Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 531
  • 802
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Въпросът ти много зависи за кой град е. И кой център. И кой краен квартал.

# 586
Истинската драма е когато се стигне до преглед на документите на имота. Ето тогава се отсяват 99% от предложенията на пазара. Такава каша при ипотекиране, при обединяване или разделяне на имоти, удостоверения за наследници, ма те не искат всички да продават, ужас е. И аз в началото мислех, че ехе, колко обяви на пазара има. Нищо подобно, единици са добрите предложения с редовни документи.

Още един плюс за НС - купуваш от строител или ако е вторичен пазар от първи собственик. В общия случай няма деца, наследници и прочее. Документите са пресни и актуални, без объркване, кадастърът и УПИ-то ясни...
Ох, недей! Най-голямата каша беше с ипотекирани в банка апартаменти НС и гаражи, ама не  е ясно наложената ипотека на кой имот точно каква част тежи. И за да вдигне ипотеката  и оправи бакииите си, "строителят" ми искаше 100 000 евро капаро, че нямал пари.....да го ожалиш. И фирмата му беше със 100 лв капитал и актив сградата, която се разпродаваше, нищо друго. Ходи гони Михаля после. Иначе добро НС, прекрасно място, прилични цени. И дотам. А, и иска 90% плащане кеш. Ние да не ги копаем на двора тези пари че да му давам кеш.

# 587
Не ме кефят и варианти, едни познати си купиха апартамент, на 35 години са и сега 35 години ще изплащат заем. Дано са живи и здрави, чакат и дете.

# 588
Не е задължително 35 години да плаща. Ипотечните кредити са дългосрочни, но често се изплащат предварително.

# 589
Aко има пари. Хората изкарват, но чак пък толкова. Завалийки са като повечето нас.

# 590
Аз не знам коя банка е отпуснала кредит за 35 години на 35 годишни хора. Съвсем ясно е, че последните години на изплащането те няма да работят, а ще са пенсионери с ясно какъв доход. Може би има яко обезпечение на кредита.

# 591
  • София
Добре де. Не е ли от първостепенна важност къде искам да живея, а после подробностите?
Ако държа на определена локация, ще търся само там и няма да се разсейвам с места/квартали, които не харесвам. Често пъти смяната на квартала означава промяна на начина на живот. Имам предвид времето за пътуване до работа, училища и извънкласни занимания на децата, театри, ресторанти...
Знам, че много от потребителите няма да се съгласят с мен, но като човек живял в Обеля-2, Люлин 9 и 7, Красно село, Бъкстон, Борово и 3-4 локации в широк и топ център, съм категорична, че не бих се върнала в никой от тези квартали, освен центъра, макар някои от тях да не са никак лоши. Времето, което ми се спестява за работни ангажименти и детските ангажименти струва много повече от високата цена на жилищата в центъра. Да не повдигам и пак въпроса за районирането на училищата и възможността децата да учат в категорично по-добри училища и среда. Това наистина няма цена.

Наскоро гледах странна обява за имот от около 50 квадрата, в който бяха побрани 2 спални и дневна част. Честно казано, бих разменила четиристаен в Обеля за тази кутийка в топ център.

Но всеки си има приоритети. Имам познати, които точно обратното решение взеха, по-голям апартамент, но в Младост, вместо по-малък в център. Искали да им е широко. Но за логистиката за училище и тренировки на 3 деца им трябва още едно висше направо. Пък на мен най-ценният ресурс ми е времето. Само то е ограничено и никога не се възобновява.

# 592
Здарвейте
Малко обратна връзка след направените огледи
Спряхме се на следните имоти всички са за пълен ремонт
1.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160975202122975
Според локацията е добре квадратите долу горе си отговарят но около сградата е някаква страшна кал
и няма начин да паркираш или да вървиш всичко е коли както и в лозенец което уж е зона.
2.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159482555785997
Този също е на хубаво място и пак за тотален ремонт.
3.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159722011762377
Този няма балкон но е с най доброто разположение на стаите и най голям реално.
4.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159803039450508
Този е с две спални хубав апартамент като площ  пак за тотален ремонт. само не знам мястото дали е добро.
Въпросът ми е кой локация е най добрата според вас и какъв дискаунт може да се иска като се има предвид
че тези имоти стоят от повече от 6месеца  поне откакто аз ги следя.
Мога да дам още подробности ако някой го интерсува.
Поздрави

# 593
Не ме кефят и варианти, едни познати си купиха апартамент, на 35 години са и сега 35 години ще изплащат заем. Дано са живи и здрави, чакат и дете.

Направо шокиращо! Вашите "едни познати" са сигурно 90% от купуващите жилища хора Grinning Кое ви е толкова странно, чак пък че са и с дете?

ПП: ипотеки се отпускат до когато човек е в работоспособна възраст. Сметката за 35-годишни с 35 години ипотека не излиза грам.

# 594
Според мен от първостепенна важност е бюджетът. След това идва въпросът - с толкова пари мога ли да купя това, което искам. Ако отговорът е не, има избор от няколко варианта - искам ли друго (по-малко, на друго място, друг тип строителство), дали не е по-добре да остана в сегашното и т.н.
Колкото и да ми е важна локацията, ако нямам възможност, ще трябва да се съобразя с парите. Ако парите не са проблем, е лесно.

# 595
Илит, ти самата си сменяла много квартали, пък казваш колко е неудобно да се сменят и как не е желателно. Има локации, които са си ОК , защо да държиш на точно една.  Ние избирахме между Хиподрума и сегашното и за същите пари взехме 15 квадрата отгоре. Ако беше обратно, щяхме да сме в Хиподрума сега. Така че при еднакво приемливи квартали в бюджет, квадратите според мен са определящи.
Изключвам панели, не съм фен за живеене, но за даване под наем бих взела.

# 596
  • София
Този от Яворов е доста прлична цена. И може би, може да се преустрои така:

# 597
# 598
Саиван, първата обява е на супер място, за калта съм изненадана, предполагам е някаква неподдържана зелена площ около блока, иначе там е супер като локация. От всичките четири предложения аз съм за това в Гео Милев, че е най-голямо, около блокчето ми се струва много приятно, обаче тези първи етажи хич не ме кефят. Няма ли нещо по-нагоре? За сваляне на цените не зная дали ще може, аз не съм пробвала, на практика купихме много бързо след като излезе обявата. Предполагам зависи много дали бърза продавачът.
П.П. Този в Яворов е тотал щета, сигурно кварталът е много хубав, ама то направо като във филм на ужасите вътре. И гледайте хубаво документите!

# 599
  • София
В Гео Милев вероятно скоро ще стане зелена зона - още повече след като и горната част на Яворов вече е зона и колите се преместиха от другата страна на "Шипченски проход".
Също така - предстои до 5-6 години да има и метро (проектите са готови, планира се финансирането) - първата станция след Орлов мост ще е на кръстовището на "Ситняково" и "Черковна", което вероятно е близо и до апартамента на "Омуртаг".

Общи условия

Активация на акаунт