Що не сравни Борово с Обеля 2? И 140 СОУ с 34-то?
Явно са далеч от теб тия съображения.
И вярвайте ми, разлика в манталитета, възможностите на децата и амбициите им, има чувствителна. Имам база за сравнение, затова си позволявам да го твърдя.

# 612
  • София
Без балкон за мен е огромен плюс. Ако иначе би била включена квадратурата му, разбира се.
Балкон искат само пушачите и то не винаги.
Ако искам да пия кафе на открито, отивам на кафенето. През седмицата работя, уикенда излизам. Простирам винаги вътре, заради вятъра и мръсотията.

# 613
Аз не мога без балкон, а не съм пушач. И ползвам сушилня. Смятай. Пак за обявите на Сайван, може би в Изток е една идея по-добре от Лозенец, защото метрото е на крачка от там, а в Лозенец е по-далеч метростанцията от конкретния имот. Лошото е че е много СС, а първи етаж. В тези години първите етажи са много ниски, направо партер.

# 614
  • София
В интерес на истината не бях разгледал снимките на този в Яворов.
Наистина много зле. Ремонт едва ли ще го оправи това.

Общи условия

Активация на акаунт