Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 535
  • 802
  •   1
Отговори
# 570
Да, може би не се изразих правилно. Цените са адски високи. Тройни бих казала..

# 571
Всички тристайни в Пловдив ли са по 200 000 евро, малко невероятно звучи.

# 572
kristianaVelikova, никой никога не ми е задал въпроса имаме ли парите в брой, дори аз съм казвала тавана и те са казвали, ние можем да съдействаме за кредит, странно е това, което споделяте, за голям град ли става въпрос, че няма обяви?

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 00:54 от blackcat6

# 573
  • София
Да, може би не се изразих правилно. Цените са адски високи. Тройни бих казала..
Как така решихте, че цените са тройни? На база какво е това изказване?
Цените са точно отражение на кривите на търсене и предлагане в момента.

# 574
Цитат
Да, за Кауфланд Слатина. Интересно ми е да споделиш впечатление от огледа. Въпреки че, това е много възлово и натоварено кръстовище, а блокът е направо на спирката на трамвая. Не бих купила там, въпреки че много търся в Дружба, за да сме си цялата рода наблизо. Simple Smile
Бях на оглед там през юли 2020, сградата още нямаше Акт 14, строеше се мисля седмият етаж. Схемата на плащане беше 5 вноски по 20%, около 850е/м2, доколкото помня беше тогава цената. Лично аз търсех малък двустаен, показаха ми 3 апартамента в сградата, всички само с изложение в една посока. Този на изток, беше на нисък етаж, точно над улица и след нея имаше грозни ниски сгради тип автомивки и гумаджийници; на запад гледаше навътре от улицата, също доста кофти гледка според мен. Апартаментът, който най много ми хареса имаше страхотна гледка над Кауфланд и нататък други по-ниски сгради, до Стара планина (за мен гледката беше номер 2 условие след локацията). Но само север и отдолу минава трамвайната линия. В момента на огледа, имаше ремонт по този булевард и трамваите не се движеха, така че не успях да разбера колко силно се чуват. Друг за мен минус на сградата беше, че единият вход бил предвиден за хотел и единият от асансьорите се ползва общо с гостите на хотела. Малко съмнително лично на мен ми беше това с хотелската част. Така или иначе аз щях да съм с кредит, а без Акт 14 нямаше как. 2-3 дни след това според сайта им, този северният апартамент вече беше продаден.

# 575
Опитваме да си намерим жилище от три години, но все неуспешно. Брокерите са доста арогантни. Още с обаждането питат имам ли парите в брой и ако не искам да говоря за пари веднага ми затварят под носа. Ходихме на оглед няколко пъти, но все нещо скрито имаше не както трябва, неуточнено за жилището. Цените ми се струват завишени доста. Нищо не е с реална квадратура, направо сме отчаяни. Харесахме една чисто нова къща с голям двор, но е в село близо до града, не много далече, но все пак, а и сме с малко дете. За цената на тристаен апартамент тя е 300 кв двор и 250 къщата. Много красива и китна. И сега се чудим... но какво ли ше е вътре, може и миша дупчица да е...

Най-много ме дразни, че почти няма обяви в двата известни сайта имот и хоумс. Има но само на нереално високи цени, които нормалните хора не могат да си позволят. Звъня за обява, хубаво жилище с добра цена и ми казва, какво търсите да ви намеря... Ами аз нали се обаждам за обявата ви.. аа друго ще ви намеря... еми.. не мерси! Sad
Това са т.нар зарибяващи обяви, слагат такива с нереална за моментния пазар цена, за да излизат най-отгоре на търсещите по цена и да им се обаждат. Не знам защо се надяват, че ще им се вържат да им търсят, но очевидно се надяват. Не знам какъв процент от обявите в тези сайтове са такива, но и според мен не са никак малко. Като сложиш и реалните, но повтарящи се в сто агенции, и наистина изборът е много ограничен. Не говоря за новите проекти НС, които най-често се предлагат от инвеститора и за тях сайтовете не ти трябват.
blackcat, ако държиш на определена търсена локация и ако няма много НС там, ситуацията е съвсем различна от описаната от теб. И това е още на етап обява, там отпадат едни, не знам, да кажем, 50 % от обявите, но както миллитана написа, дори и да е реална и да се прежалиш за цената и за компромисите, после пък с документите е отделна сага.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:38 от Анонимен

# 576
Истинската драма е когато се стигне до преглед на документите на имота. Ето тогава се отсяват 99% от предложенията на пазара. Такава каша при ипотекиране, при обединяване или разделяне на имоти, удостоверения за наследници, ма те не искат всички да продават, ужас е. И аз в началото мислех, че ехе, колко обяви на пазара има. Нищо подобно, единици са добрите предложения с редовни документи.

# 577
  • София
Ама моля ви се Grinning , изобщо не бях зле по география, знам и Витоша къде е, и движението на слънцето. Просто като си между няколко ниски блокчета и искаш да разбереш точното изложение е супер полезно без да се чудя. Където в момента живея, изложението ми не е Ю, а примерно ЮИ, което не бих се ориентирал с точност ако не проверя.

# 578
Poppea, Честно казано и аз се изненадах, бих го отдала на късмета, но мисълта ми беше, че ако човек търси достатъчно интензивно, ще намери, ако има време да чака също е добре, има възможност да избира.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 00:55 от blackcat6

# 579
А за изложенията, да допълня за един ефект,  който може и да не е често срещан, но със сигурност за него рядко се сещаме - отражението на слънцето в стъклата на съществуващи съседни (най-вече отсрещни) сгради.
При мен, например, имам отражение от прозорци на съседна сграда, гледащи на запад. Та и жилище с източно изложение, най-неочаквано получава малко слънце и вечер, от отражението от кооперацията срещу нас.
Имам и изглед към нова офис сграда, цялата в стъкла - привечер, на залез слънце, е много впечатляваща. Не че ми осветява жилището, ама е наистина ефектно.

Адвенчър, ЮИ е даже особено добре за осветеност, до към 14 ч. си е слънчево и светло. Освен ако не е на нисък етаж на тясна улица с високи дървета.

# 580
  • София
Това са т.нар зарибяващи обяви, слагат такива с нереална за моментния пазар цена, за да излизат най-отгоре на търсещите по цена и да им се обаждат. Не знам защо се надяват, че ще им се вържат да им търсят, но очевидно се надяват. Не знам какъв процент от обявите в тези сайтове са такива, но и според мен не са никак малко.
Зарибяващи са, я!
Опитват се и нас (във форума) да зарибяват. Току се мине малко време и иде някой "пророк на срива" да обясни как вече вижда обяви на половин цена, и "краят му се види".
Ама не се е обаждал на обявата, за да види на живо какво, що.

# 581
  • София
За съжаление не влиза никакво слънце. Дневната и кухнята са СЗ, а спалните ЮИ, но сградата е във формата на Г и съм на среден етаж. Вътрешният двор е тъмен от останалата част на сградата и блоковете наоколо. Има и дървета, които освен всичко друго правят и много боклук. Плюс, че има и огромна тераса, която също помага да не влиза светлина вътре. Общо взето следобяда може да има едно малко слънчево петно в стаята, точно пред балконската врата. И до там. Лятото на терасата успявам да хвана някой лъч, но си местя стола постоянно Grinning

# 582
Истинската драма е когато се стигне до преглед на документите на имота. Ето тогава се отсяват 99% от предложенията на пазара. Такава каша при ипотекиране, при обединяване или разделяне на имоти, удостоверения за наследници, ма те не искат всички да продават, ужас е. И аз в началото мислех, че ехе, колко обяви на пазара има. Нищо подобно, единици са добрите предложения с редовни документи.

Още един плюс за НС - купуваш от строител или ако е вторичен пазар от първи собственик. В общия случай няма деца, наследници и прочее. Документите са пресни и актуални, без объркване, кадастърът и УПИ-то ясни...

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 13:16 от Черна станция

# 583
Вие държите ли да сте в най-хубавия квартал, с изложение юг - изток, без гледка към тераси и прозорци на съседи и т.н.? Мъжа ми не иска да мърдаме от центъра, а хубавите оферти са в по-крайните квартали. Но то винаги е така де. Нормално цената да е по-висока в центъра. Ама си е бая скъпичко.

Като се замисля, май задавам тъп въпрос, естествено че всеки иска най-хубавото за себе си, въпроса е цената и др.

# 584
Вие държите ли да сте в най-хубавия квартал, с изложение юг - изток, без гледка към тераси и прозорци на съседи и т.н.? Мъжа ми не иска да мърдаме от центъра, а хубавите оферти са в по-крайните квартали. Но то винаги е така де. Нормално цената да е по-висока в центъра. Ама си е бая скъпичко.

Като се замисля, май задавам тъп въпрос, естествено че всеки иска най-хубавото за себе си, въпроса е цената и др.

Всеки се разполага според възможностите. Щом иска в центъра, без съседи срещу терасата и т.н., би трябвало да знае, че тези имоти са скъпи. Сега, дали тристайните в Пловдив са 200 000 евро, както беше писано и май изтрито в предния пост, не знам. Едва ли. Сигурно има такива, но няма как да са всички. Така че щом съпругът е факторът с изискванията, правите сметка на възможностите, и гледате до къде стигат. В случая недоволството "защо хубавите имоти, коли и пр., са скъпи, искам да са по-евтини" не е продуктивно.

Общи условия

Активация на акаунт